Generální partner
Světlý režim
2. červen 2011

Zbytečná ztráta ve Veřovicích

Jako ve zlém snu si museli připadat fotbalisté karvinské juniorky. Přestože v dohrávaném utkání I.A třídy třikrát vedli na půdě předposledních Veřovic, nakonec se museli smířit s remízou. Svým soupeřům se tak svěřenci trenéra Tomáše Bernadyho vzdálili pouze o bod, a proto musí ve zbývajících třech zápasech zvítězit.
AFC Veřovice
středa 1.6.2011
3:3
(1:1)

Diváci: 0
MFK Karviná
Pulen – Talián, Janík, Bielan, Žebrok – Koutný (71. Zahatlan), Gajdoš, Graňák (80. Ruisl), Kubiena – Látal, Káňa (55. Timp)
Branky MFK OKD Karviná: 6. a 56. Látal, 77. Zahatlan
ŽK: 0 - 1
Rozhodčí: Fanc - Přeček, Tabášek

Komentář

Od prvních minut byl znát rozdíl ve výkonnosti obou týmů. Hráči Karviné se do domácího celku zakousli a během pěti minut si vytvořili několik slibných příležitostí. Nejprve se zastřeloval Gajdoš, jehož pokus směřující pod víko bravurně vyrazil gólman Veřovic. Neuběhla ani minuta, do pokutového území se vřítil Koutný a křížnou střelou přinutil domácího brankáře k dalšímu bravurnímu zákroku.

Hned nato si naběhl do vápna Žebrok a v plné rychlosti napálil míč do strážce veřovické svatyně. V šesté minutě se hosté konečně prosadili Veřovický brankář byl krátký na Látalovu dorážku, který hlavičkou doklepával balon po předchozí Kubienově střele – 0:1.

Navýšit skóre mohl znovu Žebrok. Posila z áčka Zdeněk Látal si pohrál s obránci a z brankové čáry přihrál na „pětku“ zmiňovanému Honzovi Žebrokovi, který jen těsně minul tři tyče. O bezradnosti Veřovic v těchto fázích zápasu hovoří i fakt, že jeden z domácích hráčů, frustrovaný výkonem svého týmu, sám odešel z hrací plochy do kabin, přičemž při odchodu častoval své spoluhráče i trenéra nepublikovatelnými výrazy.

Do té doby neviditelní domácí podnikli první útok a byl z toho gól v naší síti. V obranné linii vznikla velká díra, do ní si naběhl Knybel a obstřelil Pulena – 1:1.

Ve 33. minutě využil špatně zahraného ofsajd systému Zdeněk Látal, postupoval sám na gólmana, jenže v koncovce selhal, když trefil padajícího brankáře. Gólman AFC se vyznamenal i při střeleckém pokusu Martina Janíka, kdy parádním zákrokem vytěsnil míč mimo hrací plochu.

Druhá půle začala obrovskou šancí Látala. Jenže našeho útočníka zradil terén. Ve finální fázi mu balón prapodivně odskočil a následná rána letěla Pánubohu do oken.

O pět minut později se stejný hráč ocitl v podobné příležitosti. Tentokrát však volil jiné zakončení. Brankáři nasadil dlouhou kličku a pohodlně zasunul míč do prázdné brány – 1:2.

Ani tentokrát se nám nepodařilo udržet nadějné vedení. Veřovičtí se podruhé dostali do našeho pokutového území, na zadní tyči číhal špatně pokrytý hráč a pohodlně srovnal – 2:2.

Vedení na naší stranu vrátil třináct minut před koncem Pavel Zahatlan, kdy si naběhl na zblokovaný centr a tvrdou trefou prostřelil padajícího brankáře – 2:3.

Jenže světe div se. Domácí potřetí zaútočili a potřetí slavili úspěch. Stejně jako při druhé brance, i nyní využili zaváhání obrany na zadní tyči a o senzaci bylo postaráno – 3:3.

„Nerozumím, nechápu. Podmínky, situace v tabulce, to vše hrálo v náš prospěch. Hřiště bylo takové, že jsme na něm měli dostatek prostoru, abychom hru roztáhli do šíře a vytvořili v domácí obraně skuliny. Ale neproměnili jsme řadu šancí a sami hloupě inkasovali, dvakrát po stejné chybě. Ano, domácí měli výškovou převahu, ale nechat si třikrát vyrovnat, z toho dvakrát podobným způsobem, k tomu na hřišti předposledního týmu a ještě v situaci, kdy máme strašně blízko k postupu, to mi hlava nebere,“ kroutil ještě dlouho po zápase vytočený trenér mužstva Tomáš Bernady, jinak známý kliďas.

Na druhou stranu ocenil obětavou a bojovnou hru domácích, kteří hráli na hranici svých možností. „Z našich hráčů mě uspokojil pouze Látal, jenž svedl řadu osobních soubojů, dostal nakopáno, ale pořád byl aktivní. Takhle má vypadat přínos áčkového borce pro hru,“ vyzdvihl jediného člena středečního mače trenér Bernady, jenž se chystá svým svěřencům důrazně připomenout, že o postup bojující tým musí do hry vkládat také srdíčko, hlavní a nezbytnou součást úspěchu.

Další utkání sehraje juniorka Karviné na vlastním hřišti. V neděli 5. června se na Kovoně střetne s Heřmanicemi. Začátek zápasu je v 17:00 hodin.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo