Generální partner
Světlý režim
27. únor 2013

Trenér Jan Pánik se ohlédl za přípravným obdobím

Cíl pro jarní část po nepovedeném podzimu je jasný. Nerozdávat body jako na podzim! Trenér Karviné Jan Pánik v rozhovoru kromě cílů také hodnotí celou, více než dva měsíce dlouhou, zimní přípravu.

Co se změnilo v mužstvu od poloviny září, kdy jste ho společně s Petrem Mašlejem převzali?

Kádr jsme převzali v rozjeté sezóně, kdy na nějaké velké změny není prostor ani čas. Ten jsme měli až v zimní pauze, kdy jsme se s několika hráči rozloučili, ať už z jakýchkoliv důvodů. Právě v tom vidím tu výhodu, že jsme měli čas zapracovat do týmu nové hráče, kteří určitě budou velmi platní a přínosní.

Právě hráčů se zde od začátku ledna vystřídala spousta a zůstalo jen pár. Jste s konečným stavem spokojeni?

Nechali jsme si v týmu hráče, kteří podle nás nejlépe zapadají do našeho herního stylu. Hledali jsme charakterově poctivé kluky, kteří jsou schopni a ochotni nechat na hřišti všechno. Nové posily tyto parametry splňují.

Tým opustil nejlepší podzimní střelec a dirigent hry Admir Vladavič. Kdo by ho v tomto měl nahradit? David Mikula se nechal slyšet, že tým bude nyní sázet hlavně na kolektivní pojetí. Jak to vidíte vy?

Momentálně máme v kádru více hráčů, kteří se mohou prosadit. O jednatřicet branek se podělilo třináct hráčů. Navíc nás těší, že branky střílejí také ti defenzivní. David Mikula a Matěj Fiala se trefili dvakrát, Venca Cverna jednou…

Nebo záložník Mariusz Sobala, který má na hřišti také spíše defenzivní úkoly.

Ano, je to tak. Mariusz se trefil třikrát, to je velmi slušné. Jednu branku také vstřelil Jakub Hottek. Střelecká potence je rozdělena opravdu téměř na všechny, což je pozitivní, protože to nestojí na jednom hráči.

I pro soupeře to asi bude těžší, ne? Nebudou se moci připravovat speciálně na jednoho fotbalistu…

Ano, snad budeme nebezpečnější z více stran. (úsměv)

Sehráli jste řadu přípravných utkání, přesně dvanáct. Která utkání splňovala vaše představy?

Velmi kvalitní byly zápasy s prvoligisty, tedy s Baníkem a Sigmou Olomouc. Přínosné také pro nás byla utkání na Slovensku proti Senici a Banské Bystrici, přestože právě s Duklou poznamenal kvalitu utkání terén. Ale i přesto se nám odkrylo pár věcí. Asi nejkvalitnější utkání jsme však sehráli s polským Tychy. Byl to po všech stránkách vydařený zápas a asi takový pomyslný vrchol celé přípravy.

Před generálkou s Třincem váš trenérský kolega prohlásil, že o sedmi až osmi místech v základní sestavě máte jasno. Pomohl vám duel s Třincem doplnit poslední jména do sestavy?

Náš cíl je mít patnáct hráčů, kteří mohou kdykoliv do utkání zasáhnout. Mezi sebou s Petrem Mašlejem už jasno máme. Víc neprozradím.

V domácích zápasech se zřejmě nevyhnete překonávání soupeřovi obrany, kdy všichni jeho hráči budou jen bránit vlastní vápno a vy budete dobývat. Jak si s tím poradit? Přeci jen na podzim to byl celkem problém.

Je pravdou, že takřka celý podzim jsme se s tímto potýkali. Budeme muset být trpěliví. Sázíme na kompaktnost a systematický výkon. Věříme tomu, že pokud budeme soupeře neustále ohrožovat a dobývat ho, tak góly nebo výsledky se dostaví. Bude to o trpělivosti.

Máte vytyčené, s jakým umístěním budete na konci sezóny spokojení? Popřípadě kolik bodů bude potřeba k dosavadním devatenácti přidat, aby převládala s jarní částí spokojenost?

Body budeme sčítat až na konci a nějaké konkretní cíle nemáme. Ale řeknu to jinak. Byl bych rád, kdybychom body zbytečně neztráceli. Na podzim jsme jich rozdali dost.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo