Generální partner
Světlý režim
20. prosinec 2012

Juniorka Karviné: Velký rozdíl doma a venku

Premiéra v divizní soutěži čekala na startu fotbalového podzimu béčko Karviné. Po jeho skončení lze říct, že tým trenéra Jindřicha Dohnala v soutěži obstál.

„Figurujeme uprostřed tabulky, přesto nejsme příliš spokojeni, protože cítíme rezervy. Hodně do naší bilance promlouvá nepodařené poslední domácí utkání, které nás v případě výhry mohlo posunout na šesté místo,“ připomenul trenér Dohnal porážku s béčkem Opavy, po níž Karvinští klesli na místo desáté.„Bodové odstupy mezi jednotlivými mužstvy jsou ale minimální, takže očekávám, že se na jaře posuneme nahoru,“ je Dohnal optimista.

Karvinští hráči jako nováček divize neztráceli moc času seznamováním se soutěží. Poměrně rychle se adaptovali, k čemuž jim dopomáhalo i posilování hráčů áčkového kádru. Zajímavé je, že karvinští fotbalisté dokázali v domácím prostředí porazit vedoucí celky soutěže z Přerova či Valašského Meziříčí.„Při celkovém pohledu na statistiku zápasů ale zjistíme, že doma jsou týmy v divizi většinou úspěšné. I my jsme hráli daleko lépe doma než venku,“ připomněl Dohnal.

Podle něj nebyla slušná domácí bilance jen o posilách z prvního týmu. „Ne všichni podávali výkony na hranici svých možností. Pokud ano, šlo to vidět, ta kvalita áčkových hráčů se musí v divizi projevit. Kdybych měl ale srovnat naše domácí a venkovní zápasy, tak venku jsme na tom byli jednoznačně hůř. Kromě dvou výher jsme prakticky všechno prohráli,“ poukázal na špatnou venkovní bilanci Jindřich Dohnal.

Za ni může skutečnost, že tým se nedokázal srovnat s doháněním nepříznivého výsledku. „V několika případech jsme byli lepší než soupeř, jenže jsme neproměnili vyložené šance. V době našeho tlaku jsme pak několikrát inkasovali druhý gól. Tyto situace ještě plně nezvládáme,“ poznamenal kouč juniorky MFK.

Mladíků, kteří by svými výkony upoutali pozornost áčkových trenérů, moc nebylo. Prakticky jen Vaclík se Škahičem dostali šanci účastnit se tréninkového procesu s A-mužstvem a Limanovský si na základě svých výkonů řekl přímo o šanci ve druhé lize. Kromě něj podával v B-týmu velmi dobré výkony i Gonda, ale to už je zkušený matador, který své kvality v profesionální soutěži dávno potvrdil. Z dorosteneckého týmu U19 využíval trenér Dohnal jen Poláka Legierského.„Z loňské devatenáctky k nám přešli jen Stanowski s Gorniokem a do současného kádru ligového dorostu jsme nechtěli moc šahat, protože zde je pro klub prioritou postup do celostátní ligy a chlapcům na podzim vše fungovalo. Naopak jsme už nyní spojili s dorostem tréninkový proces. Důvody jsou dva: jednak je málo béčkových hráčů, a jednak trénink pomůže i dorostencům lépe se adaptovat na dospělý fotbal,“ vysvětluje trenér Dohnal.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo