Generální partner
Světlý režim
13. květen 2011

Karviná se chystá na béčko Sparty.

Druholigoví fotbalisté MFK OKD Karviná budou v sobotu dopoledne usilovat o body ze hřiště pražské Sparty B. Může se jim podařit vyhrát?

„Může, ale náš výkon musí být podpořen tvrdou prací. Rezerva Sparty je velmi nevyzpytatelným soupeřem. Za prvé má kolísavou formu a tudíž i výsledky, za druhé nikdy nevíte, zdali zrovna využije služeb hráčů áčka,“ konstatoval úvodem trenér karvinských fotbalistů Karel Kula.

Protože první tým Sparty hraje městské derby s Bohemians již dnes v podvečer, mohli by Letenští zítra skutečně použít borce širšího ligového kádru. „Z toho důvodu se těžko můžete připravit na jednotlivé hráče. Připravujeme se hlavně na systém hry Sparty, ale ono je to nakonec jedno. Stejně budeme chtít hrát svou hru, kterou bychom se chtěli prosadit,“ vysvětluje Kula.

Koneckonců, Sparta dává ve své juniorce převážně příležitost mladým hráčům, což se slučuje s filozofií klubu. Nejlepší B tým kteréhokoliv českého týmu získává ve druhé lize potřebné zkušenosti a mladí hráči si je pak přenesou do prvoligových utkání, kde výkonnostně rostou dál.

„Čeká nás těžký soupeř, který to letos potvrzuje svým umístěním v tabulce. Viděl jsem jej nedávno v utkání s postupovým adeptem Žižkovem a tam předvedli mladí kluci ze Sparty výtečný nástup. Než se Viktorka rozkoukala, prohrávala po čtvrthodině 0:2 a pak marně honila výsledek. Otevírala obranu a sparťané do ní chodili, jak se jim zlíbilo,“ varuje Kula, na co si musí dát Karviná velký pozor.

Hosté chtějí v hlavním městě předvést bojovný, zodpovědný výkon, kterým nedávno uspěli ve Znojmě. „Z tohoto pohledu to pro nás byla ideální generálka. Znojmo má totiž také mladý, běhavý a kombinační tým. Na Spartě to bude stejné, nesmíme soupeře nechat kombinovat. Chceme potvrdit naši bilanci z posledních venkovních zápasů, kdy jsme dvakrát vyhráli a jednou prohráli. Ve Varnsdorfu,“ připomněl Kula.

Právě varnsdorfský strašák bude při odjezdu mužstva strašit kolem autobusu dál. „Nechceme na něj úplně zapomenout, je to poučné varování, protože tenkrát jsme si za porážku mohli jen a jen sami. Kluci musí od první minuty odvádět na hřišti maximální výkon, však jsem už měl s hráči na toto téma pohovor. Musím si vzít stranou hlavně Vlada s Elvistem (Milosavljeva s Cikuem – pozn. aut.), kteří obvykle ještě spí, když se hraje dopoledne. Potřebujeme, aby předvedli stoprocentní nasazení a koncentraci,“ apeluje na tým jeho trenér.

Pokud to Karvinští předvedou, nejsou rozhodně bez šance na úspěch. Úkolem dne bude nedovolit sparťanům kombinovat, hrát důrazně, avšak obezřetně v osobních soubojích. „V malém pražské derby s Žižkovem (2:1 pro Spartu B – pozn. aut.) se to pak docela zvrtlo a po tvrdé hře viděli dva hráči soupeře červené karty. Nesmíme dát rozhodčím záminku, aby i nás vylučoval,“ upozornil Kula.

Ten bude mít k dispozici kompletní kádr vyjma nejlepšího střelce přípravy Radzinevičiuse, který bojuje s virózou. Nebude ani Opic, který bude reprezentovat českou hasičskou obec na Mistrovství Evropy. „Mám dilema, jestli nechat na postu stopera Motyčku, nebo tam vrátit Štajera, který už je fit. Taky uvažuji nad zařazením Gondy. Jisté je, že Radka Slončíka nahradí ve středu zálohy Ondra Ficek. Sparta B má silnou středovou řadu, my do té vlastní potřebujeme dravé běhavé hráče, abychom sílu soupeře eliminovali. S Radkem jsem už na toto téma mluvil. Pokud bude v závěru potřeba zklidnit hru a usměrnit ji, půjde na plac,“ přiblížil Kula.

Utkání AC Sparta Praha B - MFK OKD Karviná se odehraje v sobotu 14. května od 10:15 hodin. Komentovaný on – line přenos je pro vás připraven na sportovním serveru www.onlajny.cz

.

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – AC Sparta Praha B ve druhé lize: 3 – 1 – 1. 9:6

.

Nejlepší střelci:

Karviná: 5 – Milosavljev, 4 – Opic, Ciku, Vrána, 3 – Mišinský, Ficek, Knötig, 2 – Motyčka, Látal, 1 – Slončík, Gottwald, Presl, Radzinevičius

AC Sparta Praha B: 4 – Putz, Pavelka, 3 – Skalák, 2 – Krob, Hušek, Polom, Krejčí, Podaný, 1 – Jánoš, Lačný, Třešňák, Glaser, Rada, Kraják, vlastní

.

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 1 828 diváků

AC Sparta Praha B: 437 diváků

.

Statistika jarních zápasů:

Karviná: 5 – 2 – 3. 13:11.

AC Sparta Praha B: 2 – 3 – 5. 10:19.

.

Střetnutí z podzimní části sezóny:

MFK OKD Karviná – AC Sparta Praha B 2:1 (0:1)

Branky: 62. Ciku, 72. Opic – 25. Krejčí. ŽK: Ficek, Milosavljev, Opic – Rada. Rozhodčí: Nenadál – Chytil, Nádvorník. Počet diváků: 2 456.

MFK OKD Karviná: Kafka – Gonda, Mihálik (55. P. Pavlík), Homola, Knötig – Ficek (88. Motyčka), M. Pavlík, Slončík (58. Ciku), Milosavljev – Opic, Mišinský.

AC Sparta Praha B: Švenger - Doležal, Krch, Krob - Hašek, Rada, Pavelka, Kadeřábek, Krejčí - Kraják, Skalák.

Kurzy na zápas
Sázkovka 1 0 2
Bet-at-home 2.20 2.90 3.10
Expekt 2.20 2.95 3.15
SportingBet 2.15 3.20 3.00
Maxitip 2.25 3.00 3.00
Sazka Tip 2.25 2.95 3.00
Bwin 2.25 3.10 2.90
Chance 2.25 2.90 3.10
Fortuna 2.15 3.00 3.20
Synot Tip 2.25 2.95 3.15
Tipsport 2.30 2.90 3.02

Údaje k pátku 11:00.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo