Generální partner
Světlý režim
7. červenec 2009

Fotbalisté přesouvají zápasy na neděli

Fotbaloví fanoušci v Karviné a okolí se musí připravit na změnu. Domácí zápasy druholigových fotbalistů MFK OKD Karviná budou sledovat každou neděli namísto dosavadní soboty.

Proč tomu tak je, vysvětluje předseda fotbalového klubu MFK OKD Karviná Jan Wolf. „Nový termín jsme si samozřejmě nevycucali jen tak z prstu, ale byli jsme ke změně donuceni několika okolnostmi. Ta zásadní je, že Česká televize bohužel přesunula vysílání přímých přenosů z Gambrinus ligy na sobotu od 18 hodin. Nakolik je to šťastné řešení se neodvažuji hádat, spíše bych řekl, že to dvakrát šťastné není,“ míní Jan Wolf.

Kromě toho bude český národní tým na podzim hrát důležité kvalifikační zápasy o postup na MS 2010 v soboty, takže se kompletní kola II. ligy budou přesouvat na neděli tak jako tak. „Nechtěli jsme, aby fotbaloví fandové měli v termínovce ještě větší guláš,“ vysvětluje dále Wolf.

Ten si myslí, že sobotním vysíláním prvoligových přenosů a zachováním sobotních termínů karvinského týmu by byl řadový fotbalový divák přesycen fotbalem a návštěvnost karvinských zápasů by mohla utrpět.

„Nedovedu si představit, že by fanoušek sledoval fotbal po obědě v televizi, pak se šel podívat na náš stadion a po něm se znovu díval na další fotbal v televizi,“ poznamenal předseda MFK OKD. Při divácké pohodlnosti by to zřejmě dopadlo tak, že by fanda dal přednost televizi. „Je to pravděpodobné, ale samozřejmě je to otázka průzkumu,“ řekl Wolf.

V neposlední řadě se chtěli činovníci MFK OKD vyhnout kolizi s domácími zápasy ostravského Baníku, jenž svá prvoligová utkání bude na podzim hrát v soboty.

„Hodně našich fanoušků jezdí do Ostravy povzbudit Baník, takže i z toho důvodu jsme uvážili, že bude lepší přesunout naše domácí zápasy na neděli. Navíc jsme si dělali takový menší průzkum, kdy jsme zjišťovali, zdali by fandům z Karviné vyhovoval nedělní termín namísto sobotního a v zásadě nebyli proti,“ informoval Jan Wolf.

V nové sezoně tak budou Karvinští alespoň moci porovnávat, jestli se průměrná návštěva domácích zápasů zvedne, zůstane na stejné úrovni či rapidně klesne. Čísla ze sezony loňské k dispozici mají.

„Je ale otázka, jak budeme hrát. Jestli budeme hrát patnácté místo, tak nám ta čísla asi k ničemu nebudou, protože návštěvnost logicky klesne. Myslím, že pokud budeme hrát dobrý fotbal a dělat výsledky, tak fanoušci přijdou kdykoliv,“ završil Wolf téma přesunu domácích utkání na neděli.

Dnes pokračuje příprava druholigových fotbalistů na novou sezonu dalším zápasem. Karviná se od 17 hodin utká s polským týmem Odra Wodzislaw. Hraje se opět na stadionu MFK v Karviné–Novém Městě, neboť na Městském stadionu v Ráji probíhá renovace hřiště.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905