Generální partner
Světlý režim
20. duben 2012

Hornické derby klepe na dveře: FK Baník Most - MFK OKD Karviná

24. kolo druhé nejvyšší soutěže přinese hornické derby. MFK OKD Karviná se v sobotu představí na půdě Baníku Most.

Městský fotbalový klub Karviná si v minulém kole odvezl bod za remízu 1:1 na hřišti Varnsdorfu a upevnil si čtvrté místo v tabulce druhé ligy.

Baník Most dal zapomenout na nepřesvědčivý podzim. V jarní části druhé ligy se Mostečtí pyšní bilancí 4 - 1 - 2. Pokud Baník uspěje proti Karviné, odlepí se ze sestupového 15. místa. O motivaci tak má postaráno... "Most je na druhém místě jarní tabulky, boj o záchranu bere velmi zodpovědně. Musíme se vyrovnat s velkou bojovností soupeře, která mu přináší dobré výsledky," míní hlavní trenér MFK OKD Karviná Marek Kalivoda.

"Klíčem k úspěchu na hřišti Mostu je zodpovědný výkon podpořený bojovností a nasazením. Hodláme prodloužit stávající neporazitelnost," dodává karvinský lodivod, pod jehož vedením Karviná inkasovala pouze jednou a získala sedm bodů.

Trenér Baníku Most Michal Zach si po výhře 2:0 na hřišti Sparty "B" mnul ruce. "Byl to pro nás další z řady důležitých jarních zápasů. Chtěli jsme se bodově přiblížit ostatním mužstvům a to znamenalo, že potřebujeme vyhrát. Jsem moc rád, že se to podařilo. Tahle výhra je pro nás obrovským povzbuzením," řekl po utkání.

Podzimní vzájemný duel nabídl dramatickou podívanou. Karviná gólem Cikua v 87. minutě otočila nepříznivý vývoj a slavila vítězství 2:1. "Ale od té doby uběhlo hodně času a Most přes zimu výrazně posílil. Nebezpečná je dvojice útočníků Huňa - Mlika. Zkušený Pilař diriguje hru zálohy, dobře tam hraje i Kerbr ze Slovácka. Vyztužena byla i obrana. Most sází na zkušené hráče a to se mu vyplácí," uvedl Marek Kalivoda.

Speciální utkání odchytá brankář Karviné Lukáš Paleček, který do loňského léta oblékal dres Baníku Most. Na severu Čech dokonce plnil roli kapitána.

Na utkání v Mostu je připraven uzdravený obránce Jiří Perůtka. Hornické derby FK Baník Most - MFK OKD Karviná začíná v sobotu 21. dubna od 16:30 na stadionu Josefa Masopusta.

Vzájemná bilance: 2 - 1 - 4.

Podzimní vzájemný duel: MFK OKD Karviná - FK Baník Most 2:1 (1:1). Branky: 22. Milosavljev, 87. Ciku – 21. Danoski. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Pilný. Diváci: 1026.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo