Generální partner
Světlý režim
19. červenec 2011

Štírek Ciku si podmaňuje Karvinou a cítí se v klubu šťastný

Albánský záložník Elvist Ciku začíná svou třetí sezónu v MFK Karviná. 25letý fotbalista si u nás rychle zvykl a vypracoval se v klíčového hráče týmu Karla Kuly. "Cítím se dobře, lidé jsou zde přátelští. V klubu panuje skvělá atmosféra, jsme jeden tým," pochvaluje si Ciku.

Do Karviné se Ciku dostal na podzim roku 2009 přes svého agenta. Předtím působil v řeckých klubech, naposledy ve třetiligovém Ethnikosu. "Přišel jsem zde na zkoušku a nechali si mě tu," řekl Ciku. "První měsíce v Karviné byly opravdu náročné, neuměl jsem jazyk, neznal jsem lidi, ale naštěstí se to rychle změnilo," dodal albánský rodák, který se do Řecka přestěhoval s rodinou v devíti letech.

"Během dovolené jezdím do Řecka, kde žije část mé rodiny. Často se snažím navštívit i zbytek rodiny v Albánii. Přestěhoval jsem se do Řecka v devíti letech, musím přiznat, že se tam cítím doma. Ale nikdy nezapomenu, že jsem se narodil v Albánii," tvrdí Ciku.

"V Albánii byly složité podmínky pro život, v Řecku si otec našel práci a za několik let jsme ho následovali my," vysvětloval Ciku. Nyní je v Česku bez rodiny. "Strašně moc mi chybí, jsme v kontaktu každý den a každé léto mě v Karviné navštěvují."

Uplynulou sezónu měl Ciku nejlepší v kariéře, od vedení klubu si za své výkony vysloužil prodloužení kontraktu. Především na jaře šikovný Albánec zářil a měl velký podíl na konečném čtvrtém místu. "Minulý ročník byl velmi úspěšný. Hráli jsme dobře a já se snažil odvádět nejlepší práci pro svůj klub."

Cikuovi hodně pomohlo i to, že se mu daří překonávat jazyková bariéra. "Čeština je pro mě velmi náročná, ale dokážu rozumět. Umím i mluvit, ale stále se musím učit," přiznává.

Karvinskému štírkovi sedí ofenzivní fotbal, který trenér Kula praktikuje. "Trenér Karel Kula je muž na správném místě. Ne náhodou jsme skončili čtvrtém místě. Jeho ofenzivní zaměření mi naprosto vyhovuje," mne si ruce Albánec.

Ve volném čase Elvist rád navštěvuje kavárny a chodí do kina. Často ho uvidíte se svým nejlepším kamarádem a dalším karvinským legionářem Vladem Milosavljevem. "Když jsem tu přišel, hodně mi pomohl. Můžu s ním mluvit anglicky, je to super kluk."

Český fotbal se Cikuovi líbí. "Druhá liga je na vysoké úrovni. Nemám nic proti českému fotbalu, protože ho mám rád. Nesnáším ale zdejší zimu, když je například 20 stupňů pod nulou," ušklíbl se.

Karvinský legionář si nemůže vynachválit podpory karvinských příznivců. "Máme velmi dobré fanoušky, jsme za ně rádi. Potřebujeme je, bez nich bychom nedokázali hrát tak dobrý fotbal," míní Ciku.

Na závěr se Elvist Ciku svěřil našim oficiálním stránkám o svých cílech. "Jako každý fotbalista sním o první lize, kde bych chtěl s Karvinou postoupit. Chci také předvádět dobré výkony dostat se jednou do Interu Milán."

V Karviné doufají, že minimálně první cíl se mu podaří uskutečnit...
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo