Generální partner
Světlý režim
22. září 2012

Zbytečná domácí porážka rezervního celku

Naše béčko nenavázalo na tři bodové úspěchy v řadě a v sobotním utkání podlehlo na Kovoně Morkovicím 1:2, když soupeř rozhodl osm minut před koncem zápasu. Jedinou branku domácích vstřelil Lukáš Górniok.
MFK Karviná B
sobota 22.9.2012
1:2
(0:1)

Diváci: 100
FC Morkovice
Hájek - Skácelík (55. Juřena), Stanowski, Škahič, Zahatlan (56. Vaclík) - Koutný, Janík, Puškáč (46. Górniok), Knötig - Wojnar - LeGiang.
Branka MFK OKD Karviná B: 65. Górniok
ŽK MFK OKD Karviná B: Skácelík, Koutný
Rozhodčí: Slavík

Komentář

Tým kouče Jindřicha Dohnala začal aktivně a byl nebezpečnější. Po čtyřech minutách se v zajímavé příležitosti ocitl kapitán Janík, který si však míč přehodil na levou nohu a zamířil vedle. O dvě minuty později po dvou rohových kopech za sebou trefil Martin Skácelík břevno. Domácí byli i nadále lepším týmem, ale nedařilo se zakončení. Další příležitosti měli LeGiang a Wojnar. Bohužel LeGiangovi těsně před střelou jeden z hostujících hráčů tečoval míč a Wojnarova střela letěla mimo.

Hosté byli takřka neškodní, proto jejich gól těsně před přestávkou byl jako blesk z čistého nebe. Ve 41. minutě přišel centr z levé strany. Hlavičku jednoho z hostujících hráčů ještě brankář Tomáš Hájek vyrazil, ale na dorážku Kapounka už neměl – 0:1. Za minutu nebezpečně pálil Janík, jeho rána šla těsně vedle. Po přestávce museli domácí logicky hru malinko otevřít a Morkovice podnikaly nebezpečné brejky.

Například v 53. minutě se dokonce řítili čtyři hostující hráči na jediného našeho obránce. Naštěstí situaci špatně vyřešili. O minutu později následoval podobný brejk, akorát s tím rozdílem, že hostující Hladký trefil břevno. „Museli jsme trošku riskovat, ale i přesto by se to stávat nemělo. Návraty do obrany nám příliš nefungovaly,“ uznal trenér Jindřich Dohnal.

V pětašedesáté minutě domácí vyrovnali. Střídající Václav Juřena po akci z pravé strany přihrál pod sebe na hranici pokutového území na zcela volného Górnioka, který s přehledem po zemi vyrovnal – 1:1. V 76. minutě postupoval sám Richard Vaclík, ale místo střely volil přihrávku, kterou zablokovala obrana hostů. Konečné slovo tak měl soupeř. Domácí se hnali dopředu, ale osm minut před koncem zapomněli na střídajícího Skácela, který přesnou ranou nedal domácímu brankáři šanci. „Porážka nás mrzí. Měli jsme dostatek šancí na to, abychom dnes vybojovali tři body. Chtěli jsme pokračovat v naší bodové šňůře, ale nebyli jsme důslední v útočné fázi, což rozhodlo o osudu zápasu,“ prohlásil kouč Dohnal.







Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo