Generální partner
Světlý režim
15. říjen 2012

Žáci nedali Bílovci žádnou šanci

Plný počet dvanácti bodů vybojovala karvinská žákovská družstva ve víkendových duelech s Bílovcem. Mladší žáci si s chutí zastříleli a rozdrtili svého soupeře na jeho hřišti 19:1 respektive 25:3. Žáci C hráli s Interem Petrovice a uspěli jen ti starší.

MFK OKD Karviná U15 - ŠSK IR-PROGRES Bílovec 8:0 (2:0)

Branky: 2., 35. a 43. Egri, 8. a 62. Berešík, 51. a 65. Lingr, 67. Štěrba.

Sestava MFK OKD Karviná U15: Jóba - Kondziolka (35. Všetička), Štěrba, Michalidis, Hujo - Ligocký, Lingr, Jaworski (56. Poštulka), Brevčinský (51. Bolec) - Berešík, Egri.

Trenér Jan Laslop: „Vysoké vítězství bylo zasloužené, soupeře jsme přehrávali ve všech směrech, zvláště ve druhém poločase."

MFK OKD Karviná U14 - ŠSK IR-PROGRES Bílovec 3:0 (1:0)

Branky: 7. Kostorz, 36. Hejda, 53. Pawlowicz.

Sestava MFK OKD Karviná U14: Jedynak - Motyčka (60. Vrba), Cieslawski, Kožusznik, Swaczyna - Feik - Hejda, Kvapil, Štromp (45. Piecha) - Hruška (36. Pawlowicz), Kostorz (55. Sembol).

Trenér Martin Špička: „Pro nás těžké utkání. Bílovec v posledních zápasech prokazoval stoupající formu i z toho hlediska jsme v přípravě nic nepodcenili. Vstup do utkání se nám povedl a v sedmé minutě jsme se ujali vedení Kostorzem, který předvedl průnik do velkého vápna a střelou k tyči skóroval 1:0. I nadále jsme pokračovali v aktivní hře, ale bohužel se nám to do konce prvního poločasu nedařilo gólově vyjádřit. Hned po změně stran z první naší akce Hejda prostřelil tvrdou střelou brankáře hostů a zvýšil na 2:0. Dvacet minut před koncem jsme potrestali špatnou rozehrávku soupeře Pawlowiczem a bylo to 3:0. Nebylo to jednoduché utkání, ale jsem rád, že jsme ho zvládli a s přehledem zvítězili."

ŠSK IR-PROGRES Bílovec – MFK OKD Karviná U13 1:19 (0:5)

Branky MFK OKD Karviná U13: 18., 43. a 57. Bystroň, 40., 47. a 50. Soušek, 24. a 31. Ostáš, 28. a 52. Brzózka, 35. a 58. Seriš, 54. a 57. Vlachovský, 3. Bielan, 3. Kaczmarczyk, 50. Bijok, 53. Motloch, 60. Mrózek.

Sestava MFK OKD Karviná U13: I. sestava: Skocz - Vlachovský, Motloch, Bielan (30. Noworyta) - Kretek (30. Dobeš), Mrózek, Soušek - Ponča (30. Brzózka). II. sestava: Kux - Zorychta (30. Saňka), Bijok, Madej (30. Kisza) - Bystroň, Seriš, Kaczmarczyk - Ostáš (30. Urban).

Trenér Zbyšek Gazda: „Utkání se soupeřem, který nekladl nějak velký odpor, jsme jednoznačně zvládli. V prvním poločase byly vidět akce po kombinacích a kolektivní hra se spoustou šanci. Druhý poločas s narůstajícím skóre kluci víc hráli individuálně a vytrácela se kolektivní spolupráce. Skóre mohlo být ještě vyšší, kdybychom pokračovali v kombinační hře. Všichni si ale zaslouží pochvalu."

ŠSK IR-PROGRES Bílovec – MFK OKD Karviná U12 3:25 (1:13)

Branky MFK OKD Karviná U12: 3., 11., 25., 32., 35. a 48. Holzer, 15., 23., 27. a 37. Jurčák, 38., 42., 45. a 53. Kobza, 2. a 31. Klepek, 4. a 17. Buzek, 18. a 39. Streit, 8. Šťastný, 18. Mendlík, 26. Coufal, 45. Gráca, 58. Brabec.

Sestava MFK OKD Karviná U12: I. sestava: Novák - Brabec, Štromp, Mendlík - Kobza, Holzer, Šenkýř - Kývala (30. Šťastný). II. sestava: Kunz - Klepek, Toroň, Zielina (30. Gráca) - Coufal, Streit, Jurčák - Buzek.

Trenér Lumír David: „Do zápasu s jedním z nejslabších soupeřů v soutěži jsme šli s cílem zdokonalit týmovou součinnost v útočné fázi hry. Od prvních minut bylo znát, jaký bude průběh utkání. Soupeř se nesnažil o nic jiného než míč odkopnout co nejdále od své branky. Kluci si s těmito nakopávanými míči poradili a co nejdříve je dostali na zem, kde dále pokračovali v pohledné kombinační hře. Pozitivně hodnotím, ale jen jednu skupinu. Ta druhá hrála neorganizovaně a od slabého soupeře inkasovala tři branky. Týmová součinnost byla až na druhém místě, kdy se většina hráčů snažila hrát na sebe. Vyzdvihl bych hlavně hráče, kteří branky připravují a o jejich skvělé práci pro tým se píše méně než si zaslouží. Velice platnými hráči v tomto ohledu jsou David Coufal a Jarda Streit, kteří více branky připravují. Dále bych chtěl pochválit v sobotu skvěle hrající a stále se zlepšující Honzu Holzera a Martina Kobzu, kteří zařídili pro svůj tým většinu ze třinácti branek."

Inter Petrovice - MFK OKD Karviná st. žáci C 1:2 (1:2)

Branky kar. Starších žáků C: 20. a 32. Lotter.

Sestava kar. starších žáků C: Zezulka - Kadlečík (40. Chybík), Zeisberger, Gatnar, Szafarczyk (25. Sagan), Filgas, Salamon (23. Egermajer), Špernoga, Kajstura (46. Skalka), Lotter, Dziadzio.

Trenér Petr Špička: „Zápas měl dobrou úroveň. Vítězství jsme ubránili. Domácí celek si vytvořil šance, které neproměnil a to rozhodlo o našem vítězství."

Inter Petrovice – MFK OKD Karviná ml. žáci C 6:2 (3:0)

Branky kar. mladších žáků C: 54. Meisner, 58. Alabán.

Sestava kar. mladších žáků C: Foltýn - Mareš, Meisner, Szturz, Oleownik, Kuljovský, Szczygiel J., Alabán, Buzek, Gasior, Wiechec, Marikovec, Tannert, Varšo, Szczygiel P.

Trenér Petr Kendzior: „Hráči si nepohlídali začátek zápasu a po rychlých gólech bylo rozhodnuto. Ke konci se nám trochu povedlo skóre kosmeticky upravit."

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo