Generální partner
Světlý režim
2. červen 2011

Radek Slončík se loučí s kariérou

V sobotu 4. června se bude na Městském stadionu v Karviné loučit s aktivní hráčskou kariérou legenda ostravské kopané Radek Slončík.

Program Slončíkovy rozlučky začne v 16 hodin utkáním starých gard Baníku a Karviné. „Museli jsme to o hodinku posunout, protože mistrák začne až v 18 hodin,“ vysvětluje manažer Karviné Petr Mašlej, jenž si sám zahraje exhibiční utkání jak za domácí Karvinou, tak za Baník, kde hrával.

V dresu ostravských legend by se měly představit skutečné osobnosti klubu. Několik borců patřilo do sestavy památného roku 2004, kdy Baník získal svůj dosud poslední mistrovský titul.

V bráně se představí Baránek a Bernady, v poli budou bavit diváky fotbalem Veselý, Drozd, Galásek, Čížek, Daněk, Vrťo, Korytář, Šlachta, Poštulka, Kula či současní hráči Bolf s Lukešem. Přijet by měl i současný trenér Ružomberoku Hýravý. „Mluvil jsem i s Rosťou Vojáčkem, který naši starou gardu Baníku povede jako trenér,“ informoval Radek Slončík, který před zápasem vezme do ruky mikrofon a osobně divákům všechny hráče svého mužstva představí.

Připravit si ale bude muset spoustu informací, protože v dresu Baníku se to bude skvělými hráči jen hemžit – co jméno, to pojem. Samotní fotbalisté pak vzdají hold Radku Slončíkovi, který ve své kariéře získal dva tituly mistrů republiky, Československý, Český i Maďarský pohár a Maďarský superpohár a dvakrát byl zvolen Králem ligových trávníků. Sedmnáctkrát reprezentoval, a to v éře, kdy v národním mužstvu působily legendy českého fotbalu jako Nedvěd, Šmicer, Berger, Poborský, Kadlec či Němec.

Soupeřem baníkovských person budou karvinské osobnosti jako Mašlej, M. Bielan, M. Kulinski, Gorniok, Kohut, Bizoň, Sikora, Jakubec, Mokrý, Barczok, Vlachovský, Waloszek, Kudlík, Tomosz, Čespiva, Urban a další.

„Myslím, že se nám podařilo zajistit start významných hráčů baníkovské i karvinské historie a už se na zápas všichni těšíme,“ poznamenal sám Radek Slončík, který naskočí do exhibice v základu Baníku a vydrží na hřišti maximálně poločas.

„Ještě uvidím, kolik minut odehraji. Záleží, jak se budu cítit. Na utkání s Třincem bych měl být také v základu a zhruba po patnácti, dvaceti minutách bych měl střídat. Aspoň takový je plán,“ přiblížil Slončík.

Exhibice by se měla hrát na 2x30 minut, po ní bude následovat pauza a v 18 hodin startuje mistrovské utkání II. ligy mezi MFK OKD Karviná a Třincem. Poslední v kariéře fotbalisty, který svými přesnými přihrávkami a režisérskou taktovkou rozdával dlouhá léta radost všem fanouškům Baníku.

Vstupné na exhibici je úplně stejné jako na klasický mistrovský zápas. Vstupenka platí samozřejmě i pro utkání Karviné s Třincem. Majitelé permanentek neplatí nic.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo