Generální partner
Světlý režim
24. říjen 2011

Výsledky mládeže: Starší žáci U15 drží vedoucí pozici

Mládežnickým týmům MFK OKD Karviná se o víkendu opět dařilo. Zaváhali pouze mladší žáci kategorie U13.

MFK OKD Karviná U19 - HFK Třebíč 6:1 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná U19: 21. a 51. Lišaník, 85. a 87. Egri, 67. Gorniok, 78. Fulnek

Sestava MFK OKD Karviná U19: Dočekal - Taraba, Marek, Maryniok, Kupczak - Hanzel (37. Egri), Gorniok, Roman (88. Stanowski), Fulnek - Lišaník, Ryšavý (77. Blaho)

Hodnocení trenéra Radomíra Korytáře: "Od začátku utkání jsme dali jasně najevo, že jdeme za vítězstvím. V určitých momentech nás naše horlivost a přílišná snaha spíše brzdily. S přibývajícím časem jsme naše kombinace zpřesnili a přišla odměna v podobě narůstajícího skóre. Malou kaňkou na našem výkonu je kuriózní branka, kterou jsme inkasovali po individuální chybě. Potěšitelné je, že i ve výrazně pozměněné sestavě jsme utkání zvládli a že se nám podařila i střídání(střídající hráči přinesli do hry velké oživení a výrazně se podíleli na počtu námi vstřelených branek)."

SK Rostex Vyškov - MFK OKD Karviná U17 1:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná U17: 9. Siekiera

Sestava MFK OKD Karviná U17: Mato - Šlampiak, Badura, Kloda, Berešík (70. Duda) - Derík (40. Hruška), Wenglorz, Siekiera, Puchel - Moskál, Uher (57. Uher)

Hodnocení trenéra Jindřicha Dohnala: "Celý zápas jsme měli velkou územní převahu, vytvořili jsme si spoustu šancí, ale selhala nám koncovka. Soupeře jsme jasně přehráli a zejména ve druhé půli jsme mu prakticky nepůjčili míč. Již v 9.minutě jsme se ujali vedení brankou Siekiery. Gól jsme dostali opět ze standardní situace po rohu soupeře. Hráči odevzdali na hřišti maximum a do poslední minuty se snažili o dosažení vítězné branky. Výsledek ovlivnil také rozhodčí, když neodpískal penaltu po jasném faulu na Puchela. "

SK Rostex Vyškov - MFK OKD Karviná U16 0:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná U16: 13. Kamiňski

Sestava MFK OKD Karviná U16: Pastornický - Kurz, Leibl, Škuta, Jadamik - Tomeček (41. Chnúrik), Molnari (41. Reis), Kamiňski, Strohalm Duda, Puškáč

Hodnocení trenéra Marka Bielana: "Do utkání jsme nevstoupili moc dobře, ve 3. minutě měli domácí gólovou šanci a po vynikajícím zákroku brankáře Pastornického jsme udrželi čisté konto. V 1. poločase byla hra vyrovnaná, hra se odvíjela mezi oběma šestnáctkami bez nějakých gólových šancí. V 18. minutě z postupného útoku se nám podařilo vstřelit náhodnou branku po chybě brankáře. Ve 2. poločase se kluci konečně probrali a vytvořili si územní převahu. Kluci začali předvádět takovou hru, jakou jsme si představovali. Chybělo tomu jen využití několika gólových situací. Zvlášť bych chtěl poděkovat klukům za předvedený výkon ve 2. poločase."

FK SAN-JV Šumperk - MFK OKD Karviná U15 0:3 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná U15: 40. a 50. Kubiena, 17. Mareček

Sestava MFK OKD Karviná U15: Mušec - Matějek, Čermák, Stallmach, Budina - Putyera (56. Kolek), Mareček, Blanik (65. Mikulec), Hilbert (48. Lichtblau) - Řapek, Kubiena (65. Karkoschka)

Hodnocení trenéra Jana Laslopa: "V utkání jsme sice zvítězili, ale po špatném výkonu. Hra plná nepřesností a bez patřičného nasazení nás provázela celý první poločas. Jediná pohledná akce nám stačila ke vstřelení branky, to se v 17. minutě pěkně uvolnil v pokutovém území Řapek, jeho střelu vyrazil brankář k Marečkovi a ten zblízka skóroval. V druhém poločase naše nepřesnosti a špatné řešení herních situací pokračovaly, ale jen díky zvýšenému nasazením jsme se dostávali do šancí. V 40. minutě po přihrávce Blanika se poprvé trefil Kubiena a v 50. minutě se trefil podruhé opět Kubiena po centru Řapka. Další možnosti, které volaly po proměnění, jsme už nevyužili, ale na druhé straně jsme domácí pustili do vyložené šance, kterou výborně zlikvidoval brankář Mušec. Ten asi jako jediný zaslouží za zápas pochvalu, ostatní zahráli pod své možnosti."

FK SAN-JV Šumperk - MFK OKD Karviná U14 0:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná U14: 30. Jaworski, 33. Štěrba, 36. Chloň, 70. Kondziolka

Sestava MFK OKD Karviná U14: Ciupa (70. Jóba) - Berešík (36. Všetička, ), Poštulka, Michailidis, Hujo (57. Popek) - Ligocký (50. Bolec), Štěrba, Lingr (44. A Jaworski), Břevčinský - S. Jaworski, Egri (59. Kondziolka)

Hodnocení trenéra Aleše Hujíka: "Na hřišti Šumperku jsme předvedli koncentrovaný výkon. Soupeř byl velice houževnatý, pozorně bránil a většinou se uchyloval k odkopům. Jen ojediněle se pouštěl do útočných akcí. Po celou dobu utkání jsme měli územní převahu. Dlouho jsme naši převahu nebyli schopni promítnout do výsledku v podobě gólu, který by nás uklidnil. To se pak projevovalo nervozitou především v rozehrávce."
"V úvodu utkání jsme byli velice aktivní a hráče Šumperku jsme zatlačili na jejich polovinu, kde jsme soupeři nedávali moc příležitostí ke klidné a přesné rozehrávce. Bohužel se nepodařilo vstřelit branku a soupeř se pomalu osměloval k ojedinělým útočným akcím. Ve 26. minutě po jedné z nich nám zachránil čisté konto Berešík, který vykopával míč téměř z brankové čáry. Ve 30. minutě jsme udeřili my. Po autovém vhazování na pravé straně se dostal míč k Egrimu, který obešel protihráče, odcentroval na volného Jaworského, který hlavou svou šanci proměnil. O 3. minuty později to bylo 2:0. Po kombinaci na levé straně a rychlém přenesení těžiště hry na stranu pravou Jaworski přihrál míč rozběhnutému Štěrbovi do pokutového území, který sám před gólmanem svou šanci využil a vstřelil branku.
"Do druhého poločasu jsme vstupovali s několika změnami v sestavě, abychom dali prostor v zápase i hráčům z lavičky. Hned v 36. minutě se nám povedlo navýšit skóre. Lingr přihrál mezi obránce střídajícímu Chloňovi, který nadvakrát překonal brankáře. Do konce utkání jsme kontrolovali hru a vytvářeli si další vyložené šance a příležitosti. Soupeř mohl snížít z jedné ojedinělé akce v 67. minutě, kdy se na brankáře Ciupu řítil osamocený útočník. Ciupa si poradil a šanci soupeře i s pomocí dobíhajících obránců zlikvidoval. V poslední 70. minutě jsme vstřelili poslední branku utkání. Po pravé straně i přes velmi těsné bránění utekl svému obránci Egri, který přihrál střídajícímu Kondziolkovi, který svou přesnou střelou stanovil konečný výsledek 4:0."

MFK OKD Karviná U13 - FK SAN-JV Šumperk 7:9 (3:4)

Branky MFK OKD Karviná U13 I: 15. a 39. Piecha, 20. Chmiel

Branky MFK OKD Karviná U13 II: 20. a 58. Kvapil, 31. a 55. Macko

Sestava MFK OKD Karviná U13 I: Egermajer - Motyčka (30. Vrba), Cieslawski, Király - Piecha, Feik, Swaczyna - Chmiel

Sestava MFK OKD Karviná U13 II: Lipták - Sembol, Kožusznik, Szotkowski - Hejda, Macko, Kvapil - Hruška (30. Pawlowicz)

Hodnocení trenéra Lumíra Davida: "Jedno z nejlepších utkání odehráli dnes kluci a přesto prohráli. Soupeř přijel s jasnou taktikou nakopávaných míčů na vysoké hráče. Po celé utkání jsme měli jasnou převahu, která vyplynula z krásné kombinační hry, avšak opět jsme nedokázali využít jednoduché příležitosti. Naopak soupeř, který jen nakopával míče, vytěžil z minima maximum. I přes porážku musím kluky pochválit za předvedený výkon."

MFK OKD Karviná U12 - FK SAN-JV Šumperk 7:5 (4:2)

Branky MFK OKD Karviná U12 I: 55. Ponča

Branky MFK OKD Karviná U12 II: 7. 19. a 39. Brzózka, 4. a 44 Madej, 24. Zorychta

Sestava MFK OKD Karviná U12 I: Kux - Vlachovský, Bielan - Ponča, Soušek, Kaczmarczyk - Ostáš, Bijok

Sestava MFK OKD Karviná U12 II: Noworyta - Dobeš (30. Foltyn), Mynář, Kretek - Zorychta, Mrózek, Madej - Brzózka

Hodnocení trenéra Zbyška Gazdy: "Toto utkání s velmí silovým mužstvem jsme nakonec zvládli. Pro nemoc v nekompletní sestavě jsme soupeře přehrávali chytrostí a bojovností, což nám pomohlo k vítězství. Snažili jsme se hrát rychle a nevyhledávat osobní souboje, ve kterých soupeř byl lepší. Poděkování a pochvala patří všem."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo