Generální partner
Světlý režim
12. srpen 2011

Antonín Presl: Chceme vyhrát

V pohárovém utkání na hřišti 1. HFK Olomouc dostal od trenéra Karla Kuly důvěru uzdravený útočník Antonín Presl. Čerstvě 23letý hráč se mu odvděčil velmi dobrým výkonem a byl jedním ze strůjců postupu.

Presl nastoupil v útoku s Mišinským a oba si od trenéra po utkání vysloužili pochvalu. "Fungovalo to, dobře se v útoku doplňovali," mnul si ruce Karel Kula. Po skvělé individuální akci Presla navíc padla vedoucí branka Karviné.

V jakém bylo mužstvo v rozpoložení před pohárovým utkáním s HFK Olomouc? Domácí prohra byla nepříjemnou komplikací na úvod sezóny.

Druholigový vstup nám nevyšel podle představ, ale jsme rádi, že v poháru jdeme dál. Povzbudí nás to do dalšího mistrovského zápasu.

Proti HFK Olomouc jste poprvé v letošní sezoně dostal příležitost od první minuty. Měl jste před utkáním velkou motivaci dokázat trenérovi, že patříte do základní sestavy?

Určitě. Byl jsem na operaci, kvůli které jsem stál několik měsíců. Jsem rád, že mi trenér dal důvěru, snad jsem nezklamal a vsadí na mě i v dalších kolech.

Zápas se vám vydařil. Společně s Mišinským jste se v útoku výborně doplňovali.

S Vláďou se mi hraje dobře. Nahrál jsem mu na gól. Spolupráci s ním si můžu jenom vynachválit.

Po vaší skvělé individuální akci padla první branka do sítě Olomouce. Jak byste gólovou akci popsal?

Po autovém vhazování jsem se individuálně prosadil přes hráče, narazil jsem si s Hrtánkem a před prázdnou branku jsem přihrál Vláďovi Mišinskému.

Utkání bylo velmi napínavé. Byl jste optimistou i před nevyzpytatelným penaltovým rozstřelem?

Penalty jsme trénovali během týdne, kluci na ně byli předem určeni. Někteří si věřili více, někteří méně. Ale nakonec to zvládli perfektně.

Vy sám jste si na pokutový kop věřil?

Věřil jsem si, ale trenér dal důvěru jiným. (usmívá se)

Jak se cítíte po dlouhém zranění achilovky?

Cítím se velmi dobře. Až skoro výjimečně mě momentálně nic nebolí, snad to vydrží co nejdéle.

V sobotu budeme napravovat domácí zaváhání s Čáslaví na půdě Bohemians. S jakým výsledkem bude tým spokojen?

Určitě tam nesmíme prohrát. Soupeř v prvním kole zvítězil 3:0 na půdě silné Jihlavy, čeká nás kvalitní tým. Chceme vyhrát, ale s bodem bychom možná byli spokojeni. Uvidíme podle průběhu zápasu.

Nastoupíte i proti Bohemians od první minuty?

Doufám, že ano. I když vepředu by mohl dostat důvěru Tomáš Chovanec. Ale věřím, že trenér vsadí na mě.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo