Generální partner
Světlý režim
20. červenec 2012

Dorosty zahájily přípravu proti Baníku

V týdnu se naše dorostenecké celky střetly v prvních přípravných duelech se svými vrstevníky z ostravského Baníku. Týmy U19 a U16 byly úspěšně, naopak ne nedařilo týmu U17.

MFK OKD Karviná U 19 – FC Baník Ostrava 1:0 (0:0).

Branka: 80. Gabrysiak.

Sestava MFK OKD Karviná U 19: Dočekal (45. Pecha) – Onderka (45. Derík), Cienciala (45. Káňa), Wenglorz (45. Kloda), Berešík – Hanzel (45. Gizara), Šimák, Siekiera (45. Gorovič), Uher – Kurušta (45. Ryšavý), Legierski (45. Gabrysiak).

Trenér Jan Pánik: „První přípravné utkání se nám vydařilo herně i výsledkově. V úvodu utkání se soupeř sice několikrát dostal do nebezpečných situací, ale po zbytek prvního poločasu byla hra vyrovnaná a zrodilo se i několik našich slibných příležitostí. Do druhého poločasu jsme vystřídali kompletní jedenáctku a vytvořili si větší územní převahu. Více jsme drželi míč, ale soupeř nás zlobil z nebezpečných brejků. Deset minut před koncem rozhodl zápas krásnou střelou Damian Garbysiak."

MFK OKD Karviná U 17 – FC Baník Ostrava 2:8 (0:3).

Branky MFK OKD Karviná U 17: 56. Chnúrik, 75. Koziol.

Sestava MFK OKD Karviná U 17: Pastornický (40. Novák) – Jadamík, Koziol, Leibl, Szkuta – Tomeček, Puškáč, Kurz, Puchel – Chnúrik (40. Reis) - Moskál.

Trenér Miroslav Štěpánek: „První přátelské utkání bylo ovlivněno tím, že soupeř přijel hrát na zápas s pětadvaceti hráči. To však neomlouvá hrubé nedostatky všech našich hráčů, kteří nestačili po herní, fyzické i taktické stránce.“

MFK OKD Karviná U 16 – FC Baník Ostrava 1:0 (1:0).

Branka: 19. Kubiena.

Sestava MFK OKD Karviná U 16: Chmiel (40. Mušec) – Hilbert (40. Matějek), Ženíšek (40. Grečmal), Pavlík (40. Stallmach), Pavelka (40. Budina) – Mareček (40. Kolek), Blanik, Seidler (40. Žiga), Lichtblau – Řapek (40. Vágner) – Kubiena.

Trenér Roman West: „První přípravné utkání nám vyšlo nad očekávání velice dobře. Jeden z nejlepších týmů v nastávající soutěži jsme přehráli snad ve všech směrech. Po většinu hry jsme útočili my a Baník chodil pouze do rychlého protiútoku. Byli jsme aktivnější, důraznější a více na míči než hosté z Ostravy. Presinkovou obranou jsme Baník drželi v podstatě po celé utkání na jeho polovině či uprostřed hřiště. Místy výbornou kombinací jsme se dostávali do brankových šancí. Naše převaha v prvním poločase byla korunována brankou Kubieny po rohovém kopu Lichtblaua. Další dvě velké šance však Kubiena neproměnil. Tu největší pak doslova zazdil z malého vápna Seidler. Jestliže v prvním poločase byla naše převaha cca 70-30, tak v tom druhém až 90-10. Tam se hrálo v podstatě už jen na jednu bránu. Na brankové šance jsme vyhráli 9-3 a na střely dokonce 25-4. Naše vítězství bylo zasloužené a mělo být i výraznější. Těší mě, že se proti tak silnému soupeři prosadilo všech 21 hráčů.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo