Generální partner
Světlý režim
8. červen 2011

Jednou bych si rád zachytal první ligu za Karvinou, věří Kafka

Zkušenostmi ostřílený brankář Jakub Kafka poskytl rozhovor našim oficiálním internetovým stránkám. "Kdyby nám někdo po sezoně řekl, že budeme mít před posledním kolem 46 bodů, tak bychom byli spokojení," říká mimo jiné Kafka v dnešním rozhovoru.

O víkendu jste nastoupil nejen za áčko, ale i za rezervu proti Heřmanicím. Znamená to, že už máte dovolenou?

Nemám, akorát jsme se tak domluvili s vedením, protože za rezervu mohou nastoupit nanejvýš tři cizinci. Tak jsem šel do branky místo Gejzy (Gejza Pulen, pozn. redakce), aby mohli hrát tři zahraniční kluci v poli.

Na jaře se defenzíva Karviné znatelně zlepšila. Navíc v posledních šesti zápasech jste za svá záda propustil pouze dvě branky. Kde vidíte příčiny progresu v zadních řadách?

Je to hodně ovlivněnou tím, že jsme sehranější, víme, co jeden od druhého čekat. Navíc brání celé mužstvo, takže z toho plyne, že moc branek neinkasujeme.

Letos se s kariérou rozloučil Radek Slončík. Vy jste také zkušený matador. Bojíte se dnu, kdy pověsíte kopačky na hřebík vy? Jak dlouhou ještě plánujete kariéru?

Nebojím se. Jediné, čeho se bojím, je zubař. Jsme domluveni, že bych měl pokračovat v Karviné příští rok, možná další dva roky. Pokud budu zdravý, tak bych samozřejmě chytat chtěl, ale uvidíme.

Už jste přemýšlel o tom, co by Vás po ukončení kariéry naplňovalo?

Předběžně jsme se bavili, že bych se měl po skončení kariéry věnovat karvinským brankářům. Ale dneska se všechno mění ze dne na den, takže nechci předbíhat.

V Karviné je plno mladých talentovaných brankářů. Máte už vyhlédnutého svého budoucího nástupce mezi třemi tyčemi?

Co vím já, tak Ondřej Mato vypadá v dorostu dobře. Má postavu, je pracovitý, takže má předpoklady. Ale čeká ho strašně dlouhá cesta a člověk musí mít i štěstí, aby druhou ligu chytal. Brankářů je strašná spousta. Ale mu zvlášť bych to přál, protože je to poctivý kluk. Třeba mu to výjde.

Sezóna se blíží ke svému konci, a tak můžeme bilancovat. Jak hodnotíte vystoupení v Karviné v tomto ročníku?

Kdyby nám někdo po sezoně řekl, že budeme mít před posledním kolem 46 bodů, tak bychom byli spokojení. Můžu říct, že jsem trošku zklamaný hlavně z výsledku na Žižkově. Mohli jsme to favoritům Žižkovu a pak Jihlavě udělat ještě těžší. Ale je to nejlepší sezona v novodobé historii Karviné, takže si myslím, že převažují jen pozitiva. První třetina sezony byla nemastná neslaná, ale pod trenérem Kulou jsme se stmelili a jarní část se nám hodně povedla.

V příští sezoně se od Karviné opět očekává, že bude čeřit vody na předních místech tabulky. Pomýšlíte vy osobně na postup mezi elitu? Je to možnost znovu si zachytat Gambrinus ligu…

Samozřejmě bych si rád zachytal první ligu v dresu Karviné. Ale bude to složité. Každopádně si myslím, že hráčský kádr a zázemí na to Karviná má. Ale je třeba dobře začít sezonu. Pak se uvidí.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905