Generální partner
Světlý režim
5. březen 2009

Petr Mašlej: Musíme si vydobýt respekt

Fotbalisté MFK OKD Karviná ve čtvrtek na oficiální tiskové konferenci představili své cíle pro jaro. Shodli se na tom, že kádr byl v zimě dostatečně posílen a má takovou kvalitu, že by mu nemělo činit potíže skončit uprostřed tabulky.

V poslední době se i ve fotbalových kuloárech hodně hovoří o finanční krizi, která se jistě nevyhne ani nejpopulárnějšímu sportu na světě, konkrétně českému fotbalovému prostředí.

„V tuto chvíli mohu našim příznivcům s radostí oznámit, že dopady krize nebudeme v nejbližších měsících pociťovat. Jistěže nemáme nasazeny růžové brýle, abychom si mysleli, že zrovna nás se krize nedotkne. Podnikáme však všechny kroky k tomu, abychom následky krize snížili či zcela eliminovali. To vše nám ukáže až nejbližší budoucnost, ale spolupráce s našimi dlouhodobými partnery, kterými jsou dnes OKD, Statutární město Karviná a společnost Dalkia, nám dává jisté záruky,“ poděkoval partnerům za dlouhodobou spolupráci předseda karvinského fotbalového klubu Jan Wolf.

Ekonomické zajištění dalo MFK Karviná záruky, že může v zimním přestupovém období hodně posílit svůj kádr. „Je to tak. V našem týmu došlo k mnoha změnám, které, jak doufáme, budou k lepšímu,“ nechal se slyšet sportovní manažer karvinského klubu Petr Mašlej.

Poté konkretizoval. „Kádr trenéra Kalvody opustili hráči, kterým skončilo hostování, s dalšími jsme se rozloučili z výkonnostních důvodů. Získali jsme na přestupy či hostování zkušené borce typu Radka Slončíka, Marcela Pavlíka či Vlado Staše, z ligové Nitry přišel Adrian Čeman, na hostování z Baníku Vláďa Mišinský,“ vyjmenovával Mašlej zvučné posily.

„Pro dlouhodobější horizont jsme získali mladé perspektivní hráče, jelikož dobře víme, že náš kádr stárne, takže do budoucna je třeba zajistit kontinuitu mužstva tak, aby noví hráči přebírali postupně iniciativu a do dvou let na delší období převzali vůdčí role,“ vysvětlil sportovní manažer MFK příchody mladých borců Látala, Diviše, jenž prošel mládežnickou akademií Slovácka, či exotické posily Kamerunce Tchamiho.

Konkrétně na adresu černé perly karvinské sestavy podotkl trenér mužstva Leoš Kalvoda, že je to technicky i fotbalově vytříbený hráč, ale ještě má rezervy v bránění. „Do defenzivy se mu moc nechce. Ale bude muset,“ usmívá se Kalvoda.

Karvinský klub tedy podniká kroky k vybudování kvalitní image jak na poli ekonomickém, marketingovém (ve čtvrtek byla zástupcům médií představena nová marketingová ředitelka klubu Jana Szonowská), tak na poli sportovním.

„Velký důraz klademe na mládež, kde na místo šéftrenéra Sportovního centra mládeže přišel Petr Gibala. Kromě toho jsme vybudovali umělou trávu pro zimní přípravu mužstev, pokračujeme v projektu modernizace a výstavby Městského stadionu a na jaře se začne s rekonstrukcí tréninkového hřiště s přírodní trávou, které bude určeno převážně pro dorostenecké týmy,“ pravil Jan Wolf.

Petr Mašlej pak připojil důležitou poznámku. „Naší snahou je, abychom si ve fotbalovém prostředí vydobyli respekt konkurenčních klubů. Celková image klubu je velmi důležitá, nestačí mít na soupisce jen kvalitní jména. Fulnek měl na podzim slušnou sestavu a uhrál devět bodů,“ připomněl. Zatímco před zahájením podzimu se karvinská sestava lepila na poslední chvíli, protože o startu Karviné ve II. lize se rozhodlo dva týdny před jejím začátkem, nyní v zimě už měli trenéři na tvorbu kádru k dispozici podstatně delší dobu, která nebyla doprovázena časovými stresy.

„Musím říci, že s tímto kádrem bychom se měli nejen bez problémů udržet v lize, ale spíše se pohybovat do osmého či devátého místa v tabulce. Zázemí je na úrovni ligových klubů, což mohou naši starší a zkušení hráči potvrdit a také by si toho měli všichni naši fotbalisté vážit, protože pravidlem to rozhodně nebývá,“ upozornil kouč Kalvoda, jehož tým vstoupí do jara sobotním domácím utkáním proti Ústí nad Labem. Bude se však hrát? „Hrát by se mělo. Naši pracovníci na hlavním trávníku neustále dělají, dnes by měl přijet delegát utkání a odsouhlasit odehrání našeho zápasu,“ zakončil Jan Wolf.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo