Generální partner
Světlý režim
4. červenec 2011

Marek Kalivoda novým trenérem brankářů

Dlouholetý trenér Zlína Marek Kalivoda od letošní sezony posílil realizační tým MFK OKD Karviné – na starost bude mít brankáře. Na této pozici nahrazuje uznávaného kouče Svatopluka Schäfera, který v Karviné odvedl velký kus práce a zaslouží si naše poděkování.

Marek Kalivoda strávil většinu své prozatímní trenérské kariéry ve Zlíně, kde dokonce minulou sezonu dovedl druholigové muže Zlína k jedenáctému místu. Po sedmi letech strávených u "ševců" se Kalivoda rozhodl pro změnu.

"Zlínu vděčím za mnohé. Vrátil mě do velkého fotbalu, který jsem ve 20letech musel kvůli zranění opustit. Díky Zlínu jsem byl trenérem prvoligovým a následně druholigovým. Nabral jsem tam spoustu zkušeností," řekl Marek Kalivoda.

"Sedm let bylo krásných, na druhou stranu člověk si chce vyzkoušet i nové věci. MFK Karviná je v tuto chvíli ten správný klub, ve kterém bych chtěl pokračovat," dodal.

Karviná měla o Marka Kalivodu dlouhodobý zájem. "Nabídku jsem obdržel už minulý rok, byli jsme nějakým způsobem domluveni, ale nakonec jsem se Karviné omluvil, protože mi zároveň nabídl Zlín pozici hlavního trenéra ve druhé lize a já si to chtěl vyzkoušet. Karviná byla vytrvalá a znovu mě kontaktovala letos na jaře. A protože jsem věděl, do čeho jdu, měl jsem zmapované prostředí, tak jsem nabídku přijal," řekl Kalivoda.

"Karviná je dynamicky se rozvíjející klub, má výborné tréninkové podmínky. Navíc se klub umístil na skvělém čtvrtém místě a to jenom potvrzuje, že tady jsou ambice, chuť něco dokázat. Chci Karviné k úspěchům pomoct."

Kalivoda se nebude věnovat pouze brankářům A týmů, ale i mládežnickým kategoriím. "Je tady velký potenciál. Byl bych hrozně rád, kdyby se nám podařilo gólmany kvalitně rozvíjet a dostávat je postupně výš a výš. Třeba i do reprezentace."

Realizační tým tak opouští po dvou úspěšných letech trenér Svatopluk Schäfer. "Se Sváťou se známe velice dobře. Chtěl bych na jeho práci navázat, odvedl tady veliký kus práce," zakončil rozhovor Kalivoda.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo