Generální partner
Světlý režim
1. červen 2009

U19 remizovala a zkomplikovala si cestu za záchranou

Již jen dvě kola chybí do konce Moravskoslezské dorostenecké ligy staršího dorostu. Naše U19 remizovala ve Frýdku – Místku, zatímco náš konkurent v boji o záchranu Znojmo vyhrálo ve Vyškově a zvýšilo náskok na náš tým na čtyři body. Přinášíme Vám výsledkový servis dorosteneckých a mládežnických týmů.

FK Frýdek – Místek – MFK OKD Karviná U19 1:1 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: 30. Kratka

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Káňa (66. Koutný), Němec, Sznapka, Žebrok - Večeřa (85. Poštulka), Škuta, Mozol, Janík(78. Puškáč) - Baláž, Kratka (57. Kubiena)

V utkání jsme byli lepší. Od začátku jsme si vytvořili dvě gólové šance, které jsme neproměnili. Vedoucí gól jsme dali ve 30. minutě, kdy Baláž přihrál na první tyč Kratkovi, který svým důrazem skóroval. V poslední minutě prvního poločasu jsme po chybě dvojice (Sznapka, Němec) dostali gól do šatny. Druhý poločas byl vyrovnaný, odehrál se mezi šestnáctkami a gólové šance nedokázali domácí ani hosté využít. Utkání skončilo remízou 1:1.

FK Frýdek – Místek – MFK OKD Karviná U18 3:0 (3:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček (35.Kotrla) - Zielonka, Němec, Sznapka, Holub (70. Nowinski) - Koutný, Škuta (46.Wojaczek), Puškáč, Večeřa - Mozol, Poštulka (34.Zahatlan)

Zasloužené vítězství soupeře, který nás předčil v nasazení,v osobních soubojích a proměňování šancí. Výsledek utkání ovlivnily individuální chyby hráčů, kdy po špatném vyběhnutí brankáře a následném odkopu obránce jsme dostali zbytečný gól ve třetí minutě utkání. Po té jsme si vypracovali dvě vyložené šance, které jsme jako obvykle neproměnili. Druhý gól v utkání opět padl po individuální chybě hráče, při kterém se nám zranil brankář. Třetí gól vstřelili domácí po standartní situaci, kdy přímá střela prošla čtyřčlennou zdí a skončila v brance. Ve druhé půli se utkání už jen dohrávalo. Vyzdvihnout můžeme jenom střídajícího brankáře Kotrlu, který odvedl nejlepší výkon z hráčů našeho mužstva.

FK Frýdek – Místek – MFK OKD Karviná U17 1:2 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 1. Mleziva, 6. Seget

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček - Slanina, Stanowski (36.Varga), Štrba, Žídek(46.Galocz) - Ochodek (40.Otisk), Mleziva, Gorniok, Seget - Marek (56.Kaša), Jurygáček

Do utkání jsme vstoupili výborně a již v 6.minutě jsme vedli 2:0. Během prvního poločasu jsme zaskočeného soupeře jasně přehrávali a vytvářeli si další příležitosti (Mleziva, Seget), které jsme bohužel neproměnili. V úvodu druhé půle jsme udělali hrubou chybu v obraně, kterou soupeř potrestal a snížil. Jelikož se nám nepodařilo využít další šance, které jsme si vypracovali (největší měli Marek a Mleziva), do konce utkání jsme se strachovali o výsledek.

1. FC Slovácko – MFK OKD Karviná U15 2:2 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 1. Káňa, 56. Hanzel

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák (70.Dočekal) - Ciencala, Dančík (70. Dančík), Káňa (70.Toman), Helis - Blaho, Hampl (70.Ryšavý), Vlček, Hanzel (65.Gizara) - Legierski, Owczarzy

Velice kvalitní utkání z obou stran. Bylo k vidění spoustu pohledných kombinací, hra měla spád a hrála se ve vysokém tempu. Velice si cením toho, že naše družstvo zvedlo hlavu po druhé obdržené brance, vyrovnalo a v závěru dokonce soupeře na dobrých 10 minut "zavřelo" na jeho polovině. Výborná z naší strany byla především druhá půle. I přes dva obdržené góly opět velice dobře zachytal brankář Pastrňák, v obraně hráli nadprůměrně Petr Dančík a David Ciencala, nejlepšími hráči v útočné fázi byli především Legierski a Owczarzy.

Ostrava – Jih – MFK OKD Karviná U14 1:2 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 2. Frisch, 70. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Onderka, Šipula, Cienciala, Kloda – Sivák (55. Iliadis), Wenglorz, Triech, Siekiera – Kurušta, Kolek

Do Ostravy jsme nepřijeli v roli favorita, ale po výborném výkonu si vezeme z horké půdy zasloužené tři body. Na hřišti jsme působili fotbalovějším dojmem, lépe jsme kombinovali a to byl klíč k úspěchu. Všichni hráči podali výkon blížící se svému maximu.

1. FC Slovácko – MFK OKD Karviná U13 5:0 (4:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Chmelař, Molnári, Jadamík, Szkuta - Hubáček, Puškáč, Leibl, Johanides - Puchel, Moskal

I přes bojovný a snaživý výkon našich hráčů, jsme narazily na velmi kvalitního soupeře. Do 15. minuty 1. poločasu jsme hráli víc jak vyrovnanou partii a nevyužily jsme řadu šancí. Potom domácí trestali chyby našich obránců a záložní řady. Během deseti minut rozhodli o zápase. Po výrazné domluvě o poločase se hra trošku zlepšila, ale na domácí to nestačilo.

FC Ostrava - Jih - MFK OKD Karviná U12 2:1 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: Lingr

Sestava MFK OKD Karviná: Andrle - Čermák, Šiška, Lichtblau, Klimša - Molnári, Kolek, Lingr, Putyera - Řapek, Kielkowski

Střídající hráči: Szelong, Michalička

Celý zápas byl soupeř, který měl nejen o rok starší, ale i fyzicky vyspělejší hráče, lepší. V prvním poločase po vedoucí brance domácích jsme ještě dokázali vyrovnat. Lingr, ač nejmenší na hřišti se prosadil po rohu a hlavou skóroval. V druhém poločase, když už jsme přečkali velké šance domácích a zdálo se, že bychom mohli uhrát šťastnou remízu, přišla poslední minuta a s ní vítězná branka soupeře. Kluci se sice snažili a bojovali, ale na soupeře to bylo málo.

MFK OKD Karviná C starší – Sedliště 8:1 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná: 23., 37. a 59. Fukala, 25., 48. a 64. Walový, 19. Dančík, 44. Bizoň

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák - Klimša, Bizoň, Dančík (35. Jastrzembski), Malatínský – Ryšavý (35. Szelong), Fukala, Gizara (31. Macko), Helvín - Walový, Derik

Dle výsledku jednoznačná výhra. Soupeř však nastoupil do utkání pouze s osmi hráči. Od začátku jsme díky tomu měli jasnou převahu, soupeř byl nucen se pouze bránit, avšak koncovka byla prvních dvacet minut doslova žalostná. Až po té se trefil hlavou Dančík a mohl tak gólem oslavit své narozeniny. Pak se teprve hráči trochu uklidnili a výsledek byl jednoznačný, i když soupeř nám dal i v osmi lidech branku, což by se nemělo stávat. Dva naši hráči dali tři branky: Fukala a Walový.

MFK OKD Karviná C mladší – Sedliště 1:0 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: Kubačák

Sestava MFK OKD Karviná: Miarka - Kendzior, Zeisberger, Iliadis, Bouřa - Takáč, Kubačák, Díčik, Ščuka - Konopka, Kunz

Střídající hráči: Kaplan, Gašo, Kurilla

Dnes si snad všichni vybrali špatný den. Vázla kombinace, zpracování a střelba.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo