Generální partner
Světlý režim
29. květen 2011

Karviná nezklamala, byť prohrála

Naši fotbalisté dnes dopoledne podlehli jediným gólem utkání na půdě Žižkova 0:1. V Praze zanechali velmi dobrý dojem.
FK Viktoria Žižkov
neděle 29.5.2011
1:0
(0:0)
Stadion FK Viktoria Žižkov
Diváci: 1756
MFK Karviná
Vaclík - Slodowy, Kropík, Procházka, Čermák - Bořil (78. Dočekal), Štastný (76. Houžvička), Súkenník, Zapalač - Markovič, Kalod (89. Novotný)
Kafka – Pavlík, Motyčka, Mráz, Knötig – Ciku (67. Gonda), Jursa, Slončík (67. Hoffmann), Milosavljev (82. Radzinevičius) – Vrána, Látal
Branky: 86. Procházka.
ŽK: Šťastný - Radzinevičius, Látal.
Rozhodčí: Kovařík - Čecháček, Tacina.

Komentář

Fotbalisté Karviné pokračovali ve druhé lize v kvalitních výkonech i na hřišti postupového kandidáta číslo 2 ze Žižkova. I přes konečnou porážku odvedli v Praze solidní práci a měli dokonce vyloženější šance než domácí.

Karviná se na hřišti v pražské lokalitě zvané Žižkov statečně držela celou dobu. „Kluci bojovali nadoraz, domácí hráli také dobře a spousta nestranných návštěvníků zápasu mi po utkání potvrdila, že to mělo spíš prvoligovou než druholigovou úroveň. To nás těší,“ konstatoval trenér karvinského mužstva Karel Kula.

Jeho tým v první půli podržel brankář Kafka, usilující o prodloužení svého čistého konta na pět zápasů. V 7. minutě vyrazil gólovou ránu Markoviče a pak zneškodnil tutovku i Kalodovi. O chvíli později mu pomohl oslavenec Radek Slončík, který vykopl balon z brankové čáry po střele Kropíka.

Karviná úvodní tlak Žižkova přežila a poté se sama snažila o zteč domácí svatyně. „Vypracovali jsme si dvě obrovské šance, po kterých jsme mohli jít do vedení, ale jak Vlado Milosavljev, tak Zdeněk Látal neuspěli,“ litoval promarněných gólovek trenér Kula.

Milosavljev v 32. minutě zapracoval v kombinaci s Látalem, ale vychytal ho brankář Vaclík. To samé se dá říci i o šanci Látala v 43. minutě. I ten si nepřišel na skvěle chytajícího Vaclíka. „Brankář soupeře byl stejně jako Kafe (Jakub Kafka – pozn. aut.) výborný a vychytal nás,“ přiznal Kula.

Ve druhé půli to na vyložené tutovky skončilo dokonce 2:3 pro Karvinou. Nejprve sice Markovič těsně minul ve svém úniku, ale pak měl největší možnost zápasu na své noze Vrána, jemuž nahrál aktivní Látal. Karvinský snajper však zcela sám před Vaclíkem trestuhodně zaváhal, z dorážky pak neuspěl ani dobíhající Ciku.

Žižkov hrozil hlavně ze standardek, kterými se snažil přetlačit karvinskou obranu. „To bylo téměř jediné, po čem nás ohrožoval. Jediné branky vlastně docílil také po standardce, po rohu. Kafka ale říkal, že skórující Procházka si pomohl rukou. Situace to byla dost nepřehledná,“ popisoval rozhodující okamžik zápasu Karel Kula.

Tato situace se zrodila pět minut před koncem, kdy kopali domácí roh a v chumlu hráčů se Procházkovi na zadní tyči podařilo procedit balon do sítě. Nejspíš s pomocí horní končetiny.

Ještě před tím měli jasné příležitosti hosté. Brzy po svém příchodu na trávník Radzinevičius, jenž pálil nepřesně z dobré pozice a po něm i Motyčka, jehož hlavička také snesla gólové parametry.

Tou dobou už na hřišti nebyl dispečer přesných pasů Radek Slončík, který měl prsty ve většině útočných akcí Karviné. „Radek byl na place rozhodně znát. Bohužel pak po jednom ze střetů s protihráčem dostal do kolene a odstoupil. Přispěl však ke kvalitnímu výkonu, podobně jako všichni ostatní a hřiště jsme opustili se vztyčenou hlavou,“ uzavřel Kula povedené herní vystoupení na Žižkově.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905