Generální partner
Světlý režim
19. září 2012

Jakub Legierski bude s Polskem bojovat o EURO

Velká naděje karvinského klubu Jakub Legierski nechyběl v přípravném dvojutkání polské reprezentace U19 proti Slovinsku před blížící se 1. fází kvalifikace o postup na ME 2013 této věkové kategorie.

První zápas prohrálo Polsko U19 smolně 2:3, ale o dva dny později už stejného soupeře přejelo jednoznačně 6:0. „V prvním zápase jsem odehrál půl hodiny, v tom druhém už necelých 80 minut. Od začátku jsme byli disciplinovaní, vstřelili rychlý gól a pak už to šlo, jako po másle,“ usmála se osmnáctiletá karvinská naděje.

První fáze kvalifikace proběhne turnajovým způsobem se čtyřmi týmy na jednom místě v termínu od 9. do 15. října. „Budeme hrát doma v Polsku, což je výborné. Ve skupině nás čekají Malta, San Marino a Nizozemsko. Z této skupiny postoupit musíme,“ řekl Legierski s tím, že postupují první dva celky do další fáze kvalifikace, která bude na stejném principu a opět první dva postoupí. Tentokrát už však přímo na šampionát.

Nejen reprezentační povinnosti si plní Jakub Legierski. S velkou pravděpodobností dostane prostor ukázat se také v A týmu Karviné, který vede od pondělka nové trenérské duo Jan Pánik a Petr Mašlej. Sportovní manažer a prozatímní kouč Mašlej se nechal slyšet, že dá prostor také mladým hráčům. „Pokud dostanu šanci, tak budu jen rád. Ono by mi to pomohlo i s výhledem k reprezentaci. Každá zkušenost se seniorským fotbalem, byť třeba desetiminutová, se náramně hodí. Když mluvím na srazech s klukama, tak kluby je tlačí do prvního týmu, aby nabrali zkušenosti a aklimatizovali se,“ říká Legierski. Ten prozatím v prvním týmu MFK OKD Karviná nastoupil k šesti zápasům a zdá se, že další brzy přidá.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo