Generální partner
Světlý režim
4. květen 2009

Peter Pillár: Vladovi nemůžeme nic zazlívat

V utkání se musel blýsknout několika povedenými zákroky, kterými podržel svůj tým. Slovenský brankář v barvách karvinského klubu Peter Pillár nestačil až na dorážku svého krajana Vladimíra Staše, která rozhodla o konečné remíze 1:1.

Jste spokojeni s bodem?
Bohemians mají bezesporu svou kvalitu, jsou první v tabulce a směřují do první ligy. Je obtížné jim dát gól, my jich mohli dát hned několik. Každý bod proti tomuto týmu je cenný, ale když inkasujete v závěru zápasu, tak vás to samozřejmě o to víc mrzí. Mohli jsme je porazit.

Jak ta druhá branková situace z vašeho pohledu vypadala?
Vlado Staš musel ten balon zahrát, protože v náběhu za ním byl zcela volný hráč. Určitě mu nic nezazlíváme, byl to prudký centr z mé pravé strany, musel do toho jít. V kabině mu určitě nebudeme nic vyčítat, to se stává.

Nezačali jste v závěru zbytečně bránit výsledek?
Těžko říct. Je pravda, že jsme se soustředili spíš na defenzivu, ale měli jsme tam i slušné šance na to přidat druhý gól. Kdybychom dali na 2:0, už bychom to asi uhráli. Musíme však uznat i sílu soupeře, který by se svou hrou prosadil, i kdybychom vedli třeba 2:0. Ta kvalita tam jistě je vysoká.

Jak se vám chytalo?
Bylo to dobré. Věděl jsem, že si zachytám, Bohemka má nebezpečné ofenzivní hráče nejen v útoku, ale i v záloze.

Musel jste vytáhnout i jeden perfektní zákrok hned na začátku druhého poločasu...
Myslíte tu tečovanou střelu že? My jsme si říkali, jen aby nás nepostihlo něco podobného jako s Jihlavou. Tam jsme taky dokázali přední tým tabulky přehrát, ale pak hned zbytečně inkasovali. Dávali jsme si na to pozor, jenže málem jsme to zopakovali. Tu ránu Adama jsem naštěstí viděl, takže i když byla tečovaná, stačil jsem to vytáhnout na roh. Bohužel to nestačilo.

Ale pořád držíte bodovu šňůru, která se na jaře protáhla již na osm zápasů. To musí mančaft povzbudit ne?
Určitě ano. Dokazujeme si, že můžeme hrát s kýmkoliv. Také do dnešního zápasu jsme šli s tím, že chceme vyhrát, i když proti nám stál první tým tabulky. Teď na jaře nás fotbalově nikdo nepřehrál, cítíme formu. Pro nás je každý bod cenný a může nás těšit, že je dokážeme pravidelně sbírat. Musíme v tom pokračovat i ve zbytku sezony jak proti týmům z vrchu, tak proti těm ze spodních příček.

Jak to nyní bude s vaší pozicí? Na poslední tři zápasy jste se díky zranění Tomáše Kučery zabydlel v základní sestavě. Zůstanete v ní?
To bude záležet na trenérovi. Ten nám zatím nic neřekl. Uvidíme, jak se bude Kuči cítit. Když se vrátí do brány, tak mu to budu přát. My spolu vycházíme perfektně, žádné problémy nemáme. Dívám se na to tak, že je jedno, kdo bude chytat, hlavně, když to pomůže týmu k záchraně. To je náš jediný cíl.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo