Generální partner
Světlý režim
2. srpen 2012

Fischer: Devět týdnů jsem nemohl vůbec chodit

Roman Fischer půl roku nehrál fotbal, protože si přetrhal vazy v kotníku. V rozhovoru přiznává, že to nebylo, zvlášť pro manželku, vůbec lehké. Kromě tří dětí se totiž musela starat i o něj.

Romane, v létě 2008 jste přišel do Hradce Králové. V té době tam nějak figuroval současný trenér Karviné Pavel Malura. Můžete to trochu objasnit?

My jsme se tam vlastně nepotkali. Trenér skončil v červnu a já jsem dorazil o trochu později. On mě do Hradce akorát doporučil.

Na jaře jste si vůbec nezahrál, měl jste půlroční pauzu kvůli těžkému zranění. Co se vám přesně stalo?

Při generálce na soustředění v Turecku jsem si v posledním zápase deset minut před koncem v souboji s jedním z hráčů přetrhl vazy v kotníku na obou stranách. Hned za týden mě čekala operace.

Momentálně jste tedy už zcela zdravý?

Ano, kotník mě vůbec nelimituje. Samozřejmě se musím o sebe více starat, ledovat to, pořádně kotník rozhýbat a další věci.

Jak vůbec vypadal váš běžný den toho půl roku?

Po týdnu od zranění jsem šel na operaci, potom šest týdnů sádra. Celkově osm možná devět týdnů jsem nemohl vůbec chodit. I pro manželku to bylo vcelku náročné, protože se o mě musela pořád starat. Já jsem byl rád, když jsem došel aspoň na toaletu.

Máte početnou rodinu, což je u fotbalistů výjimka. Chcete překonat Davida Beckhama, který je čtyřnásobným otcem?

To určitě ne (úsměv). Mám holku, která bude mít 4 roky a dvojčata, dva kluky. Mají šestnáct měsíců. Tím jsme však skončili. Myslím si, že na dnešní dobu to je dostatečný počet.

Chodí vás rodina přímo na stadion během zápasů podporovat?

V Hradci Králové chodili pravidelně. Po narození dvojčat to zas tak pravidelné logicky nebylo, ale samozřejmě se dívat chodili a pokud to půjde, tak budou navštěvovat i zápasy Karviné.

Ocenila manželka i děti, že táta byl toho půl roku více doma?

Je pravdou, že doma jsem byl víc, ale na druhou stranu jsem byl vlastně čtvrté dítě. Pro manželku to nebylo nic moc. I čtyřletá dcera se o mě starala. Noha mě opravdu bolela, moc toho s dětmi dělat nešlo.

Momentálně celý svět žije olympiádou v Londýně. Sledujete ji také?

Mám rád takové akce, takže se dívám. Baví mě všechno, takže s podívám například i na badminton. Samozřejmě to nefunguje tak, že bych přišel domů a okamžitě pouštěl televizi. Ale sleduju to a fandím.

Předpokládám, že všem českým sportovcům. A co týče těch zahraničních, tak máte svého favorita?

Našim sportovcům to je bez debat. Těším se na veslaře Ondřeje Synka, který jede finále v pátek a pak třeba na Báru Špotákovou v oštěpu. Rovněž fandím těm, kteří můžou překonat nějaký rekord. Třeba plavec Michael Phelps, který už má na svém kontě 19 olympijských medailí a další ještě může přidat.

Když se v poslední otázce vrátíme k fotbalu. S Hradcem jste zažil postup do nejvyšší soutěže. Pro všechny to byla určitě velká událost. Přál byste si to stejné zažít také tady v Karviné?

S Hradcem jsme měli postoupit už v první sezoně, ale skončili jsme třináctí. O rok později se to už podařilo a bylo to skvělé. Přišel jsem tady s tím, abychom se o to pokusili. Přeci jen jsem neodešel z Gambrinus ligy do druhé nejvyšší soutěže, abych v ní strávil nějaký delší čas (úsměv).

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo