Generální partner
Světlý režim
9. srpen 2011

Největší talenti U16 zamířili o kategorii výše

Fotbalový tým MFK OKD Karviná U16 se připravuje na start nového ročníku soutěže. Trenér Petr Gibala, jemuž s vedením družstva budou pomáhat Marek Bielan i Petr Mašlej, bude pracovat v nové sezoně s týmem bývalých ligových starších žáků.

Karvinští chlapci si podobně jako všichni jejich soupeři odbudou premiéru v nové soutěži po letní reorganizaci mládeže. Tato ligová soutěž se jmenuje SCM U16 seznam.cz a budou v ní vystupovat kluby se Sportovními centry mládeže, které splnily kritéria dané Fotbalovou asociací České republiky (FAČR). Jedná se prakticky o největší moravská a slezská města s propracovanou mládežnickou základnou. Úplné stejné obsazení čeká mladší dorostence U17 v téže soutěži.

Jak přiznává kouč týmu Petr Gibala, šéftrenér SCM v Karviné, nebyla příprava na sezonu zrovna ideální. „Potýkali jsme se s více problémy. Do přípravy se zapojil nejen koncový ročník ligových starších žáků, ale také chlapci z céčka. Těch ovšem moc nebylo, někteří to totiž zabalili předem. Měl jsem v týmu asi šest céčkařů, v současné chvíli už tam jsou jen dva,“ přiblížil konec některých mladých hráčů v klubu Petr Gibala.

Týmu se v přípravě nevyhýbala zranění, takže několik zápasů neodehrál v sestavě, v jaké by si trenéři představovali. „Byla to trochu smolná příprava. Vše se začalo zvedat až v posledních třech přípravných utkáních, to už se dával tým zase dohromady a i ty zápasy jsme zvládli celkem slušně,“ poznamenal kouč družstva, které na začátku přípravného období skončilo druhé na domácím silně obsazeném turnaji PFM Cup.

„Samozřejmě jsem viděl v utkáních určité chyby, na jejichž odstranění budeme pracovat. Je třeba si uvědomit, že v mládežnickém věku nejsou všichni kluci v kádru na přibližně stejné úrovni. Ty rozdíly ve výkonnosti jsou naopak značné, takže to, co někdo normálně zvládá, činí jinému potíže a proto je třeba přistupovat k jednotlivým hráčům individuálně,“ upozornil Gibala.

Šestnáctka se v nové sezoně bude muset obejít o dva supertalenty karvinské kopané Pavla Moskála a Erika Puchela, kteří přeskočili tuto věkovou kategorii a začlenili se rovnou do týmu U17. „Zvláště Pavel Moskál bude nejspíš hrávat v sedmnáctce pravidelně, minulou sezonu dal půlku gólů svého týmu. Navíc je na svůj věk i dobře stavěný, měl by se prosadit. Možná, že I Erik Puchel se dostane do základu. Ten dal zase čtvrtinu gólů, má to v hlavě srovnané,“ hodnotil na svůj věk výjimečné hráče Petr Gibala.

Příklad obou chlapců může posloužit jako vzorový i těm ostatním, které čeká nejvyšší soutěž v rámci republiky. „Kluci se na nový ročník ligy těší, chtějí se poprat o solidní výsledek. Co by to mělo být? To se zatím těžko odhaduje, protože je to pro všechny něco nového. Dosud nám vlastně nikdo ani nesdělil, jakým systémem se bude hrát a co je povoleno, například kolik hráčů lze střídat, kolik hráčů z U17 lze použít a podobně. Na druhou stranu se v soutěži objevují týmy, s nimiž už kluci v minulé sezoně něco odehráli, takže by jim to nemělo činit nějaké zvláštní potíže. Budeme bojovat o co nejlepší umístění,“ zakončil předsezonní povídání Petr Gibala.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo