Generální partner
Světlý režim
9. březen 2013

Těžký start na úvod, Znojmo-Karviná (ne, 14:30)

Konec zkoušení, začíná se naostro. A to doslova. Karvinské fotbalisty čeká v neděli odpoledne aktuálně druhý tým FNL, 1. SC Znojmo. Podaří se svěřencům trenérů Jana Páníka a Petra Mašleje poprvé v sezóně zvítězit na hřišti soupeře?

Zimní příprava byla dlouhá, navíc o týden prodloužena kvůli odloženému 17. kolu pro nezpůsobilé terény. „Nakonec nám to asi přišlo vhod. Kluci se ještě víc sžili s podmínkami přírodní trávy. Věřím, že to bude dobré,“ je optimistou trenér Petr Mašlej. „Navíc nám na úvod odpadl duel ve Zlíně, což může hrát také roli. Nemusíme hned na startu absolvovat dva těžké zápasy na hřištích soupeřů,“ přemýšlí Mašlejův kolega z lavičky Jan Páník.

Podobného názoru je také záložník Tomáš Knötig. „Je to věc názoru. Někomu se třeba venku hraje lépe, ale to není náš případ. Každopádně pro nás je asi dobře, že po Znojmu nás čeká hned domácí zápas s Bohemkou. Určitě je to takto příjemnější,“ řekl Knötig. Karvinští tahají slušnou sérii pěti utkání v řadě, ve kterých bodovali. Tuto skutečnost by rádi prodloužili i na jihu Moravy. Naopak protrhnout by chtěli neúspěchy na hřištích soupeřů, kde ještě v sezóně nevyhráli. Nejblíže k výhře bylo hned ve 2.kole na půdě střížkovských Bohemians, kde karvinští inkasovali na konečných 2:2 ve druhé minutě nastaveného času. „V Praze to byla velká škoda, stejně tak v Holici proti HFK Olomouc, kde jsme byli jednoznačně lepší, ale selhali jsme v koncovce a zápas skončil bez branek. Snad to teď na jaře prolomíme, musíme,“ dodal odhodlaně Tomáš Knötig.

Oba týmy se utkaly v rámci zimní Tipsport ligy. Jihomoravané přijeli do Karviné a dokázali zvítězit 3:1. Domácím se nedařilo, na rozdíl od Znojma, v koncovce. Byla to jedna ze tří karvinských proher v zimní přípravě. Do týmu bývalého karvinského kouče Leoše Kalvody přibylo přes zimu jedno významné jméno. Je jím bývalý reprezentant, účastník LOH 2000 v Sydney, bronzový medailista z Eura 2004 v Portugalsku a mistr ligy s Baníkem Ostrava Marek Heinz, který na jih Moravy přišel na hostování ze Sigmy Olomouc.

Celkově však Znojmo přes zimu oslabilo. Do Jihlavy odešel střelec Václav Vašíček, který rozhodl vzájemný podzimní duel v Karviné. Kromě Vašíčka odešli do Gambrinus ligy také obránci Avdič (Zbrojovka Brno) se Sukupem (Sigma) a Šilinger (Jihlava). „Čtyři hráčí základní sestavy jsou pryč, musí je zastoupit jiní,“ glosoval tuto skutečnost Leoš Kalvoda.

Kádr Karvinských je až na zraněného Davida Puškáče kompletní. Zápas 1.SC Znojmo – MFK OKD Karviná startuje v neděli 10. března ve 14:30 hodin. Psaný online přenos bude k dispozici na webu onlajny.com.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo