Generální partner
Světlý režim
22. srpen 2011

Parádní víkend mládeže

Pouze vítězství si tento víkend připisovaly dorostenecké a žákovské kategorie MFK OKD Karviná. Starší dorost U19 poprvé v sezóně vyhrál, když porazil Jihlavu 3:2. Dařilo se i dorostencům U17 a U16 v Hodoníně. Žáci si smlsli na Bílovci...

MFK OKD Karviná U19 - Vysočina Jihlava 3:2 (2:1)

Branky MFK OKD Karviná U19: 12. Kurušta, 32. Fulnek, 47. Legierski

Sestava MFK OKD Karviná U19: Dočekal - Taraba, Stanowski, Marek, Kupczak - Fulnek, Roman, Puškáč, Kurušta (89. Egri) - Legierski (72. Gorniok), Ryšavý (62. Lišaník)

Hodnocení trenéra Radomíra Korytáře: "V tomto utkání jsme přivítali soupeře, který chtěl hrát fotbal a měl vysokou kvalitu. S ohledem na tuto skutečnost si velice ceníme nejen vítězství, ale i předvedené hry. Během utkání jsme se postupně prosazovali a dostali jsme se do slibného vedení. V závěru jsme si opět zápas zdramatizovali individuální chybou, díky které se soupeř dostal do jednogólového manka a vytvořil si tlak. Tentokrát se nám ale povedla i koncovka zápasu a připsali jsme si tak první vítězství."

RSM Hodonín - MFK OKD Karviná U17 1:2 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná U17: 55. Uher, 70. Moskál

Sestava MFK OKD Karviná U17: Mato - Šlampiak, Frisch, Kloda, Berešík - Procházka, Šimák, Siekiera (53. Wenglorz), Uher (79. Onderka) - Moskál, Gabrysiak (40. Sivák)

Hodnocení trenéra Jindřicha Dohnala: "Prvních 20 minut utkání vyznělo jasně pro nás. Přesnou kombinací a dobrým pohybem jsme dostali soupeře pod tlak, ale nedokázali jsme vstřelit branku. Skórovat mohli dvakrát Gabrysiak, Procházka a Frisch. Trest přišel po ojedinělém protiútoku soupeře, kdy jsme neobsadili hráče v našem pokutovém území a ve 20. minutě prohrávali 1:0. Gól nás zaskočil a zbytek 1. poločasu jsme dohráli v křeči."

"Ve druhé půli hráči stupňovali svou snahu o obrat, přidali na důrazu a nasazení a nakonec utkání dotáhli do vítězného konce. Nejprve vyrovnal v 55. minutě po přihrávce Moskála Uher a v 70. minutě si oba hráči role vyměnili a individuální průnik Uhera zúročil vítězným gólem Moskál. Další branku mohl přidat hlavou Kloda. Moskál a Procházka v závěru nastřelil tyč."

RSM Hodonín - MFK OKD Karviná U16 0:7 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná U17: 45., 67. a 79. Molnári, 1. a 47. Duda, 22. Chnúrik, 52. Strohalm.

Sestava MFK OKD Karviná U17: Pastornický - Kurz (57. Jadamík), Leibl, Szkuta, Ceremuga - Tomeček (76. Hubáček), Molnári, Duda, Strohalm - Reis (52. Puškáč), Chnúrik (79. Kamiňski).

Hodnocení trenéra Petra Gibaly: "Rychlý gól Lukáše Dudy už v první minutě nám samozřejmě pomohl, ale postupem času bylo vidět, že máme nad soupeřem navrch ve všech herních činnostech a proto jsme zaslouženě vyhráli. Čisté konto potěšilo, v týdnu nás čeká náročný program, tak snad klukům vysoké vítězství pomůže do dalších utkání."

ŠSK Progres Bílovec - MFK OKD Karviná U15 0:5 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná U15: 12. a 14. Kubiena, 29. a 53. Řapek, 43. Mareček

Sestava MFK OKD Karviná U15: Mušec, Matějek, Ženíšek, Stallmach, Budina - Malyjurek (46. Kolek), Mikulec (35. Mareček), Čermák, Lichtblau (35. Hilbert) - Řapek, Kubiena (49. Karkoschka)

Hodnocení trenéra Jana Laslopa: "Zaslouženě vysoké vítězství na hřišti soupeře, který byl v tabulce před námi. Utkání jsme začali náporem a hned ve 2.minutě šel sám na gólmana domácích Řapek, ale ten jeho střelu stačil vyrazit, stejně jako o minutu později ve stejné situaci. První gól jsme tak vstřelili ve 12.minutě, když Kubiena po přihrávce Řapka se levačkou nádherně trefil do šibenice. Ve 14. minutě, šel Kubiena po přihrávce Lichtblaua sám na domácího brankáře a po kličce skóroval do prázdné branky. Do poločasu jsme přidali ještě třetí gól, to se konečně prosadil Řapek a ve 29. minutě po přihrávce Kubieny nedal střelou po zemi brankáři šanci."

"Ve druhém poločase jsme byli opět herně lepší a vytvářeli si další šance. Nejprve se ve 43. minutě Mareček šikovně vyhnul ofsajdové pasti a po svém sólu skóroval a v 53. minutě po krásném centru Hilberta dál gól z voleje Řapek a završil tak naše vítězství. Pochvalu si zaslouží všichni hráči."

ŠSK Progres Bílovec - MFK OKD Karviná U14 0:10 (0:6)

Branky MFK OKD Karviná U14: 6. a 28. Brevčinský, 53. a 60. Bolec, 14. Egri, 25. Lingr, 26. Poštulka, 32. Ligocký, 45. Michailidis, 67. Chloň.

Sestava MFK OKD Karviná U14: Ciupa - Berešík, Michailidis, Dostál, Hujo (36. Bolec) - Ligocký (45. Všetička), Lingr, Poštulka (65. Štěrba), Chloň, Břevčinský (36. Kondziolka) - Egri

Hodnocení trenéra Martina Špičky: "Do utkáni s Bílovcem jsme šli s tím napravit zaváhání z minulého utkání v Hranicích.Hned od úvodních minut jsme začali aktivně a vypracovávali jsme si jednu šanci za druhou a bylo jen otázkou kolik se nám podaři vstřelit branek.Skóre se nakonec zastavilo na pěkných 10 gólech.Soupeře jsme za 70.min. nepustili na naší polovinu.S předvedenou hrou i výsledkem můžeme být spokojeni."

MFK OKD Karviná U13 - ŠSK Progres Bílovec 8:4 (1:3)

Branky MFK OKD Karviná U13 I. tým: 35. Kvapil, 42. Vrba, 52. Hejda

Branky MFK OKD Karviná U13 II. tým: 22., 42. a 55. Janík, 34. Swaczyna, 47. Macko

Sestava MFK OKD Karviná U13 I. tým: Kula - Motyčka, Szotkowski, Cieslawski - Hejda, Hruška (30. Vrba) - Kvapil, Sembol

Sestava MFK OKD Karviná U13 II. tým: Szafarczyk -Király, Kožušník, Piecha - Macko, Swaczyna - Feik, Janík (30. Kočíšek)

Hodnocení trenéra Lumíra Davida: "Do tohoto utkání jsme nastupovali jako favorité, jelikož tohoto soupeře jsme jednoznačně porazili minulou sezonu na velkém hřišti 12:0 a 8:1. Ne, že bychom soupeře podcenili, ale po dvaceti minutách jsme prohrávali 0:3, což byl pro nás velký šok. I když jsme po mnoha zahozených brankových příležitostí z minulého utkání, během týdne zapracovali na zakončení, tento problém se opakoval i v tomto utkání. Mnoho příležitostí a místo, aby bylo rozhodnuto po polovině utkání, byl stav 1:3."

"Druhou půli oba naše týmy nepustily své soupeře za polovinu a výsledek s přehledem otočili. Za výkon v tomto utkání nemůžu hráče jinak než jen pochválit, jelikož proti nám nestál jen soupeř, ale i slunce, které bylo velice nepříjemné."

MFK OKD Karviná U12 - ŠSK Progres Bílovec 8:5 (2:1)

Branka MFK OKD Karviná U12 I. tým: 41. Madej

Branky MFK OKD Karviná U12 II. tým: 35., 41. a 54. Seriš, 3. Vlachovský, 19. Brzózka, 33. Kniezek, 51. Dobeš

Sestava MFK OKD Karviná U12 I. tým: Kux - Madej, Mynář, Bielan - Bijok, Zorychta, Ostáš - Szczygiel (30. Franek)

Sestava MFK OKD Karviná U12 II. tým: Noworyta - Vlachovský, Ponča, Waśniowski - Dobeš, Seriš, Kniezek - Brzózka

Hodnocení trenéra Zbyška Gazdy: "Toto utkání nás stalo spoustu sil, jelikož jsme hráli v pravé poledne a někteří kluci si ještě užívají prázdniny, na vystřídání jsme tak neměli žádné hráče. Poděkovaní za bojovnost v tom horku patří všem, jedna skupina byla úspěšnější, a tak jsme si vítěztví určitě zasloužili."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo