Generální partner
Světlý režim
19. srpen 2012

Neproměněné šance nás stály body, Karviná-Zlín 0:1

O body i o vyloučeného Tomáše Knötiga přišli karvinští fotbalisté v souboji se Zlínem. Po mnoha neproměněných šancích podlehli Valachům 0:1.
MFK Karviná
neděle 19.8.2012
0:1
(0:1)

Diváci: 1421
FC Zlín
Rakovan - Cverna O., Mikula, Bolf, Knötig - Hoffmann (82. Vaněk), Fischer (87. Juřena) - Presl, Wojnar (63. Ciku), Vladavič - Besta.
Kořínek - Jugas, Kroča, Kubica, Hájek - Železník (67. Bartolomeu), Polách (60. Dobeš), Červenka, Bublák, Hruška - Kurtin (89. Elšík).
Branky: 7. Kroča
ŽK: Knötig, Hoffmann, Besta - Hájek, Jugas
ČK: 86. Knötig
Rozhodčí: Příhoda - Vlasjuk, Pochylý

Komentář

Nejdůležitější okamžik se udál už v sedmé minutě. Železníkovu bombu vyrazil brankář Matej Rakovan na rohový kop, ze kterého udeřil s notnou dávkou štěstí Zdeněk Kroča, ke kterému propadl míč. Prázdnou branku už neměl problém z kroku trefit. Vyrovnání měl na hlavě o tři minuty později Aleš Besta, který však po centru Ondřeje Cverny hlavou ve vyložené pozici přestřelil.

Další příležitosti neproměnili postupně Antonín Presl, který dostal v základní sestavě přednost před Elvistem Cikuem, a znovu Besta. Brankář Kořínek ale opět předvedl výborný zákrok. Ve druhém poločase se hrálo takřka výhradně na polovině hostujícího týmu. Bohužel gól nebyl souzen nikomu z domácích. Besta měl další tři velké příležitosti, ale všechny pochytal Aleš Kořínek, který přiváděl jmenovce Bestu k opravdové bezmoci.

Když se domácí nadechovali k poslednímu náporu, tak uviděl přísnou žlutou kartu levý obránce Tomáš Knötig. Protože to však byla v tomto utkání jeho druhá, musel čtyři minuty před koncem předčasně do kabiny. Zlín si už bez problémů zbývající minutky pohlídal, naopak mohl udeřit v poslední minutě, ale střídající Elšík branku přestřelil.

Karviná tak vyšla z tohoto domácího duelu bez bodu. Napravit zaváhání budou mít možnost svěřenci Pavla Malury už příští týden, kdy opět v domácím prostředí přivítají jiný moravský celek - tentokrát 1. SC Znojmo.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Pavel Malura: „Brzký gól, navíc z nepovedené standardní situace soupeře, nás opravdu velmi zaskočil. Míč propadl po zemi, zaspali jsme a nechali si dát velmi lacinou úvodní branku. V utkání jsme doplatili na opravdu kvantum neproměněných příležitostí, což se jen tak nevidí. Hráčům nemohu vyčíst snahu o to, s utkáním něco udělat. Dřeli, makali. Bohužel jsme doplatili na koncovku, ve které jsme selhali.“ Hostující trenér Aleš Křeček: „Potřebovali jsme se chytit po výprasku v Holici. Tomu jsme uzpůsobili taktiku a vydřeli tři důležité body. Velmi nás podržel brankář Kořínek. Všichni hráči k zápasu přistoupili tak, jak se patří a na výsledku je to vidět.“
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo