Generální partner
Světlý režim
15. červenec 2009

Příprava pokračuje sobotním dvojzápasem

Fotbalisté Karviné finišují s letní přípravou, v sobotu je na programu dvojzápas v Uherském Hradišti a polské Bielsko-Biale.

Úterní přípravné utkání proti Baníku Ostrava (1:1) patřilo k těm vydařenějším. Karvinští nemohli postavit tři opory, které by měly patřit do základu. Menší zdravotní trable hlásil špílmachr Radek Slončík (třísla), kanonýr Martin Opic (lýtkový sval) a zkušený bek Josef Hoffmann. „Pepa Hoffmann má jen koňara, brzy by měl být fit, stejně tak Radek Slončík. Horší je to s Opicem, u něhož nevíme, jak dlouho ještě chybět bude,“ nastínil Leoš Kalvoda.

Úterní příprava s ligistou a příznivé počasí přilákalo do ochozů stadionu MFK Karviná přes dva tisíce diváků. Fandové Karviné i Baníku totiž patří k těm, kteří zápasy svých miláčků hojně navštěvují. O podobnou kulisu bývá občas nouze i na ligových zápasech.

Domácí představili v sestavě tři polské posily. V útoku se na hrotu bil Polák Marcin Pontus, odchovanec Wodzislawi, jenž má za sebou prvoligová polská a třetiligová španělská angažmá. „Už jsme ho zkoušeli dříve a jeví se pozitivně. Co se týče dalších Poláků, Barteka a Bena, jsou to mladí hráči, kteří ještě můžou a taky budou nastupovat za dorostenecký tým. Trénovat ale budou s námi,“ objasnil Kalvoda.

Domácí odehráli proti Baníku vyrovnané představení. Solidně hrál Mišinský, Pavlík, Buryán, Čeman a další. Opět příjemně překvapil Látal, který si říká o místo v základní sestavě. Nezklamali ani Knötig, slovenská posila Klusa, Staš či Srb Milosavljev. Co se týče dalšího Srba Paunoviće, jenž se nejevil v přípravě zle, tak ten už v Karviné není. Oba Srbové se tedy neuchytili.

Domácí od 67. minuty po brance Látala vedli, hosté srovnali po pofiderně nařízeném přímém kopu nepřesného rozhodčího Picmause. Po odraženém balonu se pak dostal k míči na pravé straně Pavlík a propálil Kučeru na konečných 1:1.

„Přípravu s Baníkem hodnotíme kladně. Byl to prvoligový tým, prověřil nás, ale my jej také. Remíza je spravedlivá. Potěšil mě přístup hráčů k zápasu, který byl diametrálně odlišný od toho v Moravanech. S dnešním zápasem se to nedá porovnat, bylo to 100 a jedna, hráči bojovali, odjezdili to,“ pochvaloval si Kalvoda, byť ho remíza musela trochu mrzet. „Dostat gól v poslední minutě zamrzí pokaždé. Ten přímák byl divný. Když už dá rozhodčí výhodu, tak by se pak neměl k tomu zákroku vracet, ale to je jedno. My teď pokračujeme dál, sestava už získává konkrétní obrysy,“ podotkl Kalvoda.

Ten hodlá vycházet z jedenáctky, která odehrála jaro, ovšem někteří hráči mu svými kvalitními výkony v přípravě motají hlavu. „Je tam pár postů, dva, tři, u nichž váhám. Mladí kluci chytají svou šanci, opravdu záleží jen na nich,“ hodlá dát Kalvoda příležitost, pokud si ji zaslouží, i dalším borcům z širšího kádru. A o koho se jedná? „To zatím nechci říkat, do konce přípravy je ještě pár dní,“ pousmál se Kalvoda.

Podle názoru Deníku se však slibně jeví Látal, Knötig i Polák Pontus, proti Baníku odehrál na stoperu solidní part Klusa, jenž má na obránce optimální parametry. Do sestavy budou samozřejmě promlouvat i zranění.

Nyní příprava Karviné pokračuje dalšími zápasy, respektive hned dvěma v jeden den. „V sobotu hrajeme se Slováckem a polským celkem Bielsko-Biala. Oba zápasy venku,“ upřesnil kouč Karviné. Vzhledem k rýsující se sestavě a několika zraněním ale není jisté, v jakých sestavách Karvinští odehrají ten který duel.

MFK OKD Karviná – Baník Ostrava 1:1 (0:0)

Branky: 67. Látal – 90. Pavlík. Rozhodčí: Picmaus, diváci: 2 222.

Karviná 1. poločas: Kafka – Čeman, Klusa, Buryán, Staš – Beno, Pavlík, Jursa, Milosavljev – Mišinský, Pontus.

Karviná 2. poločas: Kučera – Jursa, Novák, Buryán, Knötig – Reichl, Bartek, Ficek, Tchami – Juroszek, Látal.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo