Generální partner
Světlý režim
20. červen 2009

Karvinské béčko vyhrálo okresní přebor

Vítězem okresního přeboru Karvinska, jenž se letos hrál s rekordním počtem osmnácti účastníků, je MFK OKD Karviná B.

Karvinský klub letos znovu vytvořil B-tým, neboť jako druholigový celek potřebuje mít rezervní mančaft. Nejlépe však v nějaké vyšší soutěži. Jelikož ale vlastní béčko v posledních letech neměl, bylo třeba začít od nuly. Karvinské béčko se letos přihlásilo do poslední možné soutěže na Karvinsku – II. třídy, kterou je okresní přebor. A zcela ji ovládlo.

Trenér Marek Bielan dával příležitost všem – od dobrovolníků z řad bývalých hráčů karvinského Jäklu, mladíkům, nadšencům a samozřejmě i členům širšího kádru druholigového týmu, kteří pokud v daném utkání nastoupili, bylo o zábavu postaráno. Fanoušci se bavili při výsledcích 7:0, 13:1 nebo dokonce 17:1.

Karviná B tedy po zásluze vyhrála okresní přebor a v příští sezoně se tak může těšit na boje v I.B třídě. Tam to zřejmě bude vypadat podobně, jelikož zásadní rozdíl mezi oběma soutěžemi je pouze v tom, že je méně slabších soupeřů. Kvalita celé soutěže i předních týmů je podobná.

„Podali jsme přihlášku do I.B třídy a samozřejmě bychom ji rádi vyhráli, abychom postoupili výše,“ potvrdil předseda Jan Wolf, že rezerva Karviné se hlásí normálně o soutěž výše. Neexistuje však možnost, že by poskočila třeba až do krajského přeboru? „Měli jsme zájem o to, aby naše béčko figurovalo v kraji. Také jsme zjišťovali všechny možnosti, ale bohužel to není možné. Nevadí, zkusíme si přebor vybojovat klasickou cestou,“ nedělá vědu z postupných sezonních krůčků Jan Wolf.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo