Generální partner
Světlý režim
26. červen 2011

Učenliví žáci se vrací na malé hřiště

Fotbalové družstvo MFK OKD Karviná U12 se v letošní sezoně prezentovalo zlepšenými výkony a v krajském přeboru skončilo na hezkém šestém místě.

„Pro kluky je to určitě hodně solidní úspěch, neboť do této kategorie teprve loni přešli a museli se učit spoustu nových věcí,“ podotýká trenér žáků do 12 let Lumír David.

Karvinský kouč má na starosti zrovna družstvo, které se po přechodu z kategorie přípravek musí připravit na zcela odlišný způsob fotbalu. Kluci totiž přechází na větší hřiště, začínají hrát na ofsajdy a týmové pojetí kopané. Trenér David je z tohoto pohledu v klubu dost podstatnou osobou, protože naučit mladé talenty okamžitě začít jinak přemýšlet není snadné.

„Musím říci, že v tomto směru jsem měl ulehčenou pozici, neboť tihle kluci, ročníky 1999, ke mně přišli z přípravky velice dobře připravení. Měli zvládnutou techniku míče, klamání tělem, hru jeden na jednoho, to vše už ovládali,“ poznamenal David. To mimo jiné svědčí o kvalitní práci trenéra Michaela Klose, který má v MFK OKD na starost právě přípravky.

„Koordinačně jsou na tom chlapci také dobře, takže na nás už stálo je naučit jen týmovému pojetí, hru na ofsajdy, náběhy do vápna a podobně,“ pokračoval David. To ale není zrovna lehká porce. „To ne, ale naši kluci jsou učenliví. Dá se říci, že během dvou měsíců se s tím vším sžili. Na podzim jsme pochopitelně ještě neměli tak dobré výsledky, protože pro kluky bylo všechno nové, ale neustále jsme se zlepšovali a na jaře jsme drtivou většinu zápasů už vyhráli,“ připomněl Lumír David skvělé jarní tažení karvinských žáků.

Jak sám podotýká, práce s mladým družstvem se naplno projeví až později. „Částečně možná hned, ale naplno zhruba za tři roky. Kluci se od příští sezony budou muset zase přeorientovat zpět na malé hřiště, protože zrovna jich se týká letošní reorganizace mládeže, ale co se dá dělat. Další ročníky už to budou mít jednodušší,“ poznamenal mladý trenér Karviné.

Sestava žáků U12: Alexandr Kožusznik, Dominik Kula, Dominik Lipták, Martin Cieslawski, Adam Egermajer, Pavel Janík, Michal Kvapil, René Macko, Jan Motyčka, Daniel Piecha, Denis Szafarczyk, Pavel Szotkowski, Matyáš Vrba, Rostislav Feik, Jakub Hejda, Jiří Kandaras, Filip Kočíšek, Jiří Sembol, Adam Swaczyna, Stanislav Swaczyna, Pavel Šturm, Adam Hruška, Petr Király, Šimon Toman.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo