Generální partner
Světlý režim
5. říjen 2012

Na noze nosí Maradonu a věří, že jeho čas přijde

Odchovanec pražské Slavie Jakub Hottek přišel do klubu před sezónou ze slovenských Michalovců, kde plnil roli kapitána. V Karviné se na hřiště zatím příliš nepodíval.

Za svou fotbalovou kariéru má na kontě necelou padesátku prvoligových startů za Žižkov, Slavii, Blšany a slovenskou Nitru a 90 utkání ve druhé lize za takové kluby jako jakými jsou kyperská Ayia Napa, slovenské Michalovce, druholigová Viktroia Žižkov, nebo Skotský Livingston. Devětadvacetiletý hráč, který může nastupovat v obraně i záloze zasáhl do zápasů jen ve dvou případech, přestože je odehráno již devět kol. „Necelých padesát odehraných minut opravdu není hodně. Když jsem tady přicházel, očekával jsem, že budu vytíženější,“ řekl Jakub Hottek.

Z Michalovců byl zvyklý v každém zápase odehrát celých devadesát minut. Slovenský celek na hranicích s Ukrajinou trénoval uznávaný kouč Vlastimil Petržela. „Pan Petržela byl jeden z nejlepších trenérů, který mě kdy vedl. Velký profesionál, který fotbalu opravdu velmi rozumí. Proto také vedl obě pražská „S“ a v zahraničí například Zenit Petrohrad. Byl to přísný trenér, do ničeho si nenechal mluvit a to, co si myslel, tak byla většinou pravda,“ vzpomíná Hottek.

S fotbalem začínal v pražské Slavii, proto je z něj velký slávista a zůstane jím napořád v jakémkoliv sportu. S tím souvisí i lidé, ke kterým chová respekt. „Rád sleduji hokej a s tím logicky souvisí jméno Vladimíra Růžičky. To je člověk, jak má být. Nejenže je výborný trenér, ale byl také vynikající hráč, což právě převedl i do svého trénování,“ říká Jakub Hottek, který má rovněž oblíbeného hráče, idola mezi fotbalisty. „Jednoznačně Maradona. Dvacet let byl nejlepší fotbalista na světě a je o něm slyšet i teď a má charisma. Celkově jeho život je a byl hodně „zajímavý“. Říká nahlas co si myslí, neohlíží se na to, jestli se to někomu líbí nebo ne. To je mi sympatické, i když připouštím, že ne vždy populární“ rozpovídal se o svém idolu, jehož podobu má dokonce vytetovanou na levém stehnu.

Jakub Hottek je ženatý, má pětiletého syna Sebastiana a podle jeho slov to zatím vypadá, že nám tady roste další nadaný fotbalista.

Pokračování článku s Jakubem Hottkem respektive rozhovor, ve kterém vzpomíná a popisuje například pohádkové angažmá na Kypru, se dočtete v zápasovém zpravodaji, který bude k dispozici v neděli při utkání s FK Viktoria Žižkov.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo