Generální partner
Světlý režim
18. květen 2009

Devatenáctka dvakrát za sebou prohrála

Během jednoho týdne sehrála naše devatenáctka dva duely. Bohužel ani jednou nebyla úspěšná, přestože byla v Brně krůček od remízy. Jenomže v poslední minutě neproměnila pokutový kop a místo „zlatého“ bodu si odvezla porážku 1:0. Přinášíme Vám pravidelný výsledkový servis dorostu a mládeže.

Sparta Brno - MFK OKD Karviná U19 1:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Káňa (82. Zahatlan), Němec, Michalík, Žebrok (77.Poštulka) - Koutný, Škuta (75.Beránek), Sznapka, Janík (66.Holub) - Mozol,Baláž

V prvních pěti minutách jsme neproměnili dvě vyložené gólové příležitosti Balážem. V 15. minutě chytl domácím nebezpečnou hlavičku Kotrla. Ve 30. minutě neproměnil po centru Škuty hlavou Němec gólovou šanci a v zápětí šel ze strany pokutového území Mozol sám na brankáře domácích, ale netrefil branku. Ve druhém poločase obě mužstva neměla vyloženou šanci a výraznou převahu. Zápas rozhodla 70. minuta, kdy sled našich hrubých individuálních chyb družstvo domácích potrestalo vítězným gólem. Utkání mohlo nakonec skončit nerozhodným výsledkem, kdyby v 89. minutě proměnil pokutový kop Michalík (netrefil bránu) a vzápětí na to se nechal vyloučit za nesportovní chování.

SFC Opava B - MFK OKD Karviná U19 2:0 (2:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Káňa, Němec (46.Zielonka), Škuta, Žebrok (82.Seget) - Koutný, Mozol, Sznapka, Holub (46.Puškáč) - Baláž, Kubiena (60.Poštulka)

V první půli nás soupeř přehrál fotbalovostí a větším důrazem na míč, kdy z této aktivity jsme inkasovali dvě branky. S příchodem dvou nových hráčů (Puškáč, Zielonka) se naše hra ve druhém poločase oživila a to u prvně jmenovaného fotbalovostí a u druhého jmenovaného důrazem a nasazením. Díky tomu šla hra celého mužstva výrazně nahoru a začali jsme se dostávat do střeleckých příležitostí. Bohužel jako již v předešlých dvou zápasech jsme vyšli střelecky na prázdno.

Sparta Brno - MFK OKD Karviná U17 1:2 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 18. Ochodek, 33. Seget

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček - Sznapka, Stanowski, Štrba, Žídek - Ochodek (79.Slanina), Mleziva, Gorniok (65. Mika), Seget - Jurygáček (51. Marek), Kaša (35. Skoč)

V první půli hráči dobře plnili taktické pokyny, měli jsme hru pod kontrolou a 2x jsme se střelecky prosadili. Ve druhé půli jsme více kazili v přechodové fázi a nevyužili jsme okna v obraně soupeře. Ze hry si soupeř nevytvořil žádnou šanci, gól vstřelil ze závaru po standardní situaci a do blízkosti naší branky jsme ho pustili pouze při standartkách, když jsme několikrát zbytečně faulovali. V závěru utkání jsme mohli vítězství pojistit, ale Skoč netrefil ve vyložené šanci branku.

SFC Opava B - MFK OKD Karviná U17 2:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 14. Seget

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček - Sznapka, Stanowski, Štrba, Žídek (69.Skoč) - Ochodek (66.Slanina), Mleziva, Gorniok (52.Stračánek), Seget - Jurygáček, Kaša (49.Marek)

Utkání jsme měli dobře rozehrané, v poločase jsme vedli 1:0 po pěkné akci po pravé straně. Ve druhé půli jsme 2x inkasovali ze standardních situací. Poprvé po střele z 35 metrů a podruhé z rohu, když jsme nedokázali uhlídat nejvyššího hráče soupeře. Výsledek jsme mohli ještě otočit, dvakrát jsme se dostali za obranu soupeře, ale v obou případech jsme pokazili finální přihrávku do vyložené šance.

MFK OKD Karviná U15 – SFC Opava 0:1 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Káňa, Dančík Petr, Toman, Helis (61. Gizara) – Hanzel, Blaho, Orlický, Ryšavý (36. Hampl) – Owczarzy (36. Cienciala), Legierski

Utkání, které se nám nepovedlo už od začátku. V 1. minutě jsme inkasovali branku a nedokázali jsme se z toho šoku probudit. Náš výkon byl velice slabý a bezzubý.

MFK OKD Karviná U15 – Frýdek – Místek 1:0 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 18. Owczarzy

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Toman, Dančík Petr, Ciencala, Helis – Hampl (20. Gizara), Blaho, Vlček, Hanzel (62. Ryšavý) – Owczarzy (67. Káňa), Legierski (58. Kurušta)

Přivítali jsme na svém hřišti tradičního soupeře, který je vždy fyzicky velice zdatný a nebezpečný, především při standardních situacích. Podařilo se nám toto nebezpečí eliminovat a vstřelit branku, což nám zajistilo cenné vítězství. Chtěl bych poděkovat všem chlapcům za disciplinovanost, bojovnost a vyzdvihnout výkon Ciencaly, Owczarzyho, Legierského a brankáře Dočekala.

Hájek a Synové – MFK OKD Karviná U14 3:1 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: 25. Siekiera

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Palatinský, Kloda, Cienciala (55. Iliadis), Klimša – Uher, Wenglorz, Gizara, Siekiera – Kurušta, Sivák

Do zápasu jsme šli s cílem, že budeme aktivní směrem dopředu a pokusíme se eliminovat útočnou hru soupeře. V prvním poločase se nám to dařilo, alezačátek druhého poločasu jsme zaspali a soupeř nás potrestal druhým gólem, který rozhodl utkání. V poslední minutě, kdy jsme již hráli vabank, jsme inkasovali potřetí.

MFK OKD Karviná U13 – SFC Opava 2:0 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: Půchel, Kurz

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Molnáry, Jadamík, Chmelař - Hubáček, Leibl, Puškáč, Chnůrik - Půchel, Johanides

Střídání: Hubáček - Gašo, Johanides – Tomeček

Další důležité 3 body. V úvodu zápasu měli hosté dvě vyložené šance, ale brankář Pastornický obě zneškodnil. Po důrazné domluvě o poločasové přestávce nepustili naši kluci Opavu na rozstřel branky. Naopak jsme je začali přehrávat. První gól jsme dali po velké chybě hostující obrany. Pak se zápas odehrával většinou uprostřed hriště, přesto jsme měli mírně navrch. Naše obrana neudělala žádnou chybu a záloha doplňovala útok i obranu. V posledních sekundách utkání po našem rohu a odraženém míči vystřelil z 25 metrů Kurz a trefil přímo pod šibenici - 2:0.

MFK OKD Karviná U13 – Frýdek – Místek 1:0 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: Jadamík

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Molnári, Jadamík, Chmelař - Chnůrik, Leibl, Puškáč, Johanides - Moskal, Půchel

Střídání: Johanides - Hubáček, Leibl – Tomeček

Další cenné vítěztví. V prvním poločase než jsme byli lepší. Podržel nás opět brankář a výborně hrající obrana. Po sérii standartních situací, jsme jednu z nich proměnili ve vedoucí gól.A další šanci jsme neproměnili. Ve 2. poločase byli hosté o něco lepší, ale do výraznější šance jsme je nepustili.K výborně hrající obraně se přidali i všichni záložníci. Útok mě tentokrát trošku zklamal. I přesto chválím celé mužstvo.

Hájek a Synové – MFK OKD Karviná U12 5:5 (2:3)

Branky MFK OKD Karviná: Řapek 4, Putyera 1

Sestava MFK OKD Karviná: Andrle (31. Němeček) - Šiška, Čermák, Lichtblau, gilbert - Szkutek, Kolek, Lingr, Putyera - Řapek, Kielkowski

Střídající hráči: Molnári, Michalička, Klimša, Szelong

V utkání plném branek si zasloužili kluci vyhrát, protože byli fotbalovější a lepší celý zápas. Soupeř ale dokázal stoprocentně potrestat každou naši chybu a díky tomu zápas skončil remízou.

Frýdek – Místek C – MFK OKD Karviná C mladší 7:1 (3:1)

Branka MFK OKD Karviná: Díčik

Sestava MFK OKD Karviná: Miarka - Sicha, Zeisberger, Hanák, Petyniak - Kendzior, Bouřa, Díčik, Ščuka - Gašo, Kubačák

Střídající hráči: Svoboda, Kurilla, Kaplan

Snaha udržet vítěznou šňůru nám vydržela jen prvních deset minut. Vstřelili jsme gól na 0:1 a přestali jsme hrát. V poločase jsme přišli o gólmana, kterého v brance vystřídal hráč z pole (Josef Gašo). Přestože jsme inkasovali 7 gólů, musím pochválit oba stopéry (Patrik Hanák, Patrik Zeisberger). Nebýt těchto dvou hráčů, inkasovaných branek by bylo mnohem více.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo