Generální partner
Světlý režim
5. červen 2012

Starší žáci proti Šumperku vítězně

Starší žáci MFK OKD Karviná v dvojutkání porazili Šumperk. Dařilo se především týmu U14, který vyhrál vysoko 9:0.

MFK OKD Karviná U15 - FK SAN-JV Šumperk 2:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná U15: 26. Blanik, 66. Mareček.

Sestava MFK OKD Karviná U15: Chmiel - Matějek, Čermák (35. Ženíšek), Stallmach, Budina - Hilbert (35. Mareček), Putyera, Blanik, Lichtblau (45. Malyjurek) - Řapek, Kubiena (59. Karkoschka).

"První poločas byl z naší strany nepovedený díky spoustě nepřesností. Snad jediná pohledná akce znamenala vedení. V 26 minutě uvolnil Matějek přihrávkou Blaníka a ten křížnou střelou nedal brankáři hostí šanci. Druhý poločas jsme zpřesnili kombinace a výsledkem byl trvalý tlak, ale vytvořené šance jsme bohužel zahazovali. Druhou branku, tak dal až v 66. minutě Mareček po přihrávce Malyjurka chytrou střelou, když z 20 metrů přeloboval brankáře. Za druhý poločas zaslouží kluci pochvalu, jen je škoda nevyužitých gólových šancí," hodnotil vítězné utkání hlavní trenér MFK OKD Karviná U15 Jan Laslop.

MFK OKD Karviná U14 - FK SAN-JV Šumperk 9:0 (6:0)

Branky MFK OKD Karviná U14: 7. 10. 27. a 32. S Jaworski, 15. a 17. Lingr, 42. a 55. Chloň, 37. A Jaworski.

Sestava MFK OKD Karviná U14: Ciupa (36. Koziel) - Všetička (43. Kondziolka), Michailidis, Dostál (36. Cieslawski), Hujo (36. Popek) - Ligocký, Lingr (36. Bolec), Berešík, A Jaworski, Brevčinský (36. Chloň) - S Jaworski.

"V utkání s celkem Šumperka jsme jasně dominovali. Byli jsme lepší ve všech aspektech hry. Důkazem může být poměr střel 29:2 v náš prospěch. Vítězství 9:0 je naprosto zasloužené. Přesto skóre mohlo být daleko vyšší. Bohužel jak je již naší tradicí, velké množství vyložených šancí zůstalo neproměněno," řekl na úvod asistent trenéra Aleš Hujík.

"Do prvního poločasu jsme vstoupili velice aktivně a od úvodního hvizdu jsme soupeře uzavřeli na jeho polovině. Soupeř se na naší půli hřiště dostával jen sporadicky a to většinou jen odkopy. Rychle jsme si začali vypracovávat brankové příležitosti a vedení jsme se ujali v 7. minutě, kdy Lingr přesným balónem za obranu Šumperka našel nabíhajícího S. Jaworského, který své sólo nadvakrát proměnil. V 10. minutě se opět prosadil hlavou S.Jaworski po dobře zahrané kombinaci a centru Lingra. V 15. minutě to bylo už 3:0. S. Jaworski se uvolnil v pokutovém území hostů a tvrdě vystřelil. Jeho střela skončila na břevně a odražený míč se dostal na malém vápně k Brevčinském. Ten pohotově přihrál Lingrovy, který uklidil míč do sítě. O 2. minuty se prosadil znovu Lingr. Po střele S. Jaworského dorážel míč do prázdné brány. Další branka padla ve 27. minutě. Po pravé straně utekl soupeři Ligocký. Přesným centrem našel S. Jaworského, který prostřelil gólmana a docílil hattriku. 5:0. Poslední branku prvního poločasu vstřelil s opět S. Jaworski po individuální akci a následné přihrávce Brevčinského," řekl k trenér Hujík k prvnímu poločasu.

"Do druhého poločasu jsme vstupovali s pěti změnami v sestavě a na výkonu mužstva to nebylo znát. Neustále jsme hráli s obrovskou chutí a tlačili se do koncovky. Bohužel horší to bylo s úspěšným zakončováním dobře připravených akcí, proto skóre narůstalo pomaleji, než vypadala předváděná hra. Přesto jsme poločas začali velice dobře. Ve 37. minutě se prosadil A. Jaworski, který po přihrávce Berešíka střelou za pokutovým územím nedal brankáři hostů šanci. O 5. minut později navyšoval skóre Chloň. S. Jaworski se uvolnil na levé straně, pronikl do šestnáctky a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Chloně, pro kterého nebyl problém vsítit branku. V 55. minutě jsme vstřelili devátou branku utkání. Stoper Michailidis se narážečkami dostal na hranici šestnácky, kde přihrál naběhnutému Chloňovi, který se osamocen před gólmanem hostí nemýlil. Bohužel to bylo z naší strany vše, i když jsme si ještě spoustu šancí vypracovali. Kluky musím především pochválit za předváděnou kombinační hru, kterou jsme praktikovali po celé utkání," uzavřel Aleš Hujík.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905