Generální partner
Světlý režim
25. únor 2017

Zlatý bod z Julisky! Dukla Praha-Karviná 0:0

Třetí ligovou remízu v řadě uhráli fotbalisté MFK Karviná. Na půdě pražské Dukly se sice hrálo podle domácích not, ovšem Karvinští všechno ustáli a jedou domů spokojení.
FK Dukla Praha
sobota 25.2.2017
0:0
(0:0)
Juliska
Diváci: 1613
MFK Karviná
Rada – Kušnír, Štetina, Bezpalec, Podaný – Tetour, Hanousek, Mustedanagič (61. Juroška) – Miloševič, Holenda, Olayinka (79. Edmond).
Laštůvka - Holík, Košťál, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Moravec (88. Duda), Budínský, Puchel (40. Panák) - Wágner (90. Jovanović).
ŽK: Tetour, Podaný - Budínský
Rozhodčí: Marek – Nádvorník, Hájek

Komentář

Bez zraněných Kalabišky a Dresslera, kterého nahradil Holík, vyrukovali na armádní klub svěřenci Jozefa Webera. První poločas snesl měřítko pouze z domácí strany, Karvinští jakoby snad ani nebyli na hřišti. 

Od desáté minuty se hosté dostali pod velký tlak Dukly,  jenže v brance měli a stále mají Jana Laštůvku, který zlikvidoval skokem k tyči přesně mířenou hlavičku Podaného a vzápětí i střelu z dálky v podání Zinedina Mustedanagiče.

Tlak domácích se hostům nedařilo v dalších minutách otupit, a tak bylo pořád před Laštůvkou horko. Tutovku z malého vápna zahodil znovu Podaný, a pár centimetrů dělilo od radosti i Mustedanagiče. Dukla byla rychlejší, přesnější a hlavně nebezpečnější. 

Pět minut před pauzou sáhl kouč Weber k první změně - Puchla nahradil Panák, který se posunul na pozici podhrotového hráče a Lukáš Budínský šel na levý kraj hřiště. Domácí měli poslední slovo, ale přímý kop mířil pouze do náručí Jana Laštůvky. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu, za což museli být Karvinští rádi.

Po bouřce v kabině se ligový nováček zvedl. Náznak zlepšeného výkonu hostů ukázal Janečka, jenže pálil mimo. Po hodině hry zazvonila tyč za Laštůvkou po zakončení Olayinky. V poslední čtvrthodině začali hosté trochu kousat, dvě zajímavé šance měl Lukáš Budínský - první pohotová střela skončila těsně nad bránou, ta druhá pak hodně zaměstnala gólmana Radu i jeho spoluhráče na brankové čáře. 

Poslední větší příležitost měla Dukla díky zakončujícímu Holendovi, ten ale hlavou bránu přestřelil. V závěru Karvinští dvakrát zkušeně rozkouskovali hru taktickým střídáním a po tříminutovém nastavení rozhodčí Marek utkání ukončil. Dukla tak ani na třetí pokus Karvinou v letošní sezóně neporazila, přestože k tomu byla tentokrát určitě nejblíž.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jaroslav Hynek: „Karvinský tým si tady evidentně přijel pro bod, takže jsou spokojení. Pro nás je to ztráta, protože jsme měli velkou převahu hlavně v první půli. Po změně stran to bylo spíš nahoru dolů, hosté měli jedinou vážnější šanci.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Z prvních dvou zápasů máme dva body, ale každý bodík má jiný příběh. Náš výkon nebyl hlavně v první půli vůbec dobrý. Naopak ve druhém poločase jsme se dokázali trochu fotbalově zvednout. Myslím, si, že nám pomohlo střídání – Budínský přinesl na levý kraj větší kvalitu. Zisku jednoho bodu si ceníme, protože domácí byli lepší. Pomohla nám výborná defenziva i kousek štěstí, které je ale ve sportu vždycky potřeba.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905