Generální partner
Světlý režim
6. listopad 2012

Žáci zakončili podzim v zápasech s Třincem

Zápasy s Třincem byly pro karvinské žáky poslední soutěžní v roce 2012. Patnáctka potvrdila předpoklady a vyhrála u soupeře 3:0, zatímco čtrnáctka možná trochu překvapivě 1:3 prohrála. Mladší žáci byli rovněž úspěšní jen napůl.

Fotbal Třinec – MFK OKD Karviná U15 0:3 (0:2)

Branky: 11. Berešík, 14. Brevčinský, 57. Lingr z pen.

Sestava MFK OKD Karviná U15: Ciupa - Kondziolka, Štěrba, Michalidis, Hujo - Ligocký (57. Chloň), Lingr, Jaworski (26. Všetička, 48. Poštulka), Brevčinský (60. Dostál) - Berešík, Egri.

Trenér Jan Laslop: „Poslední utkání podzimní části soutěže jsme zvládli na výbornou a domácí jsme přehrávali ve všech činnostech. První branku vstřelil Berešík v 11. minutě po chytré přihrávce Lingra a druhou jsme přidali hned o tři minuty později. To si na prodlouženou hlavičku Egriho naběhl Lingr a přihrávkou před branku vybídl ke skórování Brevčinského. Poslední branku zápasu vstřelil z pokutového kopu v 57. minutě Lingr, který si vynutil faul na sebe. Kluci zaslouží pochvalu za přístup a nasazení během celého utkání, které bylo potřeba proti houževnatě bojujícím domácím. Zvláště bych chtěl pochválit Lingra, byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti."

Fotbal Třinec – MFK OKD Karviná U14 3:1 (3:1)

Branka MFK OKD Karviná U14: 28. Piecha

Sestava MFK OKD Karviná U14: Jedynak - Motyčka (36. Štromp), Cieslawski, Kožusznik, Swaczyna - Hejda, Kvapil (63. Vrba), Feik, Szotkowski (28. Pawlowicz), Piecha - Kostorz (36. Hruška, 54. Király).

Trenér Martin Špička: „Závěrečný zápas podzimní části se nám vůbec nepovedlo. Za soupeřem jsme zaostávali ve všech herních činnostech a zaslouženě jsme prohráli. Největší problém vidím v přístupu hráčů k utkání. Myslím si,že toto družstvo má na víc než jen páté místo. Proto budeme muset v zimní přípravě zapracovat na vytvoření většího konkurenčního prostředí v týmu, aby se tyto výpadky už neopakovaly."

MFK OKD Karviná U13 – Fotbal Třinec 4:10 (4:4)

Branky MFK OKD Karviná U13: 9. Kaczmarczyk, 19. Vlachovský, 20. Brzózka, 27. Ostáš.

Sestava MFK OKD Karviná U13: I. sestava: Skocz - Zorychta, Bijok, Wasniowski (30. Kretek) - Bystroň, Mrózek (30. Noworyta), Ostáš - Brzózka. II. sestava: Kux - Vlachovský, Soušek, Bielan - Madej (30. Dobeš), Seriš, Kaczmarczyk - Ponča (30. Urban).

Trenér Zbyšek Gazda: „Poslední utkáni podzimní části jsme nezvládli. Pouze první poločas byl celkem dobrý, jedna skupina mohla vstřelit více gólů, protože jednoznačně soupeře přehrávala a počet zahozených šanci bylo neskutečně vysoký. Prvním poločasem pro některé utkání asi skončilo. Přestali jsme hrát a soupeř nám ukázal lekci z produktivity. Navíc jsme mu to ještě zjednodušovali naší špatnou hrou. Jsem zklamaný s výkonem některých hráčů. Přes zimní období máme co dohánět, abychom takové zápasy lépe zvládli."

MFK OKD Karviná U12 – Fotbal Třinec 12:6 (6:3)

Branky MFK OKD Karviná U12: 5. a 10. Buzek, 13. a 33. Streit, 21. a 53. Jurčák, 37. a 48. Coufal, 12. Šenkýř, 16. Kobza, 37. Kubiena, 59. Holzer.

Sestava MFK OKD Karviná U12: I. sestava: Novák - Brabec, Štromp, Šenkýř - Kubiena, Holzer, Kobza - Kývala (30. Šťastný). II. sestava: Kunz - Toroň, Věčorek, Klepek (30. Zielina) - Coufal, Streit, Jurčák - Buzek.

Trenér Aleš Hujík: „Do posledního utkání podzimní části naší soutěže jsme vstupovali s cílem potvrdit vyřčená slova z doby, kdy kluci s tímto družstvem sehráli vůbec první přípravné utkání (prohra 5:8) pod naším vedením na hřišti určeném pro tuto věkovou kategorii. Slova, že tohohle soupeře budeme bez problémů porážet, se potvrdila. Kluci od začátku naší spolupráce udělali obrovský posun vpřed a nedělní utkání toho bylo důkazem, protože jsme mohli porovnat jejich herní činnosti po prvním a po posledním utkání podzimu. Po celé utkání jsme byli jasně lepším týmem. Hra se převážně odehrávala na polovině soupeře, kde jsme dobře kombinovali. Soupeř hrozil jen z brejků a nakopávaných míčů. Díky dobrým zákrokům brankářů hostů a nepřesnému zakončení našich hráčů jsme vstřelili "pouze" dvanáct branek do třinecké sítě. Bohužel se opět potvrdilo, že soupeř hraje více na výsledek, než aby se soustředil na rozvoj samotných hráčů i za cenu chyb, které kluci pod tlakem udělají."

MFK OKD Karviná st. žáci C – TJ Sokol Dobrá 0:3 (0:1)

Sestava kar. starších žáků C: Salamon - Macura (25. Chybík), Kadlečík (36. Dziadzio), Zeisberger, Szafarczyk, Sembol, Gatnar, Popek (20. Špernoga), Kajstura (15. Filgas), Lotter, Egermajer (24. Kandaras).

Trenér Petr Špička: „Výsledek neodpovídá prohře s prvním týmem soutěže. Kluci se snažili, bohužel jsme inkasovali branky po našich hrubých chybách v obraně."

MFK OKD Karviná ml. žáci C – TJ Sokol Dobrá 3:5 (2:2)

Branky kar. mladších žáků C: 14. a 26. Alabán, 33. Meisner.

Sestava kar. mladších žáků C: Foltýn - Mareš, Tannert, Chobot, Franek, Meisner, Kuljovský, Alabán, Malikovec, Szyvec, Buzek, Szygiel, Vančo.

Trenér Petr Kendzior: „Zápas se mi hodnotí rozpačitě. Kluci se dokázali zvednout ze stavu 0-2 na 3-3, ale opět se dopustili chyb, což rozhodlo."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo