Generální partner
Světlý režim
10. duben 2009

Fotbalisté se chystají na Čáslav

Fotbalisty MFK OKD Karviná čeká třetí zápas v řadě se soupeřem z čela tabulky. Po pátém Ústí a druhé Jihlavě nastoupí v sobotu na hřišti třetí Čáslavi.

Trenér karvinského týmu Leoš Kalvoda očekává asi nejtěžší utkání v dosavadním průběhu jarní části. „My jsme soupeře doma dokázali přehrát i herně, ale zápas v Čáslavi bude úplně o něčem jiném,“ naznačil, co shlédl na videu.

„Viděl jsem utkání Čáslavi se Slováckem a ten terén byl na hranici regulérnosti. Domácí mají na hřišti problém se spodní vodou, navíc jejich trenér Koubek říkal, že do našeho zápasu asi rapidní zlepšení nenastane, takže se chystáme na močál,“ dodal Kalvoda.

Podle jeho slov hraje soupeř naprosto jednoduchý fotbal s nakopávanými míči, které sbírají útočníci, rvou se o něj všemi dovolenými i nedovolenými prostředky a chodí hlava nehlava do všech standardek.

„Hráče jsem již upozornil, aby za mnou po utkání nechodili s tím, že je něco bolí. Také jsem jim říkal, že kdo se necítí, nemusí nastoupit. V Čáslavi to moc o fotbale asi nebude. Potřebuji na hřišti hlavně borce, kteří neuhnou ze souboje i za cenu sebeobětování,“ očekává tvrdou řež trenér Leoš Kalvoda.

Karvinští se proto musejí Čáslavi vyrovnat v důrazu a bojovnosti a tentokrát více, než kdy jindy. „Fotbalově bychom měli mít navrch, jenže fotbal se na tom hřišti dá hrát tak dvacet minut. Víc ne,“ míní kouč MFK. Pozor si budou muset dát jeho svěřenci i na odražené míče, ze kterých soupeř často skóruje.

Jinak je trenér MFK zatím spokojen jak s formou svých hráčů, tak s plněním taktických úkolů. Herní schémata, která s mužstvem během zimy tak pilně nacvičoval, se daří praktikovat.

Karvinští se na jaře o nové prvky ve svém herním rejstříku snaží neustále. Trenér Kalvoda během pěti utkání zkoumal, jak hráči nové pokyny plní a přímo v zápasech sledoval jejich reakce na příslušné herní situace.

„To zareagování je důležité, poněvadž když se podle dané situace nezachovají všichni hráči, ale jen někteří, hned nám z toho může hrozit malér,“ poukázal Kalvoda na nezbytnou součinnost celé příslušné řady, ne jen pár jedinců, kterým to v tu chvíli na hřišti zapne nejdříve.

„Proto také čekám součinnost jednotlivých řad i v Čáslavi, kde to bude obzvlášť důležité. Stejně jako to, aby se hráči nebáli podstoupit důrazný osobní souboj,“ upozornil znovu.

Důležitá je přitom i regenerace fotbalistů v takto nabitém týdnu. „Soupeři jsou silní, následují v rychlém sledu, ale takový máme los a nemůžeme se na to vymlouvat. Povedla se nám malá bodová šňůra a já týmu věřím, že je schopen ji prodloužit i v Čáslavi,“ zakončil Kalvoda.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905