Generální partner
Světlý režim
26. srpen 2011

Karviná načíná anglický týden zítra v Ústí

Fotbalisté Karviné svedou v zítřejším dopoledni tuhou bitvu se soupeřem i s náročným počasím o další druholigové body. Na hřišti Ústí nad Labem, které loni okoštovalo značku Gambrinus ligy, to však nebude nic snadného.

„Právě proto. Ústí si loni zahrálo první ligu, načerpalo další zkušenosti a protože kostra týmu zůstala pohromadě, budeme mít co do činění s kompaktním sehraným a zkušeným týmem," podotýká trenér karvinského celku Karel Kula.

Na druhou stranu je to možná dobře. Kdykoliv Karviná narazila na podobně vyspělého soka, dokázala sehrát vyrovnanou partii, které scházel jen slušný výsledek. Kromě pohárových bitev se Slavií, Brnem či Libercem, které naopak úspěšný výsledek nepostrádaly, jde hlavně o druholigové duely na Žižkově, v Jihlavě a letos na Střížkově.

„Kromě soupeře se musíme v těchto dnech potýkat i s počasím. Tréninkový rytmus je třeba uzpůsobit momentálním vedrům, z tohoto pohledu je pro nás příznivé, že se utkání hraje už od 10.15 hodin,“ poznamenává dále Kula.

Pro jeho tým začne sobotním utkáním náročný anglický týden, ve kterém přijdou na řadu ještě dva domácí duely. Ve středu 31. srpna nejprve ten pohárový s Opavou a další sobotu 3. září druholigový s Vlašimí.

„Ústí nad Labem v nové sezoně sází na ofenzivní styl, kterému zůstalo věrno i po sestupu z první ligy. Je to opravdu silný tým, což naposledy dokázal jasnou výhrou v Jihlavě, kde sice prohrával, ale to s ním moc neotřáslo a nakonec vyhrál 5:2. Trenér Habanec má vyvážený tým ve všech řadách," podotkl Kula, který Svatopluka Habance zná ze svého studia trenérské profilicence. Společně s Jiřím Balcárkem, bývalým trenérem MFK OKD, seděli v jedné třídě.

Dle slov Karla Kuly se bude jeho celek snažit o podobný způsob hry, jaký předvedl na hřišti Bohemians Praha. „Tím mám na mysli aktivní přístup, ne čekání na náhodný gól nebo na to, co s námi vyvede soupeř. Je třeba opět zapojit více hráčů do ofenzivy, abychom si začali vytvářet gólové šance. Jen musíme změnit takovou podstatnou maličkost - musíme dát nějaké góly," usmíval se Kula, jehož celek před dvěma týdny střížkovského protivníka přestřílel i přehrál, ale prohrál 0:1.

„Po vítězství s Třincem se nám ale zvedla nálada a klukům se zvedlo sebevědomí. Proto se na zápas v Ústí těší a věříme, že si odtamtud něco odvezeme," zakončil Kula.

Zápas FK Ústí nad Labem - MFK OKD Karviná začíná v sobotu 27. srpna v 10.15 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím on-line reportáže na www.onlajny.cz

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo