Generální partner
Světlý režim
16. červen 2009

Starší přípravka MFK OKD má titul krajských mistrů

Malí fotbalisté Karviné s přehledem zvítězili na přeborech Moravskoslezského kraje. Svěřenci trenérů Libora Plhoně a Oty Štěrby sbírají v letošní sezoně úspěchy v kategorii starší přípravky. Už se stali vítězi okresu, dnes i přeborníky kraje. Co bude dál?

Malí fotbalisté karvinské přípravky se v úterý stali mistry Moravskoslezského kraje. Na turnaji vítězů jednotlivých okresů nenašli přemožitele a suverénně zvítězili. Ondřej Lingr se stal navíc nejlepším střelcem turnaje se čtyřmi góly. Jediný zápas, ve kterém se netrefil, Karvinští remizovali. S Hlučínem vyrovnával pět minut před koncem perfektně provedeným přímým kopem à la David Beckham karvinský Filip Štěrba.

Karvinská výprava odjela v úterý do Kobeřic u Opavy s cílem promluvit do boje o konečné prvenství. „Náš ročník 1998 je skutečně mimořádný. Chlapci jsou šikovní a chtějí na sobě pracovat,“ zhodnotil družstvo trenér Libor Plhoň.

Turnaj se odehrál na 1x20 minut s počtem hráčů 7+1. „Byla to změna oproti okresní soutěži, ve které normáně hrajeme na 2x25 minut. Ale jednorázový turnaj je samozřejmě něco jiného,“ objasnil druhý kouč karvinského celku Ota Štěrba.

Přípravka MFK OKD se hned na úvod střetla s nejvážnějším konkurentem z Baníku Ostrava, vítězem MěFS Ostrava. Duel provázela vypjatá atmosféra a nakonec se po gólu Lingra radovali Karvinští, kteří zvítězili 1:0.

Poté porazil MFK OKD vítěze bruntálského okresu Slavoj Bruntál 3:0 (góly Lingr, Berešík, Hujo). Následoval vítěz OFS Frýdek-Místek, kterým je už tradičně klub Fotbal Frýdek-Místek. Také zde kladl soupeř houževnatý odpor, ale Karvinští gólem Lingra znovu zvítězili 1:0.

Na řadu přišel vítěz okresní soutěže Opavska a tím byl FC Hlučín. Karvinští poprvé a jedinkrát na turnaji prohrávali, ale pak vyrovnal Štěrba na konečných 1:1. Byla to jediná ztráta karvinských dětí v turnaji.

Na závěr porazili svěřenci trenérů Plhoně a Štěrby i vítěze novojičínského okresu, FC Kopřivnice (1:0, gól kdo jiný než Lingr) a po zásluze se stali přeborníky kraje.

Po úspěšném turnaji gratulovali zástupcům MFK OKD i soupeři z řad Baníku Ostrava a FC Hlučín. „To byla pocta, soupeři ocenili, že jsme na turnaj přivezli skutečně silný výběr,“ podotkl trenér Ota Štěrba.

Konečné pořadí: 1. MFK OKD Karviná, 2. Baník Ostrava, 3. FC Hlučín, 4. Fotbal Frýdek-Místek, 5. FC Kopřivnice, 6. Slavoj Bruntál.

Úspěšný tým letošní sezony nastupoval ve složení: Jiří Ciupa, Daniel Jóba, Filip Štěrba, David Egri, Lukáš Poštulka, Martin Berešík, Filip Kondziolka, Petr Cieslawski, Petr Špaček, Marek Michailidis, Tomáš Hujo, Jan Hrkel.

V kádru béčka nastupovali: Pavlica, Valavačkoski, Olšák, Tataruch, Tancoš, Banot, Bobčák, Malysz, Przybyla, Bílek, Skalka, Fojcik a další.

Tím však letošní akce karvinských nadějí ještě nekončí. Jako vítěz kraje bude starší přípravka MFK OKD startovat na republikovém finále pod názvem Baumit soccer junior cup 2009, které se poprvé v historii uskuteční v Karviné, a to ve dnech 24. a 25. června. Karvinští chlapci by na něm ostatně startovali i tak, jelikož jako zástupce pořádajícího klubu mají účast zajištěnou, ale vítězstvím v krajském finále jen potvrdili, že se na domácím mistrovství objeví plným právem. A jejich šance na dobré umístění mezi republikovou elitou určitě není malá. „Budeme se snažit důstojně reprezentovat náš klub i město. Samozřejmě se chceme umístit co nejvýše. Spoléháme na podporu našich fanoušků. Hrát o titul mistra republiky v jakékoliv mládežnické fotbalové kategorii se vám nepoštěstí každý rok,“ upozornil trenér Štěrba.

Karvinští na přeborech kraje zvítězili po deseti letech, po pěti se stali vítězi okresu. Společně s nimi bude za Moravskoslezský kraj startovat na Mistrovství republiky také celkově druhý Baník Ostrava.

„Na srovnání naší mládežnické akademie s těmi ostatními v republice se těšíme. Pro kluky to bude velký zážitek a obrovská zkušenost. Nasají atmosféru takového turnaje, kterou mohou zúročit v dalších letech. Bude to každopádně skvělá průprava před naším červencovým zájezdem do Maďarska, kde budeme zastupovat celou republiku. Domácí mistrovství pro nás bude skvělou příležitostí prezentovat mládežnický karvinský fotbal a šancí ukázat všem, že jej v klubu děláme na kvalitní úrovni,“ dodal Štěrba.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905