Generální partner
Světlý režim
10. červen 2011

Karviná končí sezonu v Jihlavě

Druholigoví fotbalisté MFK OKD sehrají v sobotu od 18.30 hodin na jihlavském stadionu poslední zápas sezony 2010/11.

Karvinské fotbalisty čeká dlouhodobě přední tým celé soutěže, který své ambice potvrzoval i v aktuálním ročníku. FC Vysočina Jihlava skončí v tabulce jistojistě třetí, ale to neznamená, že by měli domácí borci poslední zápas, navíc před svými fandy, nějak vypouštět.

„Poslední utkání proti Karviné už nic nezmění na našem konečném tabulkovém postavení. Zdánlivě tak může být složité fotbalisty pro toto utkání správně namotivovat. My však věříme, že našim hráčům motivace a maximální soustředění scházet nebude. Hrají o své jméno, prémie a též se s domácím publikem chtějí rozloučit co nejlépe, tedy výhrou. Navíc si všichni plně uvědomujeme, že se v případě tříbodového zisku dostaneme na celkový zisk 53 bodů za celý ročník. Jednalo by se tak o vůbec nejvyšší počet dosažených druholigových bodů v historii klubu," řekl k nadcházejícímu utkání na klubovém webu našeho posledního soupeře hlavní trenér Jihlavy Josef Vrzáček.

Karvinští budou mít v sobotu na Vysočině co dělat se stabilním účastníkem druhé nejvyšší soutěže, který se od svého sestupu z první ligy v sezoně 2005/06 marně pokouší dostat zpět mezi elitu. Loni skončila Jihlava čtvrtá, předloni třetí, předtím sedmá a v sezoně 2006/07 pátá.

„To ale vypovídá o tom, že se fotbal v Jihlavě dlouhodobě dělá na kvalitní úrovni. Pokud si dobře vybavuji, tak jsme ji ve své krátké historii ve druhé lize dokázali porazit jen jednou,“ poznamenal správně trenér MFK OKD Karel Kula. Vůbec první vítězství nad Jihlavou zaznamenali Karvinští na podzim, kdy soupeře porazili 2:1. Jinak vyznívá bilance jasně pro soupeře. „Pokusíme se tuhle negativní bilanci zmírnit. Motivaci určitě máme, chceme se totiž umístit v tabulce před Třincem a být tak nejlepším týmem kraje v druhé lize,“ nastínil Kula.

Zatímco mu budou scháze vykartovaní Látal s Mrázem, domácím bude chybět snad celá základní osa. Podle jihlavského klubového webu jsou mimo hru Mešanović, Cihlář, Dort, Tlustý, Kučera, Veselý a Kopic. „Zase ale nastoupí hráči, kteří mají motivaci trenérovi dokázat, že patří do kádru, tak to chodí všude. I u nás,“ nenechává se ukolébat množstvím absencí v sestavě domácích Karel Kula.

Utkání začíná stejně jako všechny ostatní duely 30. kola v jednotný čas 18:30. Na postupu pražské Dukly a Žižkova, stejně tak na sestupu Hlučína a Kladna, se již nemůže nic měnit.

Pokud nebudete přímo na stadionu v Jihlavě, můžete utkání jako obvykle sledovat na

www.onlajny.cz

.

Informace o soupeři

FC Vysočina Jihlava – největší sportovní subjekt kraje Vysočina s nejrozsáhlejší mládežnickou základnou, dlouhodobě nejúspěšnější fotbalový klub v tomto kraji a první klub v historii fotbalu na Vysočině, který postoupil do nejvyšší české fotbalové soutěže.

Klubové barvy: žlutá, modrá a červená

Rok založení: 1948 jako sportovní kroužek závodního klubu PAL Jihlava

Největší úspěchy: postup do Gambrinus ligy v sezóně 2004/05, semifinále Poháru ČMFS v ročníku 2003/04

Ředitel: Zdeněk Tulis

Sportovní manažer: Josef Jinoch

Kapacita stadionu: 4.075 diváků (většina míst krytých)

Vzájemná bilance: 7 utkání 1 - 2 – 4 10:16

Podzimní vzájemný zápas

MFK OKD Karviná – Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)

Branky: 73. Opic, 89. Milosavljev – 14. Halama.

Karviná: Kafka – Hoffmann (56. Jursa), Mihálik, Homola, Knötig – Pavlík – Ciku (55. Mišinský), Motyčka, Ficek, Milosavljev (90. Štajer) – Opic.

Jihlava: Svoboda – Veselý, Tlustý, Halama Gavrič – Dolejš, Görner, Gába, Gabriel (74. Demeter, 84. Zelinka) – Tecl, Bača (54. Šimonek).

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo