Generální partner
Světlý režim
26. únor 2013

Taková byla zimní příprava...

Zimní Tipsport liga a soustředění na Slovensku. Základní body přípravy před jarním startem sezóny. Připomeňte si, jaká vlastně celá zimní příprava byla a s jakými soupeři se Karvinští utkali.

Dvanáct utkání sehráli karvinští fotbalisté v rámci zimní přípravy. Hned osmkrát vyhráli, dvakrát remizovali a pouze ve dvou případech odešli poraženi. Vstřelili 31 branek, což je průměr 2,58 gólu na zápas, ale také 20 gólů inkasovali. Nejlepším střelcem přípravy se stal se šesti zásahy Elvist Ciku, následován Peterem Hofericou, který přesně mířil čtyřikrát. Tým přes zimu opustilo několik hráčů, ale na druhou přišli noví, kteří se jeví velmi dobře. Jde o Petera Hofericu, Mariusze Sobalu a Matěje Fialu. Pouhou formalitou jsou příchody Jiřího Homoly, Branislava Pindrocha a Marcela Cudráka.

Svěřenci trenérů Jana Pánika a Petra Mašleje se poprvé po dovolené sešli v pondělí 7. ledna. Hned za dva dny je čekal první přípravný zápas v rámci Tipsport ligy - derby s Baníkem Ostrava. Po solidním výkonu se vstup do zimního turnaje vydařil a Baník odjel s prohrou. Ve druhém zápase se na karvinské Kovoně představil další prvoligový klub, Sigma Olomouc. Výsledek 3:3 byl velmi milým překvapením, přestože mohlo být ještě lépe, protože Karvinští v průběhu utkání vedli dvakrát o dvě branky.

V dalších zápasech zimního turnaje si domácí zastříleli a zdolali třetiligové soupeře. V zápase o konečné umístění přijelo do Karviné jihomoravské Znojmo, které se radovalo z výhry 3:1. Na přelomu ledna a února byl na programu herní kemp na Slovensku. V jeho rámci rovněž dva přípravné duely. Nejprve se Senicí a následně i s Banskou Bystricí. Po příjezdu následoval trojblok „lehčích“ soupeřů Hlučín, polské Pawlowice a rezerva Baníku. Předposledním utkání zimní přípravy byl zápas proti GKS Tychy, které snesl přísné měřítko. „Jeden z nejlepších zápasů celé přípravy, jak po stránce herní, výsledkové, tak i díky kvalitě soupeře," hodnotil trenér Jan Pánik. „Také duely s prvoligovými celky Baníku a Sigmy byly velmi dobré, přestože se odehrály na začátku přípravy,“ doplnil Pánik.

Poslední zápas absolvovala Karviná v sobotu s Třincem. Generálka před startem jarní části domácímu celku vyšla. Po brance nově příchozího Mariusze Sobaly se Karvinští radovali z výhry 1:0. Ale to už je historie a v sobotu se ve Zlíně začíná naostro. Všichni pevně věří, že bude lépe než na podzim. Důvod k optimismu, po více než dvouměsíční zimní přípravě, tady je...

Karviná - Baník Ostrava 1:0 (1:0)

B: 42. Ciku

Karviná - Sigma Olomouc 3:3 (3:2)

B: 3. Sobala, 24. Legierski, 34. Mikula

Karviná - MFK Frýdek Místek 5:2 (1:1)

B: 63. a 68. z pen Ciku, 21. Fischer, 80. Sobala, 87. Knötig

Karviná - Slavia Orlová 6:2 (4:0)

B: 54. a 75. Ciku, 22. Hoferica, 24. z pen. Besta, 41. Mikula, 42. Limanovský

Karviná - Znojmo 1:3 (1:2)

B: 5. Limanovský

Karviná - FK Senica 2:2 (2:1)

B: 27. Ciku, 29. Fiala

Karviná - Banská Bystrica 1:4 (1:3)

B: 80. Limanovský

Karviná - Hlučín 3:1 (3:1)

B: 24. a 36. Hoferica, 17. Fiala

Karviná - Pawlowice 4:1 (2:1)

B: 25. a 52. Legierski, 4. Besta, 78. Koutný

Karviná - Baník Ostrava B 1:0 (1:0)

B: 44. Cverna V.

Karviná - Tychy 3:2 (2:2)

B: 13. Hottek, 15. Besta, 59. Hoferica

Karviná - Třinec 1:0 (1:0)

B: 31. Sobala

Celkem: 12 zápasů (8-2-2 31:20)

Střelci: 6 - Ciku, 4 - Hoferica, 3 - Sobala, Besta, Legierski, Limanovský, 2 - Mikula, Fiala, 1 - Fischer, Knötig, Hottek, Cverna V., Koutný.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo