Generální partner
Světlý režim
1. červen 2009

Starší přípravku čekají dva velké turnaje

Starší přípravku ročník 1998 čekají dvě velké akce. Nejprve se zúčastní Finálového turnaje o přeborníka České republiky přípravek – Baumit soccer junior cup 2009. A v červenci se vypraví do Maďarska na velký mezinárodní turnaj. Proto jsme neváhali a vyzpovídali trenéra Libora Plhoně s jeho asistentem Otou Štěrbou.

Základní část soutěže skončila. Nyní vás čeká nadstavbová část. Jak jste spokojen s průběhem soutěže?
Fotbalový ročník „1998“ MFK OKD Karviná odehrál okresní soutěž ve dvou skupinách v kategorii starších přípravek, kdy v základní části mužstvo MFK OKD „A“ skončilo na prvním místě s plným počtem možných bodů (42), skóre (112 : 6). STŘELCI BRANEK: Štěrba Filip - 29 branek, Egri David - 16 branek, Poštulka Lukáš - 16 branek, Berešík Martin - 13 branek, Kondziolka Filip - 11 branek, Cieslawski Petr - 5 branek, Ciupa Jiří - 5 branek, Špaček Petr - 4 branky, Michailidis Marek - 4 branky, Hujo Tomáš - 4 branky, Hrkeľ Jan - 2 branky. Ve druhé skupině tým MFK OKD „B“ skončil na třetím místě s počtem bodů 30, skóre (48 : 16), (9 vítězství, 3 remízy a 2 prohry). STŘELCI BRANEK: Pavlica Jan - 11 branek, Valavačkoski Jan - 6 branek, Olšák David - 5 branek, Tataruch Tomáš - 5 branek, Tancoš Adam - 5 branek, Banot Vojtěch - 4 branky, Bobčák Jakub – 3 branky, Malysz Jan - 3 branky, Przybyla Lukáš - 3 branky, Bílek Daniel - 1 branka, Skalka Vojtěch - 1 branka, Fojcik Adam - 1 branka. Můžeme říci, že po základní části soutěže jsme s výsledky spokojeni. Co se týče herního projevu, individuálních schopností jednotlivců a kondiční připravenosti máme nedostatky. Ale v této věkové kategorii tomu nemůže ani být jinak.

Nyní vás čeká nadstavbová část…
V nadstavbové části čeká družstvo MFK OKD Karviná „A“ vítěz druhé skupiny, tedy tým z Českého Těšína, který rovněž neokusil porážku v základní části. V prvním utkání, které se uskutečnilo na hřišti soupeře 28.5.2009, zvítězilo naše družstvo 12:1. MFK OKD „B“ se utkalo v prvním utkání hraném o umístění (o 5. - 6. místo) s týmem MFK Havířov „C “, ve kterém zvítězilo na domácím hřišti 2:1. Tedy i v této části soutěže je doposavad spokojenost. Doufáme, že současnou formu potvrdíme i v odvetných utkáních hraných v příštím týdnu.

S jakým cílem jdete do Finálového turnaje o přeborníka České republiky - kategorie starších přípravek?
Vrcholem sezóny bude Finálový turnaj o přeborníka České republiky - kategorie starších přípravek - BAUMIT SOCCER JUNIOR CUP 2009, který se koná u nás v Karviné v době od 24. do 25.6.2009. Náš tým pořádající tento turnaj, bez ohledu na výsledek v Moravskoslezském kraji, bude mít možnost srovnat své síly v této kategorie s nejlepšími z celé ČR. I přesto, že účast na tomto turnaji máme zajištěnou, budeme se snažit potvrdit své prvenství v okrese v odvetném utkání ve čtvrtek 4.6.2009 s týmem z Č.Těšína. A tím se nominovat do vyřazovacích bojů o přeborníka v Moravskoslezském kraji, kde se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek. Do finálového turnaje o přeborníka České republiky půjdeme s cílem sehrát kvalitní utkání ve skupině a „kdo ví“? V neposlední řadě si chceme vyzkoušet atmosféru takového turnaje. Nebudeme zastírat, že je to obrovská příležitost reprezentovat karvinský mládežnický fotbal v této kategorii a zároveň výzva se s touto příležitostí „porvat“. Konkrétní cíle nejsou, chceme jen hrát dobrý fotbal, bavit se hrou a získat zkušenosti pro další sezónu. Rád bych touto cestou pozval všechny fanoušky a příznivce fotbalu této kategorie, nechť si udělají cestu a přijdou povzbudit mladé fotbalisty.Vůbec nepochybuji o karvinských fanoušcích, kteří jsou prostě nejlepší u nás! Za celoroční podporu jim za celý tým děkuji a již nyní se těším na věhlasný „karvinský kotel“.

Co očekáváte od turnaje v Maďarsku?
Turnaje v Maďarsku, který se koná v Kaposzváru v termínu od 19.7.2009 do 25.7.2009 se účastníme proto, že jsme chtěli , aby kluci zažili něco výjimečného. Atmosféra na takovém turnaji světových parametrů, který má být oslavou fotbalu (lépe řečeno světovým fotbalovým festivalem všech mládežnických kategorií), si mohou naši kluci na vlastní „kůži“ porovnat své fotbalové dovednosti s fotbalisty z celého světa. Doufáme, že touto akcí se nám podařilo ocenit naše mladé talenty za jejich celoroční práci, jejich výsledky a aktivní přístup na tréninkových jednotkách, které se zúročily v mistrovských utkáních či turnajích. Snad se nám to povede! Rád bych touto cestou poděkoval vedení MFK OKD Karviná, které se podílí na částečném financování společně se Statutárním městem Karviná a firmou SARTORIS. Budeme se snažit důstojně reprezentovat nejen náš fotbalový klub, region, ale můžeme -.li říci tak i celý mládežnický fotbal této kategorie v ČR.

Tento pátek nás čeká nábor mladých fotbalistů. Co si od této akce slibujete?
Toto je spíše otázka pro šéftrenéra přípravek, který má tento projekt na starosti. Jako trenér současného týmu starších přípravek bych jen řekl, že bych byl velice rád, kdyby si do našeho areálu udělalo cestu co nejvíce dětí (chlapců i děvčat), kterým se líbí pohybovat se v kolektivu stejně starých dětí, které mají aktivní přístup ke sportu, mají rády fotbal i jiné míčové hry. Rodičům bych vzkázal, že v této kategorii na ně čekají vzdělaní trenéři, kvalitní hrací plochy a také materiálně - technické zabezpečení pro kvalitní vedení tréninkových jednotek budoucích fotbalistů.

Co všechno se malí kluci naučí během jednoho roku?
Na tuto otázku se velice těžce obecně odpovídá. Je důležité, o jakém věku dítěte budeme hovořit, o jeho pohybových dovednostech, genetických dispozicích, talentu, v neposlední řadě jeho snaze se něco naučit, počtem tréninkových jednotek atd.. Pomineme-li všechny tyto aspekty, můžeme obecně říci, že takový jedinec se mimo jiné seznámí s jinými dětmi, najde si nové kamarády, jeho dosavadní život dostane řád, naučí se žít v kolektivu. Co se týče fotbalových dovedností, naučí se úměrně svému věku orientovat na fotbalovém hřišti, ovládat míč – přihrát nohou, rukou, vystřelit ..., ale co si myslím, že je nejdůležitější u nejmladších dětí této kategorii, je naučit se umět společně radovat ze vstřeleného gólu, zažít atmosféru vítězství po utkání či naopak se vyrovnat s porážkou. Děti těchto nejmladších kategorií se učí velice rychle, proto nemám obavy z toho, že by se nic nenaučili. Když bude „chuť “, která půjde „ruku v ruce“ s vůlí a odhodláním se zlepšovat, tak o budoucnost naší mládeže nemám obavy.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo