Generální partner
Světlý režim
17. březen 2013

Zasloužená dělba bodů, Karviná-Bohemians 1905 0:0

Karvinští fanoušci se v jarní domácí premiéře branky nedočkali. V zápase chudém na vyložené šance remizoval domácí tým s pražskými Bohemians 1905 0:0. Domácí tak už tři zápasy čekají na vstřelený gól.
MFK Karviná
neděle 17.3.2013
0:0
(0:0)

Diváci: 866
Bohemians Praha 1905
Paleček - Cverna O. (52. Vaclík), Mikula, Homola, Knötig - Vaněk , Hottek (72. Hoferica) - Fiala, Mišinský, Ciku - Legierski (72. Besta).
Sňozík - Růžička, Ptáček, Cseh, Kalina - Moravec (84. Nerad), Rada, Jindřišek, Bartek (57. Budinský) - Štochl - Jirouš (90. Šiml).

ŽK: Hottek, Besta
Rozhodčí: Orel - Vysloužil, Arnošt

Komentář

Úvodnímu hvizdu předcházel slavnostní okamžik. René Bolf, který na podzim ukončil veleúspěšnou profesionální kariéru, převzal z rukou předsedy klubu Ing. Jana Wolfa a vedoucího mužstva Petra Horta zarámovaný dres s podpisy svých bývalých spoluhráčů. Poté už však rozhodčí Orel pískl do píšťalky a začala bitva o důležité body. S hosty dorazily také takřka tři desítky nejvěrnějších fanoušků, které však s přehledem domácí kotel překřičel. Přesto na stadionu panovala ta pravá fotbalová atmosféra.

Karvinští šli do zápasu s několika změnami v sestavě, což Klokany hodně překvapilo. „Bohemku jsme překvapili, z tolika změn byli hodně zaskočení," usmál se trenér Karviné Jan Páník. Příležitost dostali Matěj Fiala, Jiří Homola, Vladimír Mišinský, Richard Vaněk a Jakub Legierski, kteří dostali oproti prvnímu utkání ve Znojmě přednost před Sobalou, Hofericou, Fischerem, Václavem Cvernou a Alešem Bestou.

První nebezpečnou šanci musel už po třech minutách likvidovat hostující brankář Sňozík. Jakub Hottek natáhl z dobrých dvaceti metrů a jeho skákavá střela nadělala brankáři hostů menší starosti. O dvě minuty později se Knötig probíjel do vápna, přihrál Fialovi. Ten se pověsil do vzduchu, ale míč letěl nad bránu. Poté se hra uklidnila, ale ve dvacáté minutě zahrozila Bohemka. Jindřišek vysunul Štochla, který šel sám na brankáře Palečka, ale ten předvedl výborný zákrok a uchránil tak domácí tým od inkasovaného gólu.

Domácí hrozili takřka výhradně ze standardních situací. Několikrát byl v pokutovém území Bohemky velký závar, možná chyběla i trocha štěstí. V nadějných příležitostech se několikrát objevil především stoper Jiří Homola.

Zajímavou příležitost měl po půlhodině opět Fiala. Ten přesprintoval dva hráče soupeře, ale ve finální fázi špatně přihrál Legierskému a z šance sešlo. Druhý poločas už takové tempo neměl. Navíc krátce po změně stran musel kvůli menšímu zranění střídat Ondřej Cverna a domácí trenéři se uchýlili ke změnám v rozestavení. Přesto bylo k vidění několik zajímavých příležitostí. Vedoucí gól měl na kopačce opět Matěj Štochl, ale stejně jako v úvodním dějství svou šanci neproměnil, protože si další výborný zákrok připsal Lukáš Paleček. O několik okamžiků později se mohl prosadit Legierski, který dostal balón od Vladimíra Mišinského. Na kvalitnější zakončení už mu pořádně nezbyly síly a chyběl půlkrok.

Do konce zápasu se již nic podstatného nestalo, možná také díky těžkému terénu, který stál všechny hráče spoustu sil. S remízou mohou být oba celky spokojeny. Karvinští mají po tomto zápase na svém kontě dvacet bodů, Bohemka pětatřicet. Další utkání odehraje Karviná v sobotu od 15 hodin ve Vlašimi. Hosté jedou do Znojma.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jan Páník: „Čekali jsme těžké utkání, to se potvrdilo. Cílem bylo odčinit výkon a výsledek ze Znojma, což se nám touto remízou s prvním týmem tabulky snad podařilo. Během zápasu nás dvakrát podržel brankář Paleček proti velkým šancím hostujícího Štochla. My jsme také měli nějaké náznaky šancí, ze kterých se mohlo něco urodit. Dělba bodů odpovídá průběhu utkání."

Hostující trenér Jozef Weber: „Remíza je spravedlivá. Sice jsme měli nebezpečnější šance, které jsme neproměnili, ale na druhou stranu domácí hrozili ze standardních situací a mohlo se stát cokoliv. Bod z Karviné bereme."





Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905