Generální partner
Světlý režim
20. říjen 2012

Povedený zápas proti Valmezu za tři body

Karvinské béčko sehrálo zajímavý zápas, který se musel líbit a bez větších problémů porazilo díky takřka bezchybné defenzivě vedoucí Valašské Meziříčí zcela zaslouženě 3:1.
MFK Karviná B
sobota 20.10.2012
3:1
(1:0)

Diváci: 100
Valašské Meziříčí
Paleček - Skácelík, Janík, Bolf, Pavlík - Koutný, Gonda (85. Stanowski), Puškáč, Wojnar - Legierski (78. Zahatlan), Juřena.
Branky: 23. Juřena, 52. vlastní Malina, 75. Puškáč - 88. Výmola
Rozhodčí: Boček

Komentář

Domácí trenér Jindřich Dohnal nasadil do zápasu proti vedoucímu celku tabulky kromě brankáře Palečka a útočníka staršího dorostu U19 Jakuba Legierskeho také Reného Bolfa a Michala Gondu, který nemůže do nedělního utkání ačka proti Čáslavi zasáhnout díky čtyřem žlutým kartám. Jak se v průběhu utkání ukázalo, tak jejich zkušenosti a kvalita hrála prim. „Renda Bolf snad za celé utkání neprohrál hlavičkový souboj. Výborně zahrál také Michal Gonda v záloze,“ pochvaloval si trenér Dohnal. Valmez byl v útoku bezzubý a domácí obrana neměla příliš práce vyjma posledních pár minut.

Ve třinácté minutě domácí vstřelili evidentní gól, když se míč dostal i s brankářem za brankovou čáru, ale pomezní rozhodčí zůstal v klidu. Za deset minut už branka platila. Krásnou křižnou přihrávku Petra Wojnara zužitkoval Václav Juřena a poslal domácí do vedení. V sedmadvacáté minutě znovu Wojnar vypálil těsně vedle. Z protiútoku poprvé zahrozili hosté, když nebezpečně pálil Macíček.

Čtyři minuty po změně stran se ocitl v šanci střelec první branky Juřena, ale z dobré pozice trefil jen připraveného brankáře hostí. V 52. minutě se měnilo skóre podruhé. Karvinská obrana poslala pěkný pas na Koutného, který skrz pokutové území hledal Jakuba Legierskeho. Ten šel do skluzu s hostujícím Malinou. Zřejmě to byl karvinský hráč, který se poslední dotkl balonu, ale podle rozhodčího dopravil balón do vlastní sítě hráč Valašského Meziříčí. „Místo abychom hru po druhém gólu uklidnili, podrželi míč a trpělivě kombinovali, tak jsme začali hrát zbrkle a pustili soupeře zbytečně do hry,“ řekl po utkání Dohnal.

V 65. minutě se k ohrožení brankáře Palečka dostal Horák, ale provětral jen brankářovy rukavice. Sedm minut nato Legierski dal přesný míč na Puškáče, jeho přízemní střela však letěla těsně vedle. Za tři minuty se už však David Puškáč mohl radovat. Proti jeho střele z dvaceti metrů přesně k tyči byl brankář Valmezu bezmocný. Gólu ještě předcházel surový faul na Gondu, po kterém obdržel Plešek jen žlutou kartu. V posledních deseti minutách domácí polevili a kromě spálené tutovky Juřeny se prosadili i hosté.

Střídající Výmola už jen kosmeticky upravil na konečných 3:1 pro karvinské béčko, které tak střídá výborné výsledky proti celkům z horní půlky s těmi špatnými proti týmům z druhé poloviny. „U nás je to o proměňování šancí. Škoda počítat, kolik příležitostí si v každém utkání vypracujeme. Valmez byl a je kvalitní. Tři body z takového zápasu jsou hodně cenné. Konečně jsme byli solidně produktivní a vytěžili z toho tři branky, protože jinak se na góly strašně nadřeme. Kupodivu jsme v tomto utkání příliš vážných šancí neměli, o to víc mě těší, že se podařilo klukům třikrát skórovat,“ projevil spokojenost Jindřich Dohnal.













Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo