Generální partner
Světlý režim
9. srpen 2011

Karvinou čeká pohár v Olomouci

Karvinské fotbalisty čeká ve středu 10. srpna od 17 hodin pohárové utkání Ondrášovka Cupu na půdě třetiligového HFK Olomouc.

V poháru se Karviné obvykle daří, loni dokráčela do osmifinále, když vyřadila ligový Liberec na penalty a pak porazila doma i Brno, na podzim 2009 karvinský tým zase slavně zdolal tehdy mistrovskou Slavii.

„Pohárová utkání bývají specifická, ale samozřejmě je pro kluky motivací zahrát si po roce zase proti nějakému ligovému soupeři, i když zrovna nás by v případě úspěchu čekal vítěz duelu Opava – Třinec. Hlavně nás teď ale čeká HFK Olomouc a to je silný kolektiv, který patří ke špici třetí ligy a hraje na domácím stadionu pohledný a kvalitní fotbal,“ poznamenal úvodem trenér MFK OKD Karel Kula.

Ten se nechal slyšet, že utkání určitě nepojme jako nějaké oddechové cvičení, kterému by přikládal menší důležitost. „To rozhodně ne, je to pohárová soutěž a ta je také dost sledovaná. Budeme chtít odvést maximum, uhrát slušný výsledek a postoupit dál,“ ujistil někdejší legendární hráč Baníku Ostrava.

Ten ještě zcela nevytěsnil z hlavy myšlenky na sobotní druholigovou premiéru proti Čáslavi, v níž jeho celek nezvykle často chyboval v defenzivě. „Někteří mladí kluci byli pod psychickým tlakem, neustáli to. Za to se na ně nemůžu zlobit, chápu je, teď jde hlavně o to, aby se z toho poučili a podobné chyby nedělali,“ poznamenal Kula.

Pro pohárový duel nebude moci počítat s Fickem, který má problémy s kolenem a dlouhodobými marody Mrázem, Cikem a Gondou. „Elvist Ciku už ale konečně začal trénovat,“ přidal povzbuzující zprávu Kula.

Nedávný přípravný zápas, který Karviná s Hanáky absolvovala 20. července, by mohl být jistým odrazovým můstkem. „Skončilo to 2:2 a Olomouc u nás předvedla povedený výkon. Napadala nás už v zárodku akcí, očekávám, že stejným stylem na nás vyběhne i zítra. Musíme se tedy připravit na presink, domácí se budou snažit nenechat nás kombinovat a nakopávat balony, což nám moc nesedí. My ale uděláme po Čáslavi nějaké změny v sestavě, možná nastoupíme rovnou na dva útočníky,“ naznačuje Karel Kula.

Na pravém kraji obrany dostane příležitost Hoffmann, pro něhož se tím otevírá šance vybojovat si znovu svůj oblíbený post v sestavě A týmu. Středovou dvojku nejspíš vytvoří Jursa s Hrtánkem, jimž oběma rozhodně více svědčí role záložníků než typických obránců.

„Každopádně musíme zapomenout na nepodařený duel s Čáslaví a odčinit jej úspěšným výsledkem proti HFK Olomouc. Musíme prostě makat dál. Poctivá práce ještě nikoho nezabila,“ rozloučil se úslovím, která patří do každé profese, nejen té profesionálního fotbalisty, trenér Kula.

zdroj: Karvinský deník

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo