Generální partner
Světlý režim
21. srpen 2017

Nevyužité šance se nakonec juniorce vymstily

První bodovou ztrátu v sezóně zapsal juniorský tým. V zápase dvou nejlepších týmů se na těžkém terénu zrodila remíza 1:1. Karvinští vedli po trefě Lukáše Budínského, ale tři minuty před koncem vyrovnal hostující Mareš.
MFK Karviná
neděle 20.8.2017
1:1
(1:0)
Kovona
Diváci: 100
1.FC Slovácko
Ciupa - Čolić (73. Putyera), Formela, Lischka, Vondra (78. Kyriakopoulos) - Smrž, Weber (83. Egri) - Lingr, Budínský (46. Sas), Letić - Ramirez (70. Řapek).
Branky: 41. Budínský - 87. Mareš
ŽK: Smrž - Juroška, Pospíšil
Rozhodčí: Mrázek

Komentář

Tolik šancí a pouze dva góly – každý na jedné straně. Čekala se oboustranně ofenzivní partie a to se do puntíku splnilo. Oba týmy si pomohly hráči prvoligových A-týmů, v domácím dresu se kromě už tradičních stálic objevil i Lukáš Budínský, který potřebuje nabrat po zranění zpět zápasovou praxi, či čerstvá posila Bojan Letić.

S těžkým terénem se musela vypořádat obě družstva. Lépe začali hosté, vytvořili si první větší šanci, ale brankář Jiří Ciupa nekapituloval. Kolem dvacáté minuty kontroval hlavičkou Eric Ramirez a trefil břevno. V průběhu prvního dějství držel hosty nad vodou skvělými zákroky brankář Trmal, když snad během pěti vteřin kryl tři pokusy zblízka karvinských hráčů.

Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, tak přišel centr z levé strany od Jana Vondry přesně na hlavu Lukáše Budínského a ten se zblízka nemýlil. Do druhého poločasu už Budínský nenastoupil, protože naplánovanou minutáž splněnou a nahradil jej aktuálně nejlepší střelec juniorky Ostap Sas.

Karvinští se snažili přidat druhý gól, který by se zřejmě ukázal jako rozhodující, ale finální fáze tentokrát nebyla „vražedná“ a Slovácko stále živilo šanci na bodový zisk. Rozhodnout mohl třeba Ondřej Lingr, kapitán Vojtěch Smrž, po gólu volal i brejk zakončujícího Daniela Řapka, ale ten trefil v nájezdu na brankáře Slovácka pouze boční síť.

A tak se stalo přesně to, co si domácí nepřáli. V 87. minutě po střele jednoho z hostujících borců vyrazil Ciupa míč jen před sebe a dorážející Mareš byl u míče nejdřív! Oba týmy tak zůstaly i po čtvrtém kole neporaženy a dál suverénně vládnou moravské skupině Juniorské ligy.

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Ztratili jsme dva body, protože vyložených šancí jsme měli opravdu hodně. Při našich ofenzivních kvalitách to mrzí dvojnásob. Opět chválím přístup hráčů A-týmu. Velmi dobrý výkon navíc podal brankář Ciupa, který si připsal několik těžkých zákroků. I přes těžký terén byl k vidění velmi zajímavý zápas s mnoha šancemi na obou stranách.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo