Generální partner
Světlý režim
21. únor 2013

Matěj Fiala: Karviná je pro mě krokem dopředu

Čerstvě třiadvacetiletý pravý bek Matěj Fiala ani chvíli neváhal nad karvinskou nabídkou. V předcházejícím působišti, třetiligové Kroměříži, vydržel tři roky. Nyní už bojuje o post v základní sestavě Karviné.

Na stránkách Kroměříže jste, Matěji, uveden jako záložník. Do Karviné jste však dorazil s tím, že budete hrát pravého beka. Můžete to objasnit?

Kdysi jsem začínal jako útočník, to bylo ještě v dorosteneckém věku ve Zlíně. Po přestupu do Kroměříže jsem hrál v záloze a až snad poslední půlrok nastupuji na pravém beku.

Proč?

Trenér na ten post neměl koho dát, tak ukázal na mě. Dá se říct, že můžu hrát všude.

Vnímáte přestup do Karviné jako velký krok dopředu? Přeci jen budete hrát profesionální soutěž. I týmy jsou na vyšší úrovni než ty v MSFL.

Je to tak. Pro mě je to obrovský krok dopředu a v mojí fotbalové kariéře velký posun. Moc se na to všechno těším, je to výzva.

Jak na tuto skutečnost reagovala rodina. Probíral jste s ní, zda nabídku hrát za Karvinou přijmete?

Všichni byli nadšení. Na Moravě je Karviná známá svými podmínkami a zázemím. Nebylo nad čím váhat a okamžitě jsem věděl, že to tady půjdu zkusit.

Do prvního mistrovského utkání zbývá devět dní. Máte za sebou takřka celou zimní přípravu. Lišila se nějak zásadně od těch, které jste absolvoval například v Kroměříží?

Rozdíl je v intenzitě. V Kroměříži jsme trénovali jednou denně. Tady máme dvoufázové tréninky. Všechno je rychlejší především tedy v zápase. Chvíli jsem si na to musel zvykat, ale adaptace nakonec proběhla, myslím, v pohodě.

Ze své pozice jste vstřelil dvě branky.Věříte si na základní sestavu? O místo se stále perete s Ondřejem Cvernou. Naznačili vám už něco trenéři?

Zatím ne. Je to ve fázi rozhodování a hlavně záleží na trenérech, pro koho z nás se rozhodnou. Ondra je zkušený hráč, který kopal i v Gambrinus lize. Samozřejmě bych si přál, abych nastupoval od začátku, ale zatím je to asi ještě otevřené.

Máte oblíbený klub nebo fotbalistu, komu fandíte?

Fandím Realu Madrid a Cristianu Ronaldovi.

MATĚJ FIALA

Datum narození: 12.2.1990

Pozice: obránce nebo záložník

Předcházející působiště: Zlín (dorost), Kroměříž



Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905