Generální partner
Světlý režim
4. květen 2011

Michal Gonda: Jsem zdravotně v pořádku

Osmadvacetiletý záložník MFK OKD Karviná Michal Gonda se po dlouhé době vrací na trávník. Po zranění naskočil do dvou zápasů juniorky a svými zkušenostmi přispěl k vysoké výhře nad Šenovem.

Po dlouhé době jste se vrátil na trávník. Takže jste už definitivně v pořádku?

Vypadá to, že ano. Zatím jsem v pořádku a jsem připravený nastupovat za áčko.

Zahrál jste si dva zápasy za juniorku. Jak jste byl spokojený se svým výkonem? Byl na vás znát dlouhý herní výpadek?

Že to ještě není ono, šlo poznat v prvním zápase. V druhém utkání už to bylo z mojí strany lepší. Ale ještě bude nějaký čas trvat, než se dostanu do optimální formy.

V prvním střetnutí jste nedokázali zvítězit na vlastním hřišti s průměrnou Horní Suchou. Kdežto v Šenově jste lídra soutěže rozstříleli vysoko 8:1. Čím si vysvětlujete tyto odlišné výsledky?

Bylo to o proměňování šancí. Umělka není tak široká, proto jsme si nevypracovali tolik příležitostí jako v zápase se Šenovem, kde mají širší plochu. Navíc ve druhém utkání nám do brány spadlo skoro všechno.

Byla vysoká výhra zapříčiněna tím, že se Šenov pokoušel o otevřený fotbal?

Naše útočné duo Opic – Presl platilo na domácí svou rychlostí. O tom svědčí první tři góly, které jsme vstřelili z brejku.

Čekal jste, že to bude proti Šenovu takhle jednoduché?

To jsem opravdu nečekal. Ale pomohly nám tři rychlé branky a po nich se nám hrálo mnohem uvolněněji.

Nyní odehraje juniorka další klíčový zápas. Tentokrát se doma představí proti druhé Stonavě. Bude to mnohem náročnější střetnutí než proti Šenovu?

Určitě to bude mnohem těžší. Jedná se o derby a Stonava bude chtít napravit předchozí zaváhání. Navíc se nepohrnou do útoku a budou po celý zápas bránit.

Kdy vás uvidíme v dresu áčka?

Dělám vše pro to, aby to bylo co nejrychleji. Bude však záležet i na trenérovi, a také na mě, zda se chytím.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo