Generální partner
Světlý režim
12. září 2012

Jan Pánik: Vždycky je co zlepšovat

Starší dorost U19 je po šesti odehraných kolech na druhém místě Moravskoslezské dorostenecké ligy jen o bod za svým jediným přemožitelem, olomouckou Sigmou. Proto jsme si povídali s trenérem Janem Pánikem a přinášíme s ním rozhovor.

Po prvním nepovedeném zápase na hřišti Sigmy Olomouc se tým nastartoval a jen vítězí. Postupně zdolal HFK Olomouc, Třebíč, Frýdek-Místek, Líšeň a naposledy také Vyškov. Skóre 17:9, druhé místo v tabulce a 15 bodů. To je prozatímní účet staršího dorostu MFK OKD Karviná. Nejlepším střelcem týmu je Lukáš Kurušta, který se trefil pětkrát, přičemž odehrál kvůli reprezentačním povinnostem jen čtyři utkání.

Čekal jste po výsledkově nepovedeném prvním zápase takové pokračování?

Utkání na Sigmě bylo specifické. Nehráli jsme špatně, takže výsledek malinko zkresluje. Náš problém byl v neproměňování šancí. Sigma bude patřit k největším favoritům soutěže, což potvrzuje. Na druhou stranu je tato soutěž hodně těžká. Neodehráli jsme ani jedno lehké utkání, přestože jsme třeba Třebíč porazili vysoko 6:1. Všechna družstva jsou důrazná a bojovná.

Před startem soutěže jste říkal, že vás prověří, jak na tom jste, úvodní čtyři duely. S výsledky tedy musí převládat spokojenost, ale co předvedená hra?

Vždycky to může být lepší, ale z větší části můžu být spokojený i s výkony, které kluci na hřišti předvádí. Ale samozřejmě si utkání analyzujeme a snažíme se odstranit chybičky a posouvat kluky zase dál. Ve většině zápasů měl soupeř více hráčů ročníku 1994 než my, kteří hrajeme převážně s ročníkem 1995. V týmu vidím velmi slušný potenciál.

Hráči se nechali slyšet, že si velmi pochvalují nejen podmínky, ale také práci kondičního trenéra. Takže předpoklady k dobrým výsledkům tady jsou a prozatím je naplňujete.

Po této stránce je to velmi velmi dobré. Mluvil už o tom také trenér mladšího dorostu Roman West. Podmínky a možnosti pro trénink, co se týče hřišť, posilovny, haly s umělým povrchem atd. jsou opravdu výborné. Spolupráce s kondičním trenérem Michalem Hrubým je bezproblémová. Kluci sami cítí, že s nimi dělá věci, které je posouvají dopředu.

Prim ve vašem týmu hraje reprezentant Lukáš Kurušta. Jak jste s ním spokojený?

Lukáš je velmi šikovný hráč, který je pro soupeře nevyzpytatelný a nečitelný. Na hřišti se objevuje v místech, kde to soupeř nečeká. Snažíme se toho využívat, proto Lukáš hraje podhrotového útočníka. Prozatím to vypadá, že to je ideální pozice.

Kromě Kurušty mě ještě zaujalo jedno jméno, Damian Gabrysiak. Ten je druhý nejlepší střelec týmu se čtyřmi přesnými zásahy, přestože do utkání zpravidla zasahuje až po přestávce.

Damian umí dát gól a dokazuje to i na tréninku. Když máme střelecká cvičení, tak patří k nejlepším. Bohužel jeho problémem je fyzická připravenost. Kondičně a fyzické na tom není tak, aby zvládl celý zápas ve vysokém tempu. V posledním utkání nastoupil v základu místo Jakuba Legierskeho, který si plní reprezentační povinnosti s polskou reprezentací. V zápase proti Vyškovu Damian potvrdil své dovednosti a dal branku. Dokud měl energii, tak byl pro tým velkým přínosem. Je škoda, že nevydrží celý zápas.

Jak se vyrovnává s tím, že většinou střídá na nějakých třicet minut?

On si to uvědomuje a není naštvaný nebo podrážděný, že nehraje od začátku. Pracuje na sobě a já věřím, že za nějaký čas bude připravený odehrát celý zápas. Skvělé je to, že po příchodu na hřiště, když potřebujeme soupeře dorazit, tak se toho zhostí na výbornou.

V neděli hrajete v Hlučíně. Jak těžké utkání očekáváte?

Očekávám těžký a vyhrocený zápas. Navíc toto bude regionální derby. Myslím, že to bude hodně vyrovnané. Navíc derby většinou nemá favorita, takže uvidíme.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo