Generální partner
Světlý režim
2. srpen 2011

Tomáš Bernady: Chceme zamíchat kartami na předních místech

Letní příprava finišuje také u karvinského rezervního týmu. Příští týden čeká mužstvo generálka proti Polance a poté první ostrý start na půdě Oldřišova. Redakce oficiálních stránek tak pro Vás připravila obsáhlý rozhovor s trenérem Tomášem Bernadym.

Podařilo se mužstvo dostatečně posílit před zahájením krajského přeboru?

Měl jsem představu, že se nám podaří některé hráče z hostování více otestovat a zapracovat do mužstva, ale vinou různých okolností se to nepodařilo. Posílil nás tak pouze talentovaný útočník Tomáš Kratka, který se vrátil z hostování v Dětmarovicích. Ale není to až tak na překážku, mužstvo je totiž sehrané z jarních bojů o postup. Podzim ukáže, jak na tom jsme a přes zimu třeba můžeme hovořit o doplnění kádru. Přepokládám také, že budeme mít daleko více možností využívat fotbalisty A týmu.

Jak tým pracoval během letní přípravy?

Neměl jsem s nikým problémy v tom, že by nechtěl pracovat, kluci sami vědí, a já jim to připomínám, že to dělají pro sebe. Ne pro nás. Uvědomili si to a podle toho příprava vypadala. Splnili vše, co jsem po nich vyžadoval a můžu být spokojený.

V přípravě jste hráli zápasy proti soupeřům z vyšších soutěží, zvládli tuto konfrontaci vaši svěřenci?

Nezvládli jsme jeden zápas v Polsku proti rezervě Bialsko Biala. Soupeř byl ve stejné fázi přípravy jako my, ale nestačili jsme mu ve všech směrech. To ale vůbec nevadí, ověřili jsme si, že nemůžeme mít nosánky nahoře. Vzali jsme si ponaučení, že abychom se takové rezervě vyrovnali, musíme o dost přidat.

Pro hráče to byla velká motivace a hnací motor kupředu. V dalších zápasech, ať už proti Petrovicím nebo Dětmarovicím, bylo všechno v pořádku a výkony byly takové, jaké jsem očekával. Nasazení v zápasech je dobré, máme na čem stavět. Pokud přidáme k tomuto základu i individuální kvalitu, budeme vždy blízko dobrému výsledku.

Kdo ze stabilních hráčů B týmu bude tvořit kostru sestavy?

Kostra týmu se tvořila už na jaře. Mezi pilíře určitě patří Martin Janík, který je použitelný na více postech, ať už v záloze nebo obraně. Potom Lukáš Kubiena, který má za tu dobu, co jsem tady, stoupající výkonnost a je velmi platným hráčem. V přípravě se gólově prosazoval René Lipovský, který byl našim žolíkem v jarních zápasech.

Tyto hráče budou doplňovat v sestavě posily z áčka. Samozřejmě ani nikdo z ostatních nebude náhradník nebo nepotřebný hráč. Budu využívat všechny podle momentální situace a potřeb. Všichni kluci jsou dobře připraveni, mají kvalitu i stabilní výkonnost.

Došlo ke změnám v realizačním týmu?

Realizační tým zůstal stejný jako na jaře. Marek Bielan je mým asistentem, který je v případě potřeby připraven naskočit do hry. Masérem je David Pecina a vedoucím mužstva Dalibor Knapík.

Jaké cíle před rezervou v letošní sezoně stojí?

Cíle jsou v Karviné ty nejvyšší, my se škrábeme nahoru a chceme plnit roli béčka, jak nejlépe to půjde. Chci, abychom byli ještě o stupínek výše v hierarchie mezi áčkem a béčkem. Ale musíme samozřejmě respektovat sílu soupeřů, třeba zápas proti špičkovému celku krajského přeboru Dětmarovicím nám ukázal, že nás nečeká žádná procházka růžovým sadem. Kvalita i nasazení hráčů bude na vyšší úrovni. Budu spokojen, když budeme po podzimu na špičce nebo těsně pod vrcholem. Abychom mohli i na jaře zamíchat kartami na postupových místech.

Po podzimní sezoně se k hodnocení vrátíme. Vím, co od soutěže očekávat, ale záleží také na různých okolnostech. Například teď si představujeme, že nás na zápas posílí určitý počet hráčů A mužstva, ale nemusí to tak být. Každopádně budu se snažit tým vést tak, aby měli všichni z fotbalu radost a byli spokojeni.

O víkendu Vaše mužstvo čeká generálka proti Polance, která je stejně jako Karviná nováčkem v soutěži...

Pro oba týmy to bude zajímavá zkouška. Postoupili letos z 1.A třídy, stejně jako my. Bude to konfrontace mezi vítězi obou soutěží. Svědomitě se na toto utkání připravujeme, pravděpodobně nás už posílí několik hráčů A týmu.

Kádr rezervy pro sezónu 2011/2012:

Brankáři: Tomáš Hájek

Obránci: Marek Bielan, David Blaha, Martin Janík, Dominik Graňák, Tomáš Mleziva, Petr Zielonka, Jan Žebrok

Záložníci: Daniel Koutný, Lukáš Kubiena, Michal Ruisl, Jan Ochodek

Útočníci: Jakub Káňa, Tomáš Kratka, René Lipovský

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo