Generální partner
Světlý režim
8. červen 2009

Ondřej Ficek: V Karviné klidně můžu hrát

Dvacetiletý záložník Ondřej Ficek odehrál v sobotu v zápase proti Hradci Králové (2:1) možná svůj poslední zápas za Karvinou. Anebo také ne. „V letošním ročníku to byl určitě poslední,“ vtipkoval maličký štírek, kterého si pro svou kreativitu, bojovnost i technický um karvinští fandové oblíbili.

Ačkoliv v těch dvou posledních domácích zápasech s Duklou a Hradcem už zase o tolik nešlo, určitě jste chtěli oba vyhrát a rozloučit se s vlastními fanoušky vítězně, že?
Nám šlo o to, abychom se udrželi v první polovině tabulky. Před jarem jsme si řekli, že do osmého místa bychom se rádi vešli a to se nám podařilo.

Jaro jste měli mimořádně úspěšné. Čím to?
Týmu prospěl příchod nových zkušených hráčů. Takoví borci jako Slončík, Pavlík, Staš, ti už mají něco odkopáno. Jejich příchodem se zlepšil herní projev a taky se pročistila atmosféra v kabině. Bylo vidět, že do týmu přišla kvalita a všichni hráči tyhle osobnosti berou a uznávají.

Z toho vyplynula i herní pohoda. Doma jste poráželi jednoho soupeře za druhým, vlastně nikdo vás herně nepřehrál, je to tak?
Nepřehrál, kromě Hradce. Dneska si musíme přiznat, že hrál lépe než my a prohrát si nezasloužil.

Byl jste u prvního gólu utkání, který dal Hradec?
Viděl jsem to (souhlasně kývá hlavou - pozn. aut.), byl to gól. Balon se odrazil od břevna za čáru. Soupeř vedl zaslouženě.

Jak jste dokázali výsledek otočit?
O přestávce bylo v kabině trošku rušno. Vlastně víc než to. Pak jsme do toho vletěli a brzy srovnali. To bylo důležité. Hradec pak dal ještě další gól, nevím, jestli to byl ofsajd. Že jsme vyhráli, bylo i štěstí. Marcel Pavlík vymyslel perfektní akci pro Opiho (Martina Opice – pozn. aut.) a ten rozhodl. Vyhráli jsme, i když jsme nebyli lepší. I to je fotbal.

Těch 43 nastřádaných bodů je na nováčka druhé ligy slušný výsledek. Co bude potřeba udělat pro to, aby i příští sezona pokračovala tak úspěšně?
Bude záležet hlavně na tom, jestli se podaří udržet stávající kádr. Já věřím, že vedení klubu udělá vše pro to, aby se mu to povedlo a že ten špatný podzim se už nebude opakovat.

S tím souvisí i vaše další působení v Karviné. Dnes se na vás byli podívat zástupci Baníku Ostrava. Vracíte se do Ostravy?
Je trochu zvláštní, že má Baník o mě zájem, jelikož se mnou během sezony, kdy jsem na hostování v Karviné, nikdo z klubu vůbec nemluvil. Nadále tak vlastně vůbec nevím, co se mnou bude dál.

Ale existuje možnost, že se z téměř nejlepšího týmu druholigového jara přesunete do nejhoršího týmu prvoligového jara?
Ta možnost je víc než reálná. Na letní přípravu bych se měl normálně vrátit do Baníku a uvidím, co mi řekne nový trenér Koubek, poněvadž ho vůbec neznám. Pokud o mě bude Karviná usilovat i nadále a Baník ne, nevidím důvod, proč bych neměl v Karviné pokračovat.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo