Generální partner
Světlý režim
23. únor 2013

Vydařená generálka, Karviná-Třinec 1:0

Příprava je u konce, za týden se už začne naostro. Karvinští ve svém posledním utkání v přípravném období porazili za neustálého sněžení lídra MSFL z Třince 1:0. Jedinou branku vstřelil po půlhodině Mariusz Sobala.
MFK Karviná
sobota 23.2.2013
1:0
(1:0)
UT Kovona
Diváci: 0
FK Třinec
Paleček - Fiala (70. Cverna O.), Mikula, Cverna V. (46. Homola), Hottek - Hoferica (60. Limanovský), Sobala - Ciku (75. Puchel), Fischer (70. Vaclík), Knötig - Besta (67. Legierski)
Branka: 31. Sobala

Komentář

Karvinští nastoupili do zápasu v tradičním složení. Žádné jméno v základní sestavě nepřekvapilo. Po čtvrthodině měl nadějnou příležitost Aleš Besta, kterému perfektně nacentroval míč Jakub Hottek, ale Besta mířil těsně nad bránu. Za dvanáct minut se v další velké šanci ocitl po rychlém protiútoku a další dobré přihrávce Hottka pravý obránce Matěj Fiala, ale ani ten ve velké příležitosti neuspěl a branku přestřelil.

Za hustého sněžení, kdy hřiště zcela pokryl pravý bílý prašan, se však přeci jen domácí tým dočkal zaslouženého vedení. Po akci z levé strany se až u brankové lajny zjevil stoper David Mikula, který se protáhl kolem jednoho z třineckých hráčů, našel na malém vápně přesně Mariusze Sobalu, pro kterého již nebyl problém trefit odkrytou branku, 1:0. Kvalita terénu se každou minutu zhoršovala a šlo také o to, aby se nikdo nezranil.

Druhá půle patřila také domácím. Třinec, i s karvinským Václavem Juřenou, který je právě v Třinci na půlročním hostování, si nevytvořil takřka nic a nechal brankáře Palečka v brance mrznout. Velké příležitosti v průběhu druhých pětačtyřiceti minut nevyužili postupně Mikula, Besta a ani střídající dvojice Limanovský, Vaclík. Druhý jmenovaný se deset minut před koncem dostal k hlavičce po centru Puchela, ale gólman Třince vytáhl ze svého repertoáru dobrý zákrok.

Trenér Petr Mašlej našel na zápasu několik pozitiv. Jediné, co mu kalilo náladu, bylo počasí. „Terén byl na hranici regulérnosti, bohužel. Ale jinak převládá spokojenost. Odehráli jsme utkání s čistým kontem, nikdo se nezranil, kluci se dostávali do šancí. Škoda pouze jedné branky, šance jsme měli. Třinec byl pro nás ideální soupeř. S kvalitou kádru je to de facto také druholigový tým,“ řekl po utkání Petr Mašlej.









Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo