Generální partner
Světlý režim
4. červenec 2012

Mou ambicí je vybudovat silný a kvalitní tým, říká Pavel Malura

Nový trenér MFK OKD Karviná Pavel Malura má za sebou přes týden letní přípravy na lavičce našeho klubu. Věří, že tým má na to, aby bojoval o přední příčky ve 2.lize.

Jak dlouho trvaly námluvy s vedením klubu?

Tuším, že nějakých dvanáct dnů. Několikrát jsme se sešli s vedením, poté jsem musel ještě dořešit potřebné věci v předcházejícím angažmá v Baníku. Potom už to bylo rychlé.

Měl jste i jiné nabídky, nebo Karviná byla jediná?

Ne, něco jsem měl. Ještě před Karvinou se mi ozval jeden prvoligový klub, který však nebudu jmenovat. Ale bylo to na místo asistenta. Potom se však ozvala Karviná a bylo jasno. Dál jsem už nic jiného neřešil.

S jakými osobními ambicemi jste přišel?

Určitě vybudovat mužstvo, které bude silné, kvalitní a bude hrát o přední příčky.

S tím souvisí i otázka, jak jste spokojený s posilami týmu?

Panuje maximální spokojenost. Ještě než jsem nastoupil do této pozice, tak jsme s vedením klubu probírali různá jména. Shodli jsme se na většině.

Zajímavý je i realizační tým. Máte v něm i své kolegy z předchozího angažmá v Baníku. Sám jste si je vytipoval?

Tak nejprve musím říct, že první volbou byl Petr Gibala, kterého znám už dlouho. Potom, když vznikla příležitost si s sebou vzít i další členy, tak jsem si vybral jako druhého asistenta Honzu Pánika, který povede také dorost U19. Druhým jménem je kondiční trenér Michal Hrubý a také Jakub Kafka, který bude mít na starost gólmany. Zatím nám to klape a doufám, že to tak bude i nadále.

S Michalem Hrubým jste už někdy spolupracoval?

Ano, seznámil jsem s ním v angažmá v Žilině. A naposled jsem spolu spolupracovali i v Baníku.

Když se ještě vrátíme do minulosti. Na které angažmá nejradši vzpomínáte a považujete ho za nejvíc přínosné?

Každé angažmá bylo přínosné. Ale vypíchl bych druhý rok ve Slovácku. Pak se však vyskytly určité neshody mezi mnou a vedením klubu, což vedlo k mému odvolání. Ale spolupráce s klukama byla výborná. Každopádně mě mrzí, jak to dopadlo. Ale předváděli jsme pěkný fotbal, vyhrávali zápasy. Na toto období vzpomínám asi nejvíc.

Představení - Kdo je Pavel Malura?

Pavel Malura se narodil 24. prosince 1970 v Ostravě. Je svobodný a bezdětný. Ve své trenérské kariéře už vedl mládežnické reprezentace do 16 i 17 let. Trénoval také polský Pogoń Szczecin, slovenskou Nitru. Dále působil také na Žižkově, v Hradci Králové, v Žilině a v Čáslavi. Na podzim 2010 se vrátil do rodné Ostravy, kde celou sezonu vedl rezervní tým Baníku. Po prvním kole minulé sezony povýšil a vystřídal u prvního mužstva Baníku trenéra Karola Marka, který byl vedením ostravského klubu odvolán. Ani on však sezonu nedokončil. Osm kol před koncem sezony ho nové vedení odvolalo z funkce.

Předcházející působiště

1989–1991 TJ Vítkovice Svinov, 1991–1993 Baník Ostrava (mládež),1993–1995 NH Ostrava (juniorka), 1995–2003 Baník Ostrava (juniorka),2001–2002 Česko U16, 2002–2003 Česko U17, 2003–2004 Baník Ostrava B, 2004 Pogoń Szczecin, 2005–2006 Viktoria Žižkov, 2006 1. FC Slovácko, 2006–2007 1. FC Slovácko (juniorka), 2008 FC Hradec Králové,2008 FC Nitra, 2009 MŠK Žilina, 2010 Zenit Čáslav, 2010–2011 Baník Ostrava (U21), 2011-2012 Baník Ostrava, 1.7.2012 – MFK OKD Karviná

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo